To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

Qukie - Wto 26 Lip, 2011

Jak ktoś nie zamierza skakać czy zjeżdżać po górach czy schodach to lepiej zainwestować w gotowca na słabszej ramie, ale z lepszym osprzętem. Cannondale, Cube, Gary Fisher to dobre rowery, ale z powodu ramy cena roweru jest duzo wyższa niż na przykład Crossa, Meridy czy Unibike. Najlepiej szukać czegoś z wyprzedaży mozna wyrwać dobry sprzęt w śmiesznej cenie.

Jesli chodzi o skłądanie roweru samemu to obecnie mija sięto z sensem, chyba, że masz pińcet tysięcy do wydania.

EmerytRs2 - Wto 26 Lip, 2011

jozekrj napisał/a:
EmerytRs2 mieszkasz na Szwoleżerów ?

:> nie :D ale blisko, wiec musiałeś mnie widzieć albo żabola
dajesz na pw ;)

w temacie czy uważacie że do jazdy po mieście potrzebne są hamulce tarczowe?
wawa to dosyć płaskie miasto.

michool_vt - Wto 26 Lip, 2011

Cytat:
Możesz spróbować, dobra baza i waga przede wszystkim xD Aczkolwiek Cannondale stosuje nietypową sterówką i gdybyś chciał w przyszłości zmienić amortyzator koszty mogą być wyższe niż przy 1 i 1/8".
wymieniasz rurke od amora i po sprawie, chyba ze amor jest na tyle tani ze nie ma wymiennej to sorry :]
GeKo - Wto 26 Lip, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
w temacie czy uważacie że do jazdy po mieście potrzebne są hamulce tarczowe?
wawa to dosyć płaskie miasto.

Tak pod warunkiem że lecisz na krechę z Pałacu kultury.

Yarko - Wto 26 Lip, 2011

dzwoniłem do gościa od cannondale i chce za ten rower 2500 o_O
ma kupca na 2400 i jak ktoś nie zaoferuje więcej to sprzeda jemu, więc ta opcja odpada

kontaktowałem się z kilkoma firmami, które sprzedają krossy i białe nie są już dostępne, a pomarańczowy wygląda słabo, nie dam 1600 za rower który mi sie nie podoba

jest jeszcze opcja jakiegoś małego kredo na : http://allegro.pl/nowy-pr...1714573010.html

wizualnie bardzo mi się podoba i w sumie to całkiem niezły sprzęt, a przede wszystkim nowy

PiTT - Wto 26 Lip, 2011

a nie chcesz skutera kupić? :lol2:
Yarko - Wto 26 Lip, 2011

PiTT napisał/a:
a nie chcesz skutera kupić? :lol2:

chcę się trochę pomęczyć ;D

jakby nie patrzeć, zaczynałem od 500 zł a teraz zastanawiam się nad rowerami za prawie 3k :/

ale jak pogadałem z gościem od cannondale to mówił, że niby wszystko ok, ale łańcuch już chyba do wymiany i takie tam, nie chce kupić jakieś padliny za 2 tysie i wymieniać wszystko po kolei...

PiTT - Wto 26 Lip, 2011

jak teraz wychodzi opłacalność zakupu Authora?
kiedyś były bardzo atrakcyjne, teraz to chyba Kross jest mocno atrakcyjny

TomsoN - Wto 26 Lip, 2011

kup coś tańszego, jak kupisz tego Price'a to już nie będziemy razem jeździć :D
:] chwilowo się zajarałeś rowerami, zaraz koniec sezonu, nie wiadomo co będzie dalej ;-)

i znowu DZISIAJ :-)

http://www.mapmytracks.com/explore/activity/211183

znowu mi wcięło 3km... ;-) średnia fatalna bo posiadówa w Powsinie i w maku ;-) dobry split na 1km - 45minut :D

EmerytRs2 - Wto 26 Lip, 2011

TomsoN napisał/a:
:] chwilowo się zajarałeś rowerami, zaraz koniec sezonu, nie wiadomo co będzie dalej ;-)

+- 1 :D
yarek przemyśl to sobie imo powinienes przejeździć do zimy na tym co masz.

Ja jeżdżę teraz jak głupi, bo mam czas i nie uprawiam aktualnie żadnego "stałego" sportu(a coś trzeba choćby dla organizmu). Po wakacjach znowu u mnie zacznie się uczelnia i treningi po 4-5h w tygodniu w badmintona + pewnie tenis rekreacyjnie bo mam dobre ceny :D
Rower trochę pójdzie w odstawkę, ale nie zapomnę o nim bo zawszę jeździłem i mam nadzieję, że będę nadal. Dlatego nie wiem czy jest się pakować w taki sprzęt, bo ten zapał wydaje mi się, że minie ;-) Teraz masz tak, że pewnie miałbyś ochotę jeździć codziennie, ale po paru tygodniach jeżdżenia zapewne tak już nie będzie. PEACE.

CHRZANEK - Wto 26 Lip, 2011

Tak sobie patrze że większość z hothatchowych cyklistów to mega hardkorowcy upalający w mega trudnym terenie, a ja mam pytanie o slicki do górala :)
Ale będe wdzięczny za wszelkie porady.
Szukam jakichś slicków 1,75x26ewentualnie węższych w cenie do 50pln / szt.
Rowerem jeżdże wyłącznie po twardym a obecne opony (jakieś terenowy Micheliny - gwiżdżą na asfalcie jak jasny gwint) są już na "dotarciu".

Ktoś z Was może coś polecić, ewentulanie słyszał że są jakieś laki warte polecenia w tej cenie?

Jeśli wejdzie Ci Chrzanku to wkładaj 1.50 ;-)
CHRZANEK - Wto 26 Lip, 2011

A dlaczego by miało nie wejść ?
Felgi mam dość wąskie firmy ZAC (ale jaki model to nie powiem teraz)

Jak kupowałem rower 10 lat temu miałem inne priorytety, a teraz... to już bardziej turystyk niż góral :)

W większości obręczy stożkowych zakres jest 1.50-2.50 ;-)
nie wiem czy jest sens kupować inne http://allegro.pl/1b1-opo...1722394387.html jak się zniszczy to kupić następną ;-)