M - Pon 19 Maj, 2014 Dobra nie pyerdolic mi tu tylk podsylac ludzi siema - Pon 19 Maj, 2014
M napisał/a:
pl/sql'owiec potrzebny na gwałt
Oracle. To musi kosztować Ile dajecie?siema - Wto 20 Maj, 2014 No halo, halo. Szukacie kogoś, czy nie?
Na podstawie dotychczas podanych szczegółów dotyczących tej pracy, niestety nikt się nie zdecydował
Podaj coś więcej: stawkę i zakres prac- bezrobotnych pl/SQLowców nie znam, więc ludzie muszą się zastanowić czy jest okazja na zmianę roboty, czy sobie dorobią po godzinach...PiTT - Wto 03 Cze, 2014 taka ciekawostka
http://wroclaw.gazeta.pl/...t#ixzz33YfY2ZkQKamill - Wto 03 Cze, 2014 Uświadom to sobie sobieM - Wto 03 Cze, 2014 Nihil novi,
ciekawostką jest że specjaliści pomimo b. dobrych zarobków uciekają na zachód, byle z polski - bo tu po prostu się chujowo żyje nawet jak masz $$$.pP - Wto 03 Cze, 2014 kwestia spojrzenia Maciej ja bym nie wyjechał za granice bo mi tu dobrzeM - Wto 03 Cze, 2014
pP napisał/a:
kwestia spojrzenia Maciej ja bym nie wyjechał za granice bo mi tu dobrze
No jak Ci dobrze to dobrze Mówię o tych którym niedobrze
#banałPiTT - Wto 03 Cze, 2014
pP napisał/a:
kwestia spojrzenia Maciej ja bym nie wyjechał za granice bo mi tu dobrze
otóż to, znam wiele osób które cenią sobie życie w PL a dla relaxu czesto podróżują po Świecie siema - Wto 03 Cze, 2014 Pierwszy komentarz pod tym artykułem celnie puentuje przyczynę problemów pracodawców z Wrocławia:
Cytat:
"Prezes jednej z dużych firm podsuwa pomysł. - Uważam, że miasto powinno włączyć się do przeprowadzenia kampanii informacyjnej, która pomogłaby ściągnąć informatyków do Wrocławia."
Pozwolę sobie podsunąć pomysł panu prezesowi. Nic nie działa na nas tak zachęcająco jak wysokie pensje. Nie wiem jak to się dzieje, ale jakoś bez kampanii wiemy wtedy, gdzie szukać pracy
Nie znam nikogo, kto mimo tego, że mógł zarabiać w kraju więcej niż za granicą wyjechał z Polski tylko dlatego, że to Polska. Dziennikarz, gdyby chciał być rzetelny powinien napisać jakie stawki proponują pracodawcy z Wrocławia. Problem w tym, że wtedy Internet nie grzmiałby od tego jak to w Polsce jest źle, i że nawet 'bogowie' uciekają z Wrocławia, a pisaliby że np. 2x średnia krajowa to jeszcze nie bilet do bram Olimpu.faldzip - Wto 03 Cze, 2014
siema napisał/a:
Pierwszy komentarz pod tym artykułem celnie puentuje przyczynę problemów pracodawców z Wrocławia:
Cytat:
"Prezes jednej z dużych firm podsuwa pomysł. - Uważam, że miasto powinno włączyć się do przeprowadzenia kampanii informacyjnej, która pomogłaby ściągnąć informatyków do Wrocławia."
Pozwolę sobie podsunąć pomysł panu prezesowi. Nic nie działa na nas tak zachęcająco jak wysokie pensje. Nie wiem jak to się dzieje, ale jakoś bez kampanii wiemy wtedy, gdzie szukać pracy
Nie znam nikogo, kto mimo tego, że mógł zarabiać w kraju więcej niż za granicą wyjechał z Polski tylko dlatego, że to Polska. Dziennikarz, gdyby chciał być rzetelny powinien napisać jakie stawki proponują pracodawcy z Wrocławia. Problem w tym, że wtedy Internet nie grzmiałby od tego jak to w Polsce jest źle, i że nawet 'bogowie' uciekają z Wrocławia, a pisaliby że np. 2x średnia krajowa to jeszcze nie bilet do bram Olimpu.
+1M - Wto 03 Cze, 2014 Ja znam, ale inna sprawa że trzeba znać różnicę żeby się o niej wypowiedzieć dzik - Czw 05 Cze, 2014
M napisał/a:
Nihil novi,
ciekawostką jest że specjaliści pomimo b. dobrych zarobków uciekają na zachód, byle z polski - bo tu po prostu się chujowo żyje nawet jak masz $$$.
Plizz, właśnie trzeci raz odpisałem tej samej firmie z Belgii "niet" na ofertę pracy.
Najpierw jak przyjechali do Polski to przyznali że ich zaskoczyło jak tutaj jest, myśleli że ich odbiorę z lotniska starą ładą. Myśleli że za 1000EUR to mogą mieć każdego informatyka w Polsce. Sami stwierdzili że u siebie 2000EUR wystarczy a tylko sam wynajem mieszkania z opłatami zżera 1000EUR.
Nie wiem co masz na myśli że tutaj się chujowo żyje nawet jak masz kasę.M - Czw 05 Cze, 2014
dzik napisał/a:
Nie wiem co masz na myśli że tutaj się chujowo żyje nawet jak masz kasę.
Nie mając żadnego porównania stwierdziłbym że pierdolę głupoty, przecież u nas jest w "miarę normalnie" Kamill - Czw 05 Cze, 2014 Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.