To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

nox - Pią 21 Sie, 2009

choć swego czasu sporo ludzi skarżyło się na pękanie od nawierceń .
M - Pią 21 Sie, 2009

martin.h napisał/a:
eM, a jak one wypadają pod względem serii, chodzi mi o skuteczność hamowania? Ja jeździłem na serii, później założono RedStuffy i nie widziałem wielkiej różnicy, a klocki te są pozycjonowane wyżej od GreenStuffów, które są zamiennikiem serii. Zużycie do połowy też nie świadczy dobrze o tym klocku, bo ile mogłeś zrobić na nim kilometrów po torze - 200? Jeśli będzie miał następnym razem okazję to załóż DS Performance lub Carbonne Lorraine RC5/6. Napewno zauważysz różnicę. Zresztą po samych współczynnikach tarcia podawanych dla tych klocków przez producenta można to zauważyć. Różnica na poziomie 0,05 jest duża.
Pompy nie zmieniaj, w tej chwili trzeba deptać, ale masz lepsze czucie hamulca, przydaje się to szczególnie na mokrym.

wzgledem mojej serii fantastycznie. pozatym je trzebe tronke nagrzac i troche zużyć, takie mialem odczucica. W bilgoraju hamowalem slabo, w ulezy juz mega radom tez itd.
Mysle ze jak je zuzyje to zaloze cos co polecasz.
Ale jesli chodzi wlasnie o ich male zuzycie to ja jezdze po torze jakby to powiedziec zachowawczo, nie maltretuje ich jakw rajdówce.

Anonymous - Pią 21 Sie, 2009

qbus napisał/a:
wywal pompe... my w rajdowce nie mamy... szybko sie idzie przyzwyczaic i nie zblokujesz rozgrzanego slicka na suchym :)
Nie macie pompy hamulcowej ;/ Cos mi sie nie wydaje.Chyba ,że mówisz o serwie/wspomaganiu hamulca.
qbus - Pią 21 Sie, 2009

lol... jasne ze chodzi o serwo... my mistake... i zostala zwykla pompa od d seri a tez chcieli kombinowac ze zmiana na wieksza jak sie okazalo bez serwa jest to niepotrzebne.
Jakarti - Pią 21 Sie, 2009

po 8 - 10 kolkach w wyrazowie hamulce w c2 nie dawaly rady :)
taka ciekawostka :)

Anonymous - Pią 21 Sie, 2009

i tak dobrze, w xsi po 2-3 :D
siema - Pią 21 Sie, 2009

Może powinniście zmienić sobie płyn hamulcowy? ;) U mnie (pomijając cały czas słabo hamujący tył) przez cały dzień jazdy nie było żadnych problemów z hamulcami.
Jakarti - Pią 21 Sie, 2009

nie widzialem, zebys jezdzil "caly dzien" :D

plyn jest nowy, ma moze ze 2k km

siema - Pią 21 Sie, 2009

Jakarti napisał/a:
nie widzialem, zebys jezdzil "caly dzien" :D

Zatem wersja dla Ciebie: "Podczas mojego całodziennego pobytu na torze Wyrazów..."

Przepraszam, chciałem tylko pomóc.

M - Pią 21 Sie, 2009

No wlasnie Siema jestes z wawy a na wyrazowie w ogole Cie nie skojarzylem
michool_vt - Pią 21 Sie, 2009

eM napisał/a:
No wlasnie Siema jestes z wawy a na wyrazowie w ogole Cie nie skojarzylem
type'ry i bmki odciagneły Twoją uwage :]
M - Pią 21 Sie, 2009

chyba to saxo kolegi dobrze napinało i pieknie bralo zakrety ztcp :)
ja to bylem zajarany i jak nie jezdzilem to latałem z aparatem
ale juz nie o tym ten temat

siema - Sob 22 Sie, 2009

eM, o ile dobrze pamiętam i nie pomyliłem Twojego auta (niebieski Civic), to na samym początku Wyrazowa przez chwilę ścigaliśmy się bezpośrednio na torze. Co do tych pięknie branych zakrętów, to chyba te bokiem... ;)
Ogólnie nowy na spotach jestem, zrobiłem czasy w środku stawki- macie prawo mnie nie kojarzyć.

Janusz - Sob 22 Sie, 2009

Cytat:

Ogólnie nowy na spotach jestem, zrobiłem czasy w środku stawki- macie prawo mnie nie kojarzyć.

ja cie kojarzę bo czepiałem się tylnej kanapy :D

strick - Sob 22 Sie, 2009

Janusz napisał/a:
ja cie kojarzę bo czepiałem się tylnej kanapy

Razem to robilismy ;)