Sztyca: XLC 31,6 mm, zacisk patent aluminium szybkie uwolnienie
Pedały: VP 992A, MTB Pedałymartin.h - Pon 25 Lip, 2011 Karq, ogólnie to spoka na początek się nada, jeśli ktoś nie jeździ w wymagającym terenie to posłuzy wiele lat. Pytanie jeszcze na jakiej to ramie i w jakiej cenie.
Zasadnicze pytanie to co kto potrzebuje? Ja kupiłem Krossa trochę z przypadku, mój stary rower choć nie był szałem mi wystarczał, ale miałem też chrapkę na coś więcej. Level A2 był dobrą i rozsądną bazą pod rozbudowę. Obecnie jestem strasznie zarajany kolarstwem górskim i chciałbym w przyszłym roku wystartować w jakimś maratonie, ale najpierw muszę troszkę dozbroić sprzęt m.in. w nowy amor.
Kupno roweru to nic, dopiero później rozwiązuje się worek i zastanawiamy się co tu zmienić. Oczywiście mozna też kupić od razu sprzęt za 5-6k zł, ale nie każdy jest w stanie tyle wydać i nie każdy to potrzebuje.KarQ - Pon 25 Lip, 2011 Testowałem Meridy i na tym zupełnie inna jazda.
W takim razie trochę słabo to wygląda. Mam niewiele gorszy sprzęt za połowę tej kwoty
Rowery za >3000 zł powinny już być full Deore i powinny mieć dobrego amora sprężynowego, ewentualnie budżetowego powietrzniaka.KarQ - Pon 25 Lip, 2011 E, perdolisz.
Wole swojego nietypowca Yarko - Pon 25 Lip, 2011
martin.h napisał/a:
Zasadnicze pytanie to co kto potrzebuje?
potrzebuję rower do miasta/do lasu/na szosę, na którym będzie mi się dobrze jeździło i robiło kilometry, to są wymagania na dzień dzisiejszy, żadnych przepraw błotnych i tego typu rzeczymartin.h - Pon 25 Lip, 2011
Yarko napisał/a:
martin.h napisał/a:
potrzebuję rower do miasta/do lasu/na szosę, na którym będzie mi się dobrze jeździło i robiło kilometry, to są wymagania na dzień dzisiejszy, żadnych przepraw błotnych i tego typu rzeczy
A może Cross, a nie MTB ? EmerytRs2 - Pon 25 Lip, 2011 tak se czytam wasze rozkminki z tym dobieraniem sprzętu rowerów itd.
ja mam rower w sumie potjuningowany zły człowiek wie do czego, do wszystkiego jest chyba wkleję foto
a niejeżdzony już z 2 sezony
ale obiecałem że coś ruszę jeszczeYarko - Pon 25 Lip, 2011
martin.h napisał/a:
Yarko napisał/a:
martin.h napisał/a:
potrzebuję rower do miasta/do lasu/na szosę, na którym będzie mi się dobrze jeździło i robiło kilometry, to są wymagania na dzień dzisiejszy, żadnych przepraw błotnych i tego typu rzeczy
A może Cross, a nie MTB ?
w lesie lubię skakać przez korzenie, kamienie, w mieście po krawolach i w parkach, chyba MTB lepsze EmerytRs2 - Pon 25 Lip, 2011 to radze przyinwestowac w dobry amorek gleba lekka też musi być Yarko - Pon 25 Lip, 2011 tego warto licytować ?
osprzęt raczej szału nie robi, ale za to dobra baza
Możesz spróbować, dobra baza i waga przede wszystkim Aczkolwiek Cannondale stosuje nietypową sterówką i gdybyś chciał w przyszłości zmienić amortyzator koszty mogą być wyższe niż przy 1 i 1/8".TomsoN - Pon 25 Lip, 2011 nie lubię cannondale'a, bo mają dziwne rozwiązania jak LEFTY ;]mi - Wto 26 Lip, 2011 przeglądam ten temat, przeglądam i nie mogę uwierzyć po prostu. Poważnie.jozekrj - Wto 26 Lip, 2011 Yarko, Warto