To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Walle - Pią 10 Cze, 2016

myślałem, że w jeździe samochodem nie tylko zap@#$%&nie przynosi radochę, ale widzę, że niektórzy twierdzą inaczej...
PiTT - Pią 10 Cze, 2016

Walle napisał/a:
myślałem, że w jeździe samochodem nie tylko zap@#$%&nie przynosi radochę, ale widzę, że niektórzy twierdzą inaczej...

dokladnie, ale to mozna zrozumiec dopiero po jezdzie bmw
wolne to, ale daje radosc :D

jak Twoje e39? cos mowiles o wymianie :faja: :lol2:

Marek23 - Pią 10 Cze, 2016

Co kto lubi. Byle nie blokujecie ruchu, co jest nagminne na autostradach i ogólnie 2 pasach w Polsce.
PiTT - Pią 10 Cze, 2016

blokowanie to pikus, najgorsi sie tacy co widza ze sie wyprzedza, ale juz z kilkuset metrow daja dlugimi zeby szanownemu panu zrobic przelot :D
oczywiscie dotyczy to tez kierowcow aut premium bo nie spotkalem sie jeszcze zeby ktos dawal dlugimi w skodzie ;D

No jak lecę 200+ to z daleka daje długimi, szczególnie ze te wyprzedzania trwają wieki. Tu chyba jesteśmy po 2 stronach barykady
Cartoon - Pią 10 Cze, 2016

Marek, żebym zrozumiał - Twoje walenie długimi z daleka ma sprawić, że samochód wyprzedzający dostanie +100KM i zakończy manewr szybciej?
Kamill - Pią 10 Cze, 2016

Cartoon napisał/a:
Marek, żebym zrozumiał - Twoje walenie długimi z daleka ma sprawić, że samochód wyprzedzający dostanie +100KM i zakończy manewr szybciej?

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

tylko żeby to było wyprzedzenie 1 auta. Ludzie uważają ze jak jadą 140 to wszystko jest Ok i mogą jechać lewym pasem spokojnie wyprzedzając ileś tam aut. Ja tego tak nie widzę, szczególnie jak sie spieszę to mnie to lekko irytuje.Z drugiej strony jak jadę z rodzinka i jest 130 to trzymam prawy i jak widzę z daleka ze cos leci to nawet nie biorę sie za wyprzedzania

PS. Oczekuje ze podaruje sobie te wyprzedzanie i wróci na swój pas.

Kenet - Pią 10 Cze, 2016

Cytat:
bo nie spotkalem sie jeszcze zeby ktos dawal dlugimi w skodzie

Jak miałem fabię 1.0 to była jedyna szansa żeby utrzymać osiągniętą z niemałym trudem prędkość przelotową. Ja potrafię ocenić prędkość pojazdów przede mną i prędkość zbliżania się do nich, więc walę długimi ile mogę jak widzę, że typowy Janusz lewego pasa czai się swoim bolidem za tirem i tylko czeka żeby rozpocząć manewr wyprzedzania tuż przed moim nosem mając 5 km/h nad wyprzedzanym zestawem...

+1
PiTT - Pią 10 Cze, 2016

tu przyznam racje
chodzi wlasnie o rozpoznawanie predkosci i dystansu
nigdy nie zaczynam wyprzedzac jak widze ze z daleka zbliza sie szybko jakis pojazd
jak lece lewym to tez mnie irytuja jak ktos widzi wyrazni, ale koniecznie w tej chwili musi wyprzedzic.
we wszystkim trzeba miec umiar bo nie rozumiem np jak ktos widzi ze na lewym pasie wyprzedza tir a za nim jest sznur np 3 aut a z daleka napada koles i wali dlugimi tak jakby nagle wszystkie 3 auta i tir musialy go puscic :)

kosmita - Pią 10 Cze, 2016

Marek23 napisał/a:
tylko żeby to było wyprzedzenie 1 auta. Ludzie uważają ze jak jadą 140 to wszystko jest Ok i mogą jechać lewym pasem spokojnie wyprzedzając ileś tam aut. Ja tego tak nie widzę, szczególnie jak sie spieszę to mnie to lekko irytuje..

Wiem, że jak ludzie tak robią to bywa to denerwujące, ale zdaje się że przepisy są po ich stronie ;)

Przepisy to inna sprawa, tak jak auta za tirem. U nas jednak ogólnie nie patrzy sie w lusterka a jazdę lewym pasem to dla wielu kwestia honoru.
PiTT - Pią 10 Cze, 2016

brak wyobrazni
ale to wszedzie mozna spotkac, od zapierdalajacych ile wlezie po uliczkach osiedlowych po pieszych i rowerzystow pakujacych sie wprost pod auta

Bonczek - Pią 10 Cze, 2016

Jest moj ulubiony temat :]