To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Cartoon - Wto 19 Lip, 2016

Qukie - Wto 19 Lip, 2016

Ktoś chce kupić 'klasyka'

http://allegro.pl/bmw-e36...acebook#thumb/1

Walle - Śro 20 Lip, 2016

Qukie napisał/a:
Ktoś chce kupić 'klasyka'

http://allegro.pl/bmw-e36...acebook#thumb/1

koszmarek

szymlorek - Sob 03 Wrz, 2016

Pany potrzebujemy kupić Fiata 500 budżet niewielki więc musi być to auto używane, żeby nie miał najechane miliona kilometrów skłaniamy się raczej do benzyny niż do diesla i tu moje pytanie- miał ktoś jakieś doświadczenia z silnikiem 900cm3 TwinAir ? Psuje się to? Dużo pali?
Kamill - Sob 03 Wrz, 2016

Sprawdź jak z hałasem. Z zewnątrz 900 chodzi jak trabant. Diesla wogole bym nie brał pod uwagę, wrażenia będą jak z kabiny Ursusa.
Bartli - Pon 05 Wrz, 2016

Niestety pali dużo i to jest duży minus tego silnika. W mieście się to słabo sprawdza bo ma bardzo mało momentu od dołu, i skręt pod kątem prostym na dwójce jest wyzwaniem ;) Szukaj 1.4 albo 1.2
Walle - Pon 05 Wrz, 2016

szymlorek napisał/a:
Pany potrzebujemy kupić Fiata 500 budżet niewielki więc musi być to auto używane, żeby nie miał najechane miliona kilometrów skłaniamy się raczej do benzyny niż do diesla i tu moje pytanie- miał ktoś jakieś doświadczenia z silnikiem 900cm3 TwinAir ? Psuje się to? Dużo pali?

auto wizualnie mi się podoba, szczególnie w tych pedalskich pastelowych barwach. Fotele wąskie i dość wysoko umieszczone. Z moim zwalistym 70 kilogramowym cielskiem nie miałem jednak problemów. Na ostrych zakrętach trzeba się trzymać kierownicy. Dźwięk może się podobać - mi się podobał. Zawieszony dość twardo, tak żeby nie szorować lusterkami na każdym zakręcie.Wersja 105KM jeździ już całkiem żwawo. Z tym momentem z dołu bym się spierał. Jest lepiej niż w wolnossaku, choć fakt, że nie jedzie od 1500. Pali sporo, szczególnie jak go ciśniesz. Lepiej na niego patrzeć niż jeździć. W prywatnym rankingu małych fiatów wolę Seja choć ma mniej stylu.

P.S użytkowałem przez tydzień, średnie spalanie 8 litrów. Ale starałem się nie oszczędzać ani opon, ani klocków, ani silnika.

Chętnie przejechałbym się najmocniejszym Abarthem, wtedy bym miał kompletny obraz.

Kamill - Wto 06 Wrz, 2016

Ja celowałem w 1.4 ale się okazało ze go przestali produkować jakiś czas temu. Większy problem to taki ze 1.4 to sport. A sport ma czarna deskę i traci dużo uroku w stosunku do tego z białą. Kierownica tez jest czarna. Ale 1.4 powinien już chodzić żwawo. 1.2 jest ok ale nic specjalnego Pali w trybie mieszanym 5.5L jak Gosia nim jeździ, co jak na starą konstrukcje jest całkiem dobrym wynikiem.
Zawieszenie jest fajne na rownym dość dobrze się sprawuje. Na dziurach dość glosne na poprzecznych nierówności ach z racji krótkiego rozstawu podrzuca dupą.

Cartoon - Pon 12 Wrz, 2016

Panowie, siostra szuka civica 2-3 letniego. Gdyby ktoś coś słyszał na temat egzemplarza godnego polecenia to proszę o cynk
Kamill - Pon 12 Wrz, 2016

Masz jakieś zdjęcie?
Cartoon - Pon 12 Wrz, 2016

To już kategoria "dla Badiego" z tym, że za małe cycki ;)
Cartoon - Pon 19 Wrz, 2016

Dobra - krew mnie już zalewa z dojazdami jednym autem z żoną i dzieckiem... 1:20 do pracy, z pracy jeszcze dłużej...

Poszukuję taniego ~5kpln auta, którym da się w miarę bezproblemowo robić te 40km dziennie

was79 - Pon 19 Wrz, 2016

W takiej cenie to bym brał pande. Kumpel z robo kupił vana, bo był najtańszy z najtańszych i do tego miał gaz. Ceny części i utrzymania są rozbrajające :rotfl:
Kamill - Pon 19 Wrz, 2016

Potwierdzam. Miałem ten sam problem i kupiłem Seicento, byłem bardzo zadowolony, szczegolnie w zimę, nagrzewal sie po kilku minutach tak ze żar walił z kratek. Z tym ze sej juz się nie opłaca, teraz lepiej celować w pande. Nie wiem.czy Bart nie miał swojej do sprzedania.
Bezawaryjny sprzęt.

Cartoon - Pon 19 Wrz, 2016

Oki, jest to jakiś trop - chociaż rozglądałem się właśnie bardziej za SC niż za pandą.

Druga opcja to jednak zmiana pracy ;) Obecna jest zupełnie nietrafiona pod kątem dojazdów...