A opona Firestone Firehawk SZ80???Ktoś zna jakieś opinie?
jezdzilem i taka wsumie wmiare dobra, srednia polka,
zalezy w jakim rozmiarze, w 15tce sa lepsze i nie duzo drozsze opony, w 14tce mozna ja mocno rozwazyc bo wybor jest duzo mniejszy
Już takie były przy zakupie auta, w dodatku 16 . Mówisz, że raczej średnia półka... To w takim razie jaką oponę na kjsy polecacie? Tak jak wyżej w dość nietypowym rozmiarze bo 16 do Saxo (205/45).nox - Śro 30 Sty, 2008 15 w saxo i KJS to juz nie jest dobru pomysł ade - Czw 31 Sty, 2008
nox napisał/a:
15 w saxo i KJS to juz nie jest dobru pomysł
nie jezdzilem saxo, ale mysle, ze 14ka to na kjs jest wsam raz, zwlaszcza w krakowie:] chociaz juz dawno nie startowalem, ani nawet nie ogladalem wiec moze teraz inne proby sa:D
poza tym na kjsach masz czesto duzo syfu, zmienna nawierzchnie, wiec to jednak troche inna opona jest potrzebna... nie mam pojecia jaka powinna byc, ja zawsze jezdzilem na tym co mialem dojezdzone, dobre opony zostawaly do jazdy na codzien...nox - Czw 31 Sty, 2008 sory miało byc 16' DeeS - Pią 01 Lut, 2008 Okej.
Opinie , co myslicie o tej oponce? Szybka jest na tor bedzie okej ? Jak na mokrym ?CHRZANEK - Pią 01 Lut, 2008 Myśle że "Ta oponka"
Nie jeżdzilem na niej ale fajno wygląda nox - Pią 01 Lut, 2008 des ja bym widział u ciebie r888 tylko nie wiem czy występuje jako 195/45/15 parade ponoć klei jak ta lala u dżona sprawdza się nawet w zime w górskich serpentynach Młody Papież - Pią 01 Lut, 2008
nox napisał/a:
parade ponoć klei jak ta lala u dżona sprawdza się nawet w zime w górskich serpe
szkoda tylko że ją targa jak sie przemęczy... ale fakt... przez pierwsze 2 miesiące byłofrajdy co nie miara fydi - Pią 01 Lut, 2008
ade napisał/a:
nox napisał/a:
15 w saxo i KJS to juz nie jest dobru pomysł
nie jezdzilem saxo, ale mysle, ze 14ka to na kjs jest wsam raz, zwlaszcza w krakowie:] chociaz juz dawno nie startowalem, ani nawet nie ogladalem wiec moze teraz inne proby sa:D
poza tym na kjsach masz czesto duzo syfu, zmienna nawierzchnie, wiec to jednak troche inna opona jest potrzebna... nie mam pojecia jaka powinna byc, ja zawsze jezdzilem na tym co mialem dojezdzone, dobre opony zostawaly do jazdy na codzien...
Na początek spróbuje pojeździć na tych 16. Może nie będzie tak źle. A jak coś to będę szukał innego rozwiązania. Ogólnie to kjs w Krk odbywają się na:
a) maxi schrottcie, tam jest trochę dziur, ale jest też duży obszar i jak ktoś z głową zaplanuje próbę to można uniknąć wilczych dołów
b) lotnisko koło muzeum lotnictwa, tam jest bardzo równo
c) baustal, tu mało jeździłem, ale próba wygląda na równą tylko posypana jest szuterkiem.Marek23 - Pią 01 Lut, 2008
fydi napisał/a:
Na początek spróbuje pojeździć na tych 16. Może nie będzie tak źle.
Bedzie bardzo źle... Miałem 106 s16 i startowałem nim dużo. 15 to max, na 16stce absurd.
Nawet w clio ma 15stki, choć w serri były 16stki.fydi - Pią 01 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
fydi napisał/a:
Na początek spróbuje pojeździć na tych 16. Może nie będzie tak źle.
Bedzie bardzo źle... Miałem 106 s16 i startowałem nim dużo. 15 to max, na 16stce absurd.
Nawet w clio ma 15stki, choć w serri były 16stki.
Jadąc na 16stce ryzykuję łatwe zniszczenie felgi oraz większe prawdopodobieństwo przebicia opony. Czy coś jeszcze?CHRZANEK - Pią 01 Lut, 2008 No ze wzgledu na to że czynnika amortyzujacego (opony)masz 6cm a nie 10cm to odpowiednio po dupsku dostaje też zawias.
Poza tym jak sam zauwazyeś
fydi napisał/a:
większe prawdopodobieństwo przebicia opony.
a to chyba przekreśla dobry wynik...nox - Pią 01 Lut, 2008 no i na nie równych luźnych nawierzchniach z definicji powinno się gorzej prowadzić , auto może być nerwowe itp.DeeS - Pią 01 Lut, 2008 nox, mam ochote na te r888 ale podobno szybko znikaja ? Pozatym cena to juz ponad 300 zł nox - Pią 01 Lut, 2008 a może komplet nowych Marangoni Zeta Linea http://www.oponytanio.pl/start.html 200zł za szt. to chyba dobra cena a byłeś z nich chyba zadowolony ??