qbus - Nie 28 Lis, 2010 Hołowczyc nie zdobył ME po tym jak Janusz wygrał PCWRC w Szwecji . Nie chodzi mi o przekrój całego sezonu tylko jednorazowe występy. Kościuszko miał przebłyski ale jakoś to do mnie bardziej przemawia Jaco - Pon 06 Gru, 2010 Jakieś pierwsze wstępne info na sezon 2011
Międzynarodowa Federacja Samochodowa FIA opublikowała dzisiaj wstępną wersję oficjalnej listy startowej Formuły 1 na sezon 2011. Na nieco ponad 3 miesiące przed nowym sezonem, wciąż brakuje potwierdzonych kierowców w sześciu ekipach.
Obecnie znamy składy kierowców w zespołach Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes, Sauber i Lotus. Robert Kubica i Rubens Barrichello nie poznali jeszcze nazwisk swoich partnerów zespołowych, odpowiednio w Renault i w Williamsie.
Ani jednego kierowcy nie potwierdziły jeszcze teamy Force India, Toro Rosso, Virgin Racing i Hispania. Na chwilę obecną jedynym zawodnikiem, który zadebiutuje w Formule 1 w przyszłym sezonie jest Meksykanin Sergio Perez z Saubera.
OFICJALNA LISTA STARTOWA F1 - SEZON 2011
Red Bull Racing
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber
Vodafone McLaren Mercedes
3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton
Scuderia Ferrari Marlboro
5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa
Mercedes GP Petronas F1 Team
7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg
Renault F1 Team
9. Robert Kubica
10. nie potwierdzono
AT&T Williams
11. Rubens Barrichello
12. nie potwierdzono
Force India F1 Team
14. nie potwierdzono
15. nie potwierdzono
Sauber F1 Team
16. Kamui Kobayashi
17. Sergio Pérez Mendoza
Scuderia Toro Rosso
18. nie potwierdzono
19. nie potwierdzono
Team Lotus
20. Jarno Trulli
21. Heikki Kovalainen
HRT F1 Team
22. nie potwierdzono
23. nie potwierdzono
Marussia Virgin Racing
24. nie potwierdzono
25. nie potwierdzono
http://f1portal.pl/1/aktu...-liste-startowaGaydek - Pon 06 Gru, 2010 Eee, stary news. A Hamilton będzie z trójką jeździł a nie z czwórką. A, i ma nie być Reno F1 Team tylko Lotus Reno a Team Lotus T. Fernandesa ma spadać.saxorulez - Pon 06 Gru, 2010 To fakt.. ta lista już ma z tydzień. Na razie żadnych rewolucji w składach nie ma
Poza tym w Williamsie będzie jeździł Maldonado czy jakoś tak Gaydek - Pon 06 Gru, 2010 Indeed, http://www.attwilliams.com/news/view/1668Gaydek - Wto 07 Gru, 2010
A teraz jest tak szaro-buro Jakarti - Śro 08 Gru, 2010
CHRZANEK napisał/a:
Eeee zeszłoroczne malowanie bolidów Reno było dla mnie najpiękniejsze.
Chrzaniu, zgadzam sie przeokrutnie z Toba Jaco - Śro 08 Gru, 2010 A mi się podoba takie oldshoolwe
Teraz pozostało czekać na pierwsze GP w nowym sezonie... Ciekawi mnie jaki będzie rozkład sił.. (tzn kto będzie miał lepszy bolid)saxorulez - Śro 08 Gru, 2010
To malowanie to nawiązanie do tego co było...Gaydek - Śro 08 Gru, 2010 Super wiadomość. Piękny bolid. Najlepsiejsze malowanie, klasyka prawie jak czerwień Ferrari. Teraz czekam na progress, więcej miejsc na podium i zwycięstwa .Anonymous - Śro 08 Gru, 2010 eee...fajny ten nowy paintwork! oldschool właśnie.
Wiadomo, że czerwone zwykle najszybsze ale zobaczymy jak na 1GP spisze się RK.Meehow - Śro 08 Gru, 2010 Za autoklub.pl:
Na liście zgłoszeń mistrzostw świata 2011 widnieje już Team Lotus, a jego właściciel Tony Fernandez zapowiedział w Abu Zabi, że również zmienia barwy na czarno-złote.saxorulez - Śro 08 Gru, 2010 Meehow,
sądzą się w tej sprawie Bo Lotus (producent samochodów) i Lotus zespół sportowy to nie jest jedno i to samo...