CHRZANEK - Wto 29 Sty, 2008 Nie znam, ale fajnie wyglądaja i pasują do 106 GOKART - Wto 29 Sty, 2008 Nie znam tych opon ale trzeba mieć mocne felgi żeby jeździć na nich w polsce na takim profilu 195 x 40 BaRtO_206GT - Wto 29 Sty, 2008 heheh no trzeba miec mocne felgi
ale takiego bieznika opony jeszcze nie widzialem Loko - Wto 29 Sty, 2008 Zna jak zna krążą o tych oponach bardzo dobre opinie jeśli chodzi o przyczepność na suchym, a więcej to Ci powie Dees, bo on ma takie w saxofonie BaRtO_206GT - Wto 29 Sty, 2008
Loko napisał/a:
Zna jak zna krążą o tych oponach bardzo dobre opinie jeśli chodzi o przyczepność na suchym, a więcej to Ci powie Dees, bo on ma takie w saxofonie
cos mi sie kiedys obilo o uszy ze podobno sa mega na suchym ze prawie jak slicki strick - Wto 29 Sty, 2008 Ja sie nie znam, ale powiem, ze mnie sie na nich dobrze jeździło Kleiły jak głupie Anonymous - Wto 29 Sty, 2008 Marangoni Zeta Line sa ponoc bardzo dobre. Mial je na torze moj znajomy i mowil, ze dosc dobrze sie trzymaja. Dla porownania mial F1 gdzies w polowie zuzyte - ponoc juz nie trzymaja tak dobrze.
Moje zdanie jest takie: opona przede wszystkim musi byc nowa! Porownujac czasy na 3letnich KUMHO Ecsta Supra z nowymi Firestone TZ200 za 140zl/szt. czas do 100km/h poprawil sie o 0,5s a do 160km/h o 1sBart - Wto 29 Sty, 2008 pytał ktoś o yokohamy A539 - część ubiegłego sezonu przejeździłem na czymś takim na tylnej osi (215/40R16 na siedmiocalowej feldze) - używane były raczej spokojnie (w związku z czym zużywały się powoli). Na suchej nawierzchni wszystko jest bardzo okay - zero kłopotów z przyczepnością, na mokrym robi się trochę nerwowo.Młody Papież - Wto 29 Sty, 2008
bart napisał/a:
na mokrym robi się trochę nerwowo
żartujesz?
nie pamietasz już co sie działo na wyrazowie? to były tańce... nie jazda... Bart - Wto 29 Sty, 2008 Heh, no niby tak
Ale to nie tylko wina opon - na zimówkach też tył jakiś nerwowy jest, muszę się wybrać na test tylnych amorów i geometrię obadać.grzech - Wto 29 Sty, 2008
3,5 roku czy to nie za duzo? zime z miejsca byl zdyskwalifikowal, a jak z latem ?BaRtO_206GT - Wto 29 Sty, 2008 ale nawet nie chodzi mi o te konkretne bo te to sa stare ale o ten model fydi - Wto 29 Sty, 2008 A opona Firestone Firehawk SZ80???Ktoś zna jakieś opinie?ade - Śro 30 Sty, 2008
GOKART napisał/a:
ade napisał/a:
ja za to polecam bridgestone re720, moze nie kleja jakos super asfaltu tak jak np t1r, ale sa o wiele sztywniejsze, i autko sie super sucha, na zakretach sie nie skladaja.. ogolnei fajna sprawa tylko ciezko kupic
możesz mi kolego powiedzieć skąd masz tak szalenie ciekawą informację że T1R kładą się rzekomo bardziej od RE720... ?
To bardzo ciekawe co piszesz bo widzisz, w/g producenta T1R leją taką RE720 na każdym polu.
Rasta - te Toyki R888, wbrew pozorom, jak nie ma mega dużo wody do odprowadzenia to bardzo ładnie trzymają na mokrym
no chyba logiczne, ze producent zachwala swoj produkt:D
ja mam takie odczucia z jazdy, zreszta wiele osob je potwierdza, t1r jest miekka guma, tak samo bardziej miekka niz f1 gsd3...ade - Śro 30 Sty, 2008
fydi napisał/a:
A opona Firestone Firehawk SZ80???Ktoś zna jakieś opinie?
jezdzilem i taka wsumie wmiare dobra, srednia polka,
zalezy w jakim rozmiarze, w 15tce sa lepsze i nie duzo drozsze opony, w 14tce mozna ja mocno rozwazyc bo wybor jest duzo mniejszy