Wysłany: Wczoraj 14:41
Przejechałem na Powerflexach już chyba 1,5 tys. km i pomimo posmarowania trochę skrzypi,
W takim razie za mało posmarowałeś zawodnik - Pią 17 Cze, 2011
faldzip napisał/a:
to ja ponowie moje pytanie, bo moze ktos jednak wie :
Czy amorki Peugeot Sport mozna regenerowac? Jesli tak to gdzie?
,
da się, ja regenerowąłem swoje własnie u Grześka Dachowskiego odezwij się do mnie na priv po niedzieli to podam Ci namiar na niegoPinioczet - Pon 27 Cze, 2011 Jakie tuleje poliuretanowe kupić do Saxo? Powerflex,Strongflex czy z http://www.poliuretan.olkusz.pl/ ? jarek-malopolska - Pon 27 Cze, 2011 Ja bym wział Powerflexy, jesli masz budzet to na pewno warto z reszta ja przed zakupem tez sie zastanawiałem, a ze zakupy robiłe razem z meehowem to pytałem go czy zamawimy powerflexy czy tez poli z Olkusza.. Mowił, ze w 106 miał te Polskie i do saxo woli włozyć juz Powerflexy, jak coś to podpytaj go dokładnie, mnie przekonał Tomcat - Sob 02 Lip, 2011 Panocki, mam dwie ważne kwestie... Ogólnie B6 mi sie raczej rozpada, jeszcze nie wiem w jakim stopniu, ale trzeba zakładać najgorszą opcję, bo zazwyczaj właśnie ta się spełnia.
1. Do jakiego stopnia można regenerować zwykłą B6, konkretnie przednią, oczywiście do Sraxo, czyli co jeszcze da się zrobić, a czego już nie ? Ewentualnie jakie są obecnie koszty ?
2. Ile kosztuje customowy gwint by Zerkopol ? Trzeba im wysłać same kolumny, a oni dobierają sprężyny czy też trzeba wysłać swoje ?Janusz - Sob 02 Lip, 2011
Tomcat napisał/a:
1. Do jakiego stopnia można regenerować zwykłą B6, konkretnie przednią, oczywiście do Sraxo, czyli co jeszcze da się zrobić, a czego już nie ? Ewentualnie jakie są obecnie koszty ?
2. Ile kosztuje customowy gwint by Zerkopol ? Trzeba im wysłać same kolumny, a oni dobierają sprężyny czy też trzeba wysłać swoje ?
kolega teraz miał problemy w b14 w Gteku... w zerkopolu mu powiedzieli coś koło 1000 zł od lagi z przodu ze nie da sie tego uratować itp(amory były u nich je oglądali czy tam coś, w każdym bądź razie były juz nieco krzywe, tak ze dało się latać ale nie pracowały tak jak powinny), Guzik w KRK ogarnął mu je za 250 zł sztuka i jeszcze zmiękczył trochę na życzenie Tomcat - Sob 02 Lip, 2011 a kto to jest ten guzik ? jakis kontakt ?Janusz - Sob 02 Lip, 2011 http://www.cylex.pl/firmy...w-10730457.html mi ten koles regenerował i utwardzał ori amory za sporta, w tym tylne przerabiał z jednorurowych na dwururowe generalnie gość jest juz stary, jeździ maluchem ale od kilkudziesięciu lat żyje tylko z amorów podobno swego czasu robił wiele amorów do low budgetowych wynalazków startujących w rożnych imprezach. podobno najlepsza opcja jak ma być tanio i dobrze Tomcat - Sob 02 Lip, 2011 dzieki janek
a reszta ekspertow ma cos do powiedzenia ? was79 - Sob 02 Lip, 2011 ja nie mam, ale pije budżetowego specjala więc jest o.kTomcat - Sob 02 Lip, 2011
was79 napisał/a:
ja nie mam, ale pije budżetowego specjala więc jest o.k
na zdrowie, a poza tym to bujaj sie was79 - Sob 02 Lip, 2011 dziękuje, pobujam jądrami, jak obalę jeszcze jedno, speszjal for ju only tudejbudzik - Sob 02 Lip, 2011 Hehe, Specjal jest OK
Gdzie się bawisz was?was79 - Sob 02 Lip, 2011 Jastarniaqbica - Pon 11 Lip, 2011 gdzie najtaniej dorwac nowe bile b6ki? tyl może być clio I, a do przodu bedzie chyba trzeba szukac do R5 GT Turbo