To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Dariano - Wto 19 Gru, 2006

Lenny jakby bylo takiego czlowieka stac np: na nowego hothacha to wierz mi ze, nie jezdzil by starym pasccem
szymlorek - Wto 19 Gru, 2006

eM napisał/a:
lenny napisał/a:
i bardzo kur.wa dobrze barto!! będzie mniej szrotów jezdzilo po ulicach....
bo wszędzie w cywilizowanych krajach jest tak, ze jak kogos nie stać to nie ma kur.wa samochodu, a u nas jak kogoś nie stać na furaka to kupuje szrota pazdzieża fa.ken za 1200 pln i niszczy drogi, powoduje korki, sra spalinami, wlecze sie lewym po wislostradzie...
powiem szczerze, ze ogolnie jestem spokojnym czlowiekiem - ale jak ku.rwa widze śmiecie na miescie to mnie rozpi.erdala poprostu...

Będzie jezdzilo wiecej szrotow bez OC imho.
Niestety mamy demokracje i kazdy moze miec auto jakie chce, nawet szrota.

Lepsze auta na zachodzie wynikaja imho z tego że dla nich nie jest to taki kosmiczny wydatek jak dla statystycznego Polaka. Toż to paranoja że w krajach w których ludzie zarabiają często tyle co my tylko w innej walucie auta są tańsze..

Im będzie drożej w kraju tym będzie więcej kombinowania, za czasów kiedy benzyna kosztowała niecałe 2zł kto widział ludzi jeżdżących na słonecznikowym czy innych wynalazkach, a teraz to nagminna praktyka. Więc z ubezpieczeniami pewnie też wymyślą jakąś lewizne..

lenny - Wto 19 Gru, 2006

bez OC to raczej sobie nie pojezdza za długo...
a ja już od kilku lat mam takie właśnie zdanie i naprawdę go nie zmienię.

Powinno się pomyśleć o alternatywnych środkach komunikacji - pociągi, tanie samoloty, kom miejska... wtedy tony szrotów zostałyby w stodolach wlascicieli!! i budowlańcy jadący z zakopanego do wawy oplem omegą V6 zagazowaną, nigdy nie przechodzącą przeglądów, bez hebli, bez sprawnych amortyzatorów, bez dzialajacych wycieraczek, z taczką w kabinie wzieli by pociag... i byloby przyjemniej i bezpieczniej przede wszystkim

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
Dariano napisał/a:
Lenny jakby bylo takiego czlowieka stac np: na nowego hothacha to wierz mi ze, nie jezdzil by starym pasccem

ale Dariano, co ty gadasz...?!?! jeśli go nie stać to znaczy że go nie stać i koniec kur.wa!! w holandii mieszkałem kilka miesięcy i ludzie u mnie w robocie na managerskich stanowiskach nie mieli samochodow bo nie bylo ich na nie stać...! a nie mogli kupic szrota za 100E bo ubezpieczenie roczne kosztuje tam 3000E za takie auto...

M - Wto 19 Gru, 2006

Zgadzam sie ze takie auta nie powinny jezdzic w ogole, ale zeby tak bylo ktos to musi wyegzekwować. Na zadupiach jazda takimi autami i do tego na bani to normalka - Policja nic z tym nie robi bo to lokalna policja.
BaRtO_206GT - Wto 19 Gru, 2006

Panowie peace and love :D dajcie sobie po buziaku i bedzie luz :P przypuszczam ze i tak niewiele sie zmieni bo "Polak zawsze znajdzie wyjscie"... Chuj trzeba bedzie to sie zaplaci wiecej, trudno takie zycie. Moze zniknie troche tych szrotow ale zbytnio nie chce mi sie w to wierzyc!
M - Wto 19 Gru, 2006

Szroty znikną jak taniej będzie jezdzić nieszrotem niz szrotem.... proste.

lenny chcialbym żebyś miał racje, ale do tego trzeba by sie zabrać od zupełnie innej strony, odpowiedni standart pociągów, bezpieczeństwo i odpowiednia szybkość, bo ceny tak naprawde są całkiem atrakcyjne. Samolot dla czlowieka którego nie stać na wykupienie OC będzie środkiem o którym będzie mógł conajwyżej poczytać w gazetach, inna bajka że na zadupiach często do poruszania się takimi szrotami zmusza sytuacja, bo na przyklad z zadupia do większego miasta autobus kursuje 4 razy dziennie... i też z ludzkiej strony patrząć jak ukarać kogoś kto jest najzwyczajniej biedny i jedzie na uczelnie, a jedzie tym czym ma- lepiej wogóle olać edukacje? Wiem że z pewnego punktu widzenia wszystko wydaje się łatwe i oczywiste.. ;)
p.s nie mówie o tych którzy jeżdża po pijaku czy po innych używkach, takim powinno być dożywotnio zabierane prawko i jak najdotkliwsze kary, z zabraniem pojazdu włącznie...

BaRtO_206GT - Wto 19 Gru, 2006

Zawsze sa 2 strony medalu... nie ma sie co srac i zostaja 2 wyjscia albo na to srac i sie z tym pogodzic albo spierdalac za granice

BaRtO_206GT napisał/a:
Zawsze sa 2 strony medalu... nie ma sie co srac i zostaja 2 wyjscia albo na to srac i sie z tym pogodzic albo leci sobie za granice

Ja tam nigdzie nie lece bo jeszcze turniej w "pierwszy " do wygrania :D

Dariano - Wto 19 Gru, 2006

tak lenny to jest metoda na wykluczenie starych pasccy z obiegu. Ale zobacz jaka komunikacja jest w mniejszych miasteczkach o wioskach to juz nie wspominam i co ludzie beda chodzic na piechote ?? Nie zmieni tego wysokie oc bo ludzie beda beda jezdzic bez oc
lenny - Wto 19 Gru, 2006

i tu jest pies pogrzebany!! 100% racji!!

respecta zioomy!

szymlorek - ty nie masz tej samej Pani w avatarze co ja..?! wprawdze u mojej nie widac glowy ale co tam...

Loko - Wto 19 Gru, 2006

Ale o czym my tu rozmawiamy przecierz podwyżka oc nie ma być po to żeby szroty przestały jezdzić po drogach, tylko po to żeby panowie politycy załatali sobie dziure w budżecie. Co to wogóle kurwa ma być 20 % więcej na leczenie !!! Popierdoliło ich chyba bo na leczenie to już sporo procent naszej pensji idzie. 100 razy bardziej wolał bym składać te pieniążki na osobnym własnm koncie bo z publicznej słuzby zdrowia to i tak jest gówno.
M - Wto 19 Gru, 2006

Loko napisał/a:
Ale o czym my tu rozmawiamy przecierz podwyżka oc nie ma być po to żeby szroty przestały jezdzić po drogach, tylko po to żeby panowie politycy załatali sobie dziure w budżecie. Co to wogóle motyla noga ma być 20 % więcej na leczenie !!! Popierdoliło ich chyba bo na leczenie to już sporo procent naszej pensji idzie. 100 razy bardziej wolał bym składać te pieniążki na osobnym własnm koncie bo z publicznej słuzby zdrowia to i tak jest gówno.

I tak jest i tak ale pomysl sobie dlaczego leczenie spowodowane z czyjejs winy ma byc pokrywane z funduszu na który wszyscy placa? Czy jestesmy winni za to ze ktos zrobil komus krzywde?
Jestem tez za tym zeby osobom ktore notorycznie powodują wypadki dawać zwyżke w postaci krotności podstawowej stawki za ubezpieczenie.

Jakarti - Wto 19 Gru, 2006

pierdole ku.rwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cieszylem sie jak kur.wa male dziecko jak dostalem po roku 10% znizki... na OC bo kurwa jakis frajer wymyslil, ze jak sie nie ma conajmniej 26 lat to placisz milard na skladke.. bo jestes grupa wyzszego ryzyka. nawet jesli jezdzisz autem 8 lat bez zadnego je.banego wypadku.. i tak jesli ktos kupi sobie auto, pierwsze auto !!! i sie pewnie od razu rozjebie na pierwszym zakrecie!!!! to i tak ma taniej niz ja... wiec tak sobie pomyslalem no trudno.. bede musial ogarnac.. a teraz sie zdenerwowalem.. moze Lenny masz racje.. i moze bym nawet poparl Twoje zdanie ale wiesz... my mozemy zrezygnowac z auta bo Warszawie mozna sie bez niego poruszac lepiej czy gorzej.. ale jak slysze jak kolezanka wraca do Wolomina 4 h z pracy bo taki jest rozklad pociagow to ja bym sie chyba posral..

ps te pieniadze pojda tak na leczenie dla poszkodowanych w wypadkach jak te co mialy isc z wyzszej akcyzy na paliwo na budowe autostrad..

eM!!! tak jest w USA!!! tam jak przekroczysz kurwa predkosc o wiecej niz "dopuszczalne" ludzkie granice... czytaj zamyslilem sie.. to i tak kazdy mandat idzie do sadu i z sadu wraca do Ciebie z wyznaczona kwota - policjant tylko daje mandat!! jego wysokosc ustala sad.. i przy okazji informuje towarzzystwo ubezpieczniowe o tym.. wiec jesli pare razy Ci sie cos takiego zdarza podwyzszaja Ci skladke... i to boli najbardziej a nie jakis mandat czy punkty.. wiem bo moj dziadek jest kochany przez US Police :D

Loko - Wto 19 Gru, 2006

Przecierz właśnie tak jest teraz, czy z mojej winy jest to ze ktoś jest chorowity i zapieprza po lekarzach codziennie? Też nie jest to moja Twoja czy kogokolwiek innego wina, ale kto za to płąci? My wszyscy.
Podwyzka Oc też tego nie zmieni, ograniczy tylko grupe płącących, za jedna osbe która spowodóje wypadek będziemy płącić wszyscy my kierowcy.