Qukie - Wto 26 Lip, 2011 Jak ktoś nie zamierza skakać czy zjeżdżać po górach czy schodach to lepiej zainwestować w gotowca na słabszej ramie, ale z lepszym osprzętem. Cannondale, Cube, Gary Fisher to dobre rowery, ale z powodu ramy cena roweru jest duzo wyższa niż na przykład Crossa, Meridy czy Unibike. Najlepiej szukać czegoś z wyprzedaży mozna wyrwać dobry sprzęt w śmiesznej cenie.
Jesli chodzi o skłądanie roweru samemu to obecnie mija sięto z sensem, chyba, że masz pińcet tysięcy do wydania.EmerytRs2 - Wto 26 Lip, 2011
jozekrj napisał/a:
EmerytRs2 mieszkasz na Szwoleżerów ?
nie ale blisko, wiec musiałeś mnie widzieć albo żabola
dajesz na pw
w temacie czy uważacie że do jazdy po mieście potrzebne są hamulce tarczowe?
wawa to dosyć płaskie miasto.michool_vt - Wto 26 Lip, 2011
Cytat:
Możesz spróbować, dobra baza i waga przede wszystkim Aczkolwiek Cannondale stosuje nietypową sterówką i gdybyś chciał w przyszłości zmienić amortyzator koszty mogą być wyższe niż przy 1 i 1/8".
wymieniasz rurke od amora i po sprawie, chyba ze amor jest na tyle tani ze nie ma wymiennej to sorry GeKo - Wto 26 Lip, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
w temacie czy uważacie że do jazdy po mieście potrzebne są hamulce tarczowe?
wawa to dosyć płaskie miasto.
Tak pod warunkiem że lecisz na krechę z Pałacu kultury.Yarko - Wto 26 Lip, 2011 dzwoniłem do gościa od cannondale i chce za ten rower 2500
ma kupca na 2400 i jak ktoś nie zaoferuje więcej to sprzeda jemu, więc ta opcja odpada
kontaktowałem się z kilkoma firmami, które sprzedają krossy i białe nie są już dostępne, a pomarańczowy wygląda słabo, nie dam 1600 za rower który mi sie nie podoba
wizualnie bardzo mi się podoba i w sumie to całkiem niezły sprzęt, a przede wszystkim nowyPiTT - Wto 26 Lip, 2011 a nie chcesz skutera kupić? Yarko - Wto 26 Lip, 2011
PiTT napisał/a:
a nie chcesz skutera kupić?
chcę się trochę pomęczyć
jakby nie patrzeć, zaczynałem od 500 zł a teraz zastanawiam się nad rowerami za prawie 3k
ale jak pogadałem z gościem od cannondale to mówił, że niby wszystko ok, ale łańcuch już chyba do wymiany i takie tam, nie chce kupić jakieś padliny za 2 tysie i wymieniać wszystko po kolei...PiTT - Wto 26 Lip, 2011 jak teraz wychodzi opłacalność zakupu Authora?
kiedyś były bardzo atrakcyjne, teraz to chyba Kross jest mocno atrakcyjnyTomsoN - Wto 26 Lip, 2011 kup coś tańszego, jak kupisz tego Price'a to już nie będziemy razem jeździć chwilowo się zajarałeś rowerami, zaraz koniec sezonu, nie wiadomo co będzie dalej
znowu mi wcięło 3km... średnia fatalna bo posiadówa w Powsinie i w maku dobry split na 1km - 45minut EmerytRs2 - Wto 26 Lip, 2011
TomsoN napisał/a:
:] chwilowo się zajarałeś rowerami, zaraz koniec sezonu, nie wiadomo co będzie dalej
+- 1
yarek przemyśl to sobie imo powinienes przejeździć do zimy na tym co masz.TomsoN - Wto 26 Lip, 2011 Ja jeżdżę teraz jak głupi, bo mam czas i nie uprawiam aktualnie żadnego "stałego" sportu(a coś trzeba choćby dla organizmu). Po wakacjach znowu u mnie zacznie się uczelnia i treningi po 4-5h w tygodniu w badmintona + pewnie tenis rekreacyjnie bo mam dobre ceny
Rower trochę pójdzie w odstawkę, ale nie zapomnę o nim bo zawszę jeździłem i mam nadzieję, że będę nadal. Dlatego nie wiem czy jest się pakować w taki sprzęt, bo ten zapał wydaje mi się, że minie Teraz masz tak, że pewnie miałbyś ochotę jeździć codziennie, ale po paru tygodniach jeżdżenia zapewne tak już nie będzie. PEACE.CHRZANEK - Wto 26 Lip, 2011 Tak sobie patrze że większość z hothatchowych cyklistów to mega hardkorowcy upalający w mega trudnym terenie, a ja mam pytanie o slicki do górala
Ale będe wdzięczny za wszelkie porady.
Szukam jakichś slicków 1,75x26ewentualnie węższych w cenie do 50pln / szt.
Rowerem jeżdże wyłącznie po twardym a obecne opony (jakieś terenowy Micheliny - gwiżdżą na asfalcie jak jasny gwint) są już na "dotarciu".
Ktoś z Was może coś polecić, ewentulanie słyszał że są jakieś laki warte polecenia w tej cenie?TomsoN - Wto 26 Lip, 2011 Jeśli wejdzie Ci Chrzanku to wkładaj 1.50 CHRZANEK - Wto 26 Lip, 2011 A dlaczego by miało nie wejść ?
Felgi mam dość wąskie firmy ZAC (ale jaki model to nie powiem teraz)
Jak kupowałem rower 10 lat temu miałem inne priorytety, a teraz... to już bardziej turystyk niż góral TomsoN - Wto 26 Lip, 2011 W większości obręczy stożkowych zakres jest 1.50-2.50
nie wiem czy jest sens kupować inne http://allegro.pl/1b1-opo...1722394387.html jak się zniszczy to kupić następną