Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
KarQ - Nie 05 Cze, 2016 Ile taki box? Wypinasz go i z gwarą nie ma problemów?
Na cupre trzeba czekać 4mce, więc ja i tak będę tak zamawiał zeby odebrac z początkiem roku i nie mieć plecaka rocznikowo.
Pytanie ile bedzie wychodziła 4x4 bo teraz różnica po rabatach Cupra vs Golf R podobnie odklikane to 30k. Taki plus że Cupra mam w standardzie DCC.Marek23 - Nie 05 Cze, 2016 3500 brutto. Nie wypinam bo serwis dogadany a online to nie wyjdzie nawet jak sie do kompa podłącza. Można wypinac ale lepiej znaleźć życiowy serwis.
Przymierzałes sie do tej Cupry ST? Jak bagażnik? To jednak mniejsze jest, ale 290 ma już fajny wydech ponoć, po boxie 360 koni przyjembie pojedzieKarQ - Nie 05 Cze, 2016 To cena akceptowalna.
W porównaniu do obecnego Mondeo jest mały, ale dziecko już nie potrzebuje dużego wózka i całego bagażnika potrzebnych rzeczy na wyjazd. Jak się drugie pojawi to będę myślał, ale myślę że też damy radę. Generalnie po zajęciu odpowiedniej pozycji za sterem, żona za mną jeszcze się pomiescila (oboje mamy po 180 cm tylko wagę na pół )
Bagaznik w porównaniu do mondka mniejszy nie mniej jednak 560l to i tak kawał lochy. Ostatnie mierzylem się do V60 T5 i leon w środku podobny a bagaznik ma sporo głębszy.
W serii ma zawias DCC, włączenie trybu Cupra poza utwardzeniem zawiasu i kiery strzela w wydech i fajnie działa międzygaz. W prowadzeniu przypomina wtedy cooper esa, bardzo bezpośrednio przekazuje ruchy kierownica na drogę.
Generalnie w serii bardzo fajnie jedzie, mój Mondeo 200km/400nm z powershiftem stoi w miejscu, mini r53 podobnie
To jest fura która daje osiągi takie jak oczekuję, a po dlubnieciu będzie zacnie.
Wiesz kiedy ma wyjść 4x4? Obawiam się że będzie z 10k tańszy od Rki. Generalnie 290ka już poszła w górę, 265ka była bardzo fajną cichociemna opcja w cenie 100 netto wystarczająco odklikana.
Nie ma ktoś przypadkiem możliwości ogarniecia dobrego rabatu na cupre?Marek23 - Nie 05 Cze, 2016 A jak z DCC w trybie normal, zawias życiowy. Jeździłeś na 19stkach?
Strzały rozumiem z dsg?
Kurczę, to już mnie trochę przekonałeś do Cupry;)
Cały czas plotki, myśle, ze do pół roku musi sie wyjaśnić z tym 4x4KarQ - Nie 05 Cze, 2016 19 ki masz w serii, bodaj 235/35/19. Ja sobie odklikalem felge z pakietu performance blackline, ale sam nie wiem czy nie zostać przy seryjnym antracycie. Mi najbardziej leży kolor dynamic grey (na zdjęciach z ww felgą)
Tryb normalne mojej opinii podobny do obecnego Mondeo (mam titanium s więc niższy i twardy, ale komfortowy). Tryb cupra na stołecznych ulicach też jest wporzadku, wiadomo że jak się wjedzie w wysyp tak jak podjazd pod salon przy lopuszanskej to kolorowo nie jest ale imo mini ma podobnie.
Strzały w wydech po zmianie biegu jak się przyciągnie wyżej, ja jeździłem 280ką, a 290ka ma inny (lepszy wydech) stąd więcej mocy i niżej moment.
Taka cupra w serii podejrzewam że będzie jechała niewiele gorzej niż obecnie Twoja octa więc sam wiesz jak jest lukp - Nie 05 Cze, 2016 KarQ ile ci wyszła cupra st z dsg po konfiguracji? z ciekawości seat ma leasing 101%?lukp - Nie 05 Cze, 2016 3500 brutto. Nie wypinam bo serwis dogadany a online to nie wyjdzie nawet jak sie do kompa podłącza.
Marek23, nawet jak podłączą online to nie wykrywa jakiś zmian że byl/jest box?
3500 brutto jak to wyglada? podlaczaja boxa i tyle, czy cos jescze robia?KarQ - Nie 05 Cze, 2016 Póki co robię rozeznanie, więc o szczegóły leasingu nie pytałem. Ja korzystam z drogiego leasingu (BZWBK) ale wiem że przy problemach w postaci wędki czy dzwona nie będę miał hochsztaplerskich zagrywek. Dealer zapewniał że mają z Volkswagen Leasing bardzo korzystne oferty.
Podstawa Cupra 290 ST DSG wychodzi 132.000
-2000zł rabat za skrzynię (nie wiem do kiedy to będzie)
-8% od pozostałej kwoty.
W podstawie jest:
1. 7 poduszek
2. Wszelkie systemy
3. Dwustrefowy klimatronic
4. Lekkie kubełkowe fotele skóra / alcantara
5. Szpera mechaniczna
6. Zawieszanie DCC
7. 4 lata gwarancji
Ja dołozyłem:
1. Kolor
2. Felga
3. Pakiet blackline
4. Czujniki przód / tył i kamerę
5. Nagłośnienie
6. Aktywny tempomat
7. Pakiet zimowy
8. Asystent świateł drogowych
9. Mirrorlink (możliwość połączenia telefonu z wyświetlaczem, dzięki czemu mogę mieć to co na telefonie np. googlemaps)
Dodatki wyszły prawie 20.000lukp - Nie 05 Cze, 2016 Czyli ok 140tys. Jezdziłes golfem R w variancie?KarQ - Nie 05 Cze, 2016 138tyś mój spec, ale zastanawiam się jeszcze na dwoma opcjami wiec 135tyś.
Golfem nie jeździłem bo już Cupra jest ponad to co zakładałem (chciałem 100tyś netto), a Golf w podobnym zestawieniu wyszedł by ponad 170tyś po rabacie, skoro DCC to koszt blisko 7tyś.lukp - Nie 05 Cze, 2016 Wg. mnie DCC nie przekracza 4tys , tez myślałem nad cupra, ale szczerze materiały mnie lekko przeraziły.
Chodz ja chciałem kombi, automat i 4x4, ale w cenie 100tys brutto, wyszlo inaczej
BZWBK leasing nie wcale drogi, żaden inny bank jeszcze z nim nie wygrał u mnie, chyba ze VW 101%, tego nie przebili.KarQ - Nie 05 Cze, 2016 Faktycznie DCC 3930, ale Golf wyjściowo 166tyś i jak do tego dorzucę aktywny tempomat i np. Pretorie to cena robi się kosmiczna (bynajmniej dla mnie).
Każdy tak narzeka na materiały w Cuprze a imo jest ok.
U mnie BZW wychodził więcej niż EFL, Idea niewspominając o Getinie.roj - Nie 05 Cze, 2016
KarQ napisał/a:
Faktycznie DCC 3930, ale Golf wyjściowo 166tyś i jak do tego dorzucę aktywny tempomat i np. Pretorie to cena robi się kosmiczna (bynajmniej dla mnie).
bynajmniej nie równa się przynajmniej KarQ - Nie 05 Cze, 2016 Cenna uwaga, przynajmniej dla mnie roj - Pon 06 Cze, 2016