To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

M - Czw 05 Cze, 2014

Kamill napisał/a:
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Nie prawda, są kraje z wyższą i niższą jakością życia niż polska i jest to fakt.

Kamill - Czw 05 Cze, 2014

M napisał/a:
Kamill napisał/a:
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Nie prawda, są kraje z wyższą i niższą jakością życia niż polska i jest to fakt.

Są, ale nie tylko my o tym wiemy, ludzie którzy emigrują do europy z krajów 3ciego świata też o tym wiedzą, a to już przestaje być takie dobre, więc jak mówi przysłowie ...
Jest jeszcze jedna rzecz, to że lokalersom gdzieś żyje się lepiej niż nam tutaj, to nie znaczy że jak do nich pojedziesz to będziesz jednym z nich i będziesz mieć tak samo. Zawsze będziesz obcy, więc trzeba przekalkulować czy są kraje, gdzie Polakom którzy maja dobrą sytuacje w Polsce żyje się jeszcze lepiej po emigracji.

M - Czw 05 Cze, 2014

To wszystko zależy od Ciebie Kamilu, ja się czuję cały czas obco w polsce, jak w jakimś ogólnym patologicznym środowisku bym mieszkał.
pP - Czw 05 Cze, 2014

kwestia nastawienia Maciej :)
kamil - Czw 05 Cze, 2014

mogę tylko Ci współczuć.
Kamill - Czw 05 Cze, 2014

M napisał/a:
To wszystko zależy od Ciebie Kamilu, ja się czuję cały czas obco w polsce, jak w jakimś ogólnym patologicznym środowisku bym mieszkał.

Nie odbierz tego źle, ale może to to osiedle. Wczoraj ten łysy pan, który wybierał się na siłownie i rzucał kurwami do blond żony nie robił najlepszego wrażenia :)

M - Czw 05 Cze, 2014

Kamill napisał/a:
M napisał/a:

Nie odbierz tego źle, ale może to to osiedle. Wczoraj ten łysy pan, który wybierał się na siłownie i rzucał kurwami do blond żony nie robił najlepszego wrażenia :)

To swoją drogą.

M - Czw 05 Cze, 2014

Żeby nie było że narzucam opinię że tak w polsce jest,
to jest oczywiście moje osobiste odczucie jak najbardziej subiektywne.

dzik - Czw 05 Cze, 2014

Ja z kolei gdzie dłużej nie posiedzę wracam z chęcią do Polski. Może tu komuś nie pasować ale znam sporo osób które żyją w Polsce, przyjechali z krajów uznawanych za lepsze i mówią że tu żyje się lepiej.
PiTT - Czw 05 Cze, 2014

dzik napisał/a:
M napisał/a:
Nihil novi,
ciekawostką jest że specjaliści pomimo b. dobrych zarobków uciekają na zachód, byle z polski - bo tu po prostu się chujowo żyje nawet jak masz $$$.

Najpierw jak przyjechali do Polski to przyznali że ich zaskoczyło jak tutaj jest, myśleli że ich odbiorę z lotniska starą ładą.

a odebrałeś ich passerati ;D
ja od mniej więcej pół roku zmieniłem nastawienie co do kraju i mieszkańców ;)
otoczenie ma ogromny wpływ na to jakie mamy nastawienie do życia... nie jest to żadne odkrycie ;)

Bonczek - Czw 05 Cze, 2014

Ja jednak jednoczę się z tym gościem od pierwszego komentarza - nic nie działa tak dobrze jak dobra pensja :]
Kenet - Czw 05 Cze, 2014

Kiedy próbujesz sobie wmówić, że pieniądze to nie wszystko - wtedy przypominasz sobie, że jest ktoś taki jak Dan B. I idziesz płakać do kąta :rotfl:

kamil - Pią 06 Cze, 2014

Dan B to mój faworyt ;)
MoRToN - Śro 11 Cze, 2014

Jakby ktoś miał ze 2 osoby chętne do pracy to dajcie znać, potrzebuje ludzi do pomocy w montażu konstrukcji aluminiowych.
Barejka - Śro 11 Cze, 2014

jaki okres czasu to zatrudnienie? Na wysokosci czy raczej blizej ziemi?