To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

Anonymous - Pią 18 Kwi, 2014

To możliwe ze się miniemy po drodze. A tobie szybko się odwidzi chyba że naprawdę dobrze trafisz
Kenet - Pią 18 Kwi, 2014

Czesiu w tych obu wersjach masz źle poustawiane przecinki, jest albo za dużo albo za mało spacji. Nie jestem ekspertem, ale na twoim miejscu zadbałbym o to żeby na etapie czytania CV nie było się o co przy...olić. Jak ja bym zobaczył takie drobne błędy chcąc Cię zatrudnić to by mi się odechciało.

BTW - na moto latasz bez kat. A? :>

No tak wyszło że jeździłem bez kategorii, na szczęście nigdy mnie nie zatrzymali ale po wawie bym się nie odważył
Kenet - Pią 18 Kwi, 2014

Pamiętaj, że każde szczęście się kiedyś skończy :]

Tak doskonale o tym wiem. W tamtym roku próbowałem zdać egzamin i nie wyjechałem z placu. Po zmianach podczas egzaminu musisz mieć strój ochronny, ja miałem tylko kurtkę a na nogi musiałem założyć ochraniacze. To ustrojstwo tak ogranicza ruchy ze przy 8 poleglem. Teraz sprzedałem motor i zanim kupie kolejny przydało by się podwoić ta kwotę , i zdobyć uprawnienia co obecnie nie jest takie łatwe :)
Kamill - Pią 18 Kwi, 2014

Jak ja zdawałem to było urwanie chmury i dali mi taki kostium z gumy który ważył z 10kg góra dół i byl w rozmiarze uniwersalnym xD Intercom huja działał, kask parował, a ja byłem po zabiegu na oko i przed wejsciem na plac cieć z recepcji powiedział zebym sciągnął opatrunek bo mnie nie wpuszczą ;D Zdałem jako jedyny, dodam że nie zrobiłem kursu bo szkoła zbankrutowała, ale pieczątke przystawili, w koncu zapłacone za kurs. :lol2:
KarQ - Pią 18 Kwi, 2014

To bym zmienił wyglądowo, merytorycznie nie wnikam:

Tel: +48 510-247-917
e-mail: mgolebiewski2205@gmail.com
Adres: Słoneczna 21, 11-015 Olsztynek

PODSUMOWANIE ZAWODOWE:
Wszechstronny, wytrwały i sumienny pracownik.
Mimo młodego wieku jestem osobą o sporym doświadczeniu zawodowym, w wielu dziedzinach. Mam za sobą zarówno prace na indywidualnych stanowiskach jak i prace w wieloosobowych zespołach. Nie ma dla mnie rzeczy nie do osiągnięcia, bądź celów nie do zrealizowania.

W ogóle powyższy tekst pisałbym też od lewej tak jak pozostałą część CV, natomiast zgodę w stopce wyśrodkuj.

Wszędzie popraw, aby było po jednej spacji oraz zlikwiduj spacje przed przecinkami. Usuń spadające spójniki - zdanie nie powinno się tak kończyć.

I jeszcze co razi w oczy:
1. między kat. wstaw i zamiast .
2. angielskiego, niemieckiego piszemy z małych liter
3. zdecyduj się na interpunkcję na końcach zdań, raz dajesz kropkę, raz przecinek, a gdzieindziej nic.

bizon - Śro 23 Kwi, 2014

Pytanie może nie bezpośrednio związane z tematem, ale na pewno powiązane.
Jestem szefem działu IT, niestety w administracji publicznej. Mimo to posiadamy i użytkujemy kilkadziesiąt różnych systemów i prowadzimy dziesiątki projektów. Jest tego tyle, że nawet nie pamiętam do końca co prowadzę ;) .
Chciałbym powiększyć swojego skilla w kierunku zarządzania ludźmi/informatyką/projektami, zarówno tak, żeby przydało mi się to w pracy obecnej, jak i po to, żeby móc szukać lepszych ofert na rynku pracy.
Rozglądam się po tym, co jest dostępne i widzę między innymi:
- Agile
- Prince 2
- ITIL
Ktoś może doradzić w co iść, w co najlepiej zainwestować, jaką ścieżkę obrać?

Bart - Śro 23 Kwi, 2014

anjas - Śro 23 Kwi, 2014

http://www.kozminski.edu....-it/o-studiach/
siema - Śro 23 Kwi, 2014

bizon, poprzeglądaj sobie oferty pracy dla kadry zarządzającej na pracuj.pl i zobacz jakie najczęściej pojawiają się wymagania. Trudno jednoznacznie odpowiedzieć który certyfikat byłby dla Ciebie najlepszy nie wiedząc dokładnie czym się zajmujesz i w którą chcesz iść stronę.
Na moim podwórku (bezpieczeństwo, technika) to najczęściej ITIL, czasem Prince 2. Agile wcale, bo to software i developerka.
MBA zawsze w cenie ale trzeba mieć czas.

Kamill - Śro 23 Kwi, 2014

Agile możesz sobie sam w domu ogarnąć, na yt poszukać tutoriali (sa takie po 15min ktore mowia wszystko). Stosuje sie głownie scrum, rzadziej kanban-a. To sa metodologie dobre do developmentu. Mimo że wyglądają na mało profesjonalne, ale jeżeli nie konstruujesz bomby atomowej czy systemów bezpieczeństwa to sprawdzają się bdb, także motywująco na załogę. Dobrze tez sprawdzają sie przy teamach rozproszonych.
Jest trochę narzędzi wspierających scruma, ale ja bym zaczął od białej tablicy i żółtych kartek + kilka podstawowych elementów jak planowanie, daily stand upy, krótkie iteracje 2-3tyg, podsumowanie. Później modyfikował, dokładał kolejne elementy żeby się nie pogubić i żeby wdrożenie weszło naturalnie, a nia siłe w stylu jakiegoś teatrzyku i dziwnych wymuszonych akcji na które każdy wypnie 4 litery.

Na twoim miejscu zrobił bym jeden team eksperymentalny w pracy scrumowy.

Cartoon - Śro 23 Kwi, 2014

bizon napisał/a:
Pytanie może nie bezpośrednio związane z tematem, ale na pewno powiązane.
Jestem szefem działu IT, niestety w administracji publicznej. Mimo to posiadamy i użytkujemy kilkadziesiąt różnych systemów i prowadzimy dziesiątki projektów. Jest tego tyle, że nawet nie pamiętam do końca co prowadzę ;) .
Chciałbym powiększyć swojego skilla w kierunku zarządzania ludźmi/informatyką/projektami, zarówno tak, żeby przydało mi się to w pracy obecnej, jak i po to, żeby móc szukać lepszych ofert na rynku pracy.
Rozglądam się po tym, co jest dostępne i widzę między innymi:
- Agile
- Prince 2
- ITIL

To trochę mój kawałek chleba - jak chcesz, to możemy się zdzwonić i pogadać...

Chloru - Śro 23 Kwi, 2014

bizon,

bizon napisał/a:

To jaką ścieżkę obrać zależy od tego co chcesz robić w przyszłości. Tutaj studia MBA mogą Ci pomóc znaleźć odpowiedź. IMHO są więcej warte niż np. skończony kurs Prince2 - wymagają jednak dużo więcej czasu i są jakby nie patrzeć droższe.

P.S. Daj znać na priv co to za instytucja publiczna z miasta na 2 litery? Dziś byłem na spotkaniu w jednej. :rotfl:

M - Śro 23 Kwi, 2014

http://scrumtrainingseries.com/

Szkoda życia na dodatkowe studia