Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
B-Rey - Pią 03 Cze, 2016
PiTT napisał/a:
przy aktualnych trendach taki silnik reno spala za dużo
Coś za coś. F4R ma normalny wtrysk pośredni i jest wolnossące. Ale to sprawia że dużo dłużej pojeździ niż taki 2.0 TSI.PiTT - Pią 03 Cze, 2016 ale z drugiej strony kto kupuje auto na kilkanascie lat?
tsi robia tez przeloty po kilka setek tysiecy km i poza kilkoma jednostkami ktore od poczatku byly zwalone, sa to calkiem solidne konstrukcjeMarek23 - Pią 03 Cze, 2016 98 tys palowania i zero awarii wiec nie wiem czy takie awaryjne te tsi. A z takim clio to szkoda wachy żeby lecieć. Choć to bardzo fajne autko i chętnie bym takie przytulił.koma600 - Sob 04 Cze, 2016 Marek23, ale golfik nie wytrzymał twojej jazdyB-Rey - Sob 04 Cze, 2016
Marek23 napisał/a:
98 tys palowania i zero awarii wiec nie wiem czy takie awaryjne te tsi.
No w sumie jest co świętować Marek23 - Sob 04 Cze, 2016 Gti mi sie nie psuło, natomiast clio ph2 cywilne non stop. Dla mnie nie ma porównania jeśli chodzi o awaryjność na korzyść Vag.
Poza tym o wadach tsi/tdi maja zawsze duzo do powiedzenia Ci co przeczytali o tym w gazetach.
3 paski w tdi, V gti, O3 Rs i do tego 3 x sport, 2x106 i saxo jednak dają mi licencje na prawdę najprawdziwsza;)was79 - Sob 04 Cze, 2016 Kurde gdybym mial zdjęcie Marka w pasacie tdi, to bym zrobił wielki format i powiesił sobie na ścianie. To by było coś Marek23 - Sob 04 Cze, 2016 Gdzieś mam na papierze, wyślę skan roj - Sob 04 Cze, 2016
Marek23 napisał/a:
Gti mi sie nie psuło, natomiast clio ph2 cywilne non stop. Dla mnie nie ma porównania jeśli chodzi o awaryjność na korzyść Vag.
nie mówię, że nie masz racji ale jak miałeś clio to ile miał lat a ile miał lat gti?Marek23 - Sob 04 Cze, 2016 4 lata mniej, tylko ze miał program i pałowany był okrutnie. Żaden Francuz tego by nie wytrzymał. Z reszta w rajdach widać jak te gowna sie psują. Najważniejsze ze tsi psują sie tylko tym którzy ich nie maja B-Rey - Sob 04 Cze, 2016 Marku, nie mam nic do TSI. Jeżeli bym miał, to miesiąc temu, nie polecił bym ojcu zakupu Leona 1.4 TSI 125. Co prawda to już gen 3 na pasku, ale jednak. Odwiedziliśmy chyba salony wszystkich marek, które oferują hatchbacki segmentu C do konkretnej kwoty i serio... nie ma nic ciekawszego od oferty VAG'a zarówno jeżeli chodzi o wyposażenie jak i silnik. Także, nawet te nowe 1.8, 2.0 TSI EA888 to dobre silniki a nawet lepsze, bo mają dodatkowo MPI żeby nagar się nie osadzał (wtrysk bezpośredni i EGR'y to nigdy nie będzie dobre rozwiązanie), tłoki i pierścienie poprawili, rozrząd no i dali plastikową miskę olejową - tu w sumie nie wiem po co. Ogólnie mnie przeraża ilość elementów, które składają się na ten silnik. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy w tym 1.4 TSI to obieg wody. Dla przykładu: w takim F4R woda ma chłodzić silnik a w takim TSI: silnik, intercooler, turbo oraz spaliny + EGR. No ale jeżeli to wszystko działa, to GIT Marek23 - Sob 04 Cze, 2016 O kurde, jakbym wiedział ze silnik w Octcie mam tak przekombinowany to bym kupił Lagunę i cieszył sie myślą ze za 15 lat 4 właściciel będzie dalej cieszył sie królowa lawet;)
Odpadam z tej dyskusji kosmita - Sob 04 Cze, 2016 Z dupy dyskusja, każda marka ma mniej i bardziej udane konstrukcje. VW sporo zjebał przy TSI czy ktoś lubią tą markę czy nie. Ja miałem 1.4 TSI i nikomu nie polecam, ale z drugiej strony używam vw T5, bo to w miarę porządne żelazo (choć też ma swoje bolączki, których vw mimo 2 liftingów nie usunął ) i pewnie kolejny znowu będzie transporter.KarQ - Sob 04 Cze, 2016 Marek23, Ty coś podłubałeś w sowim RSie?
Kończy mi się leasing na Mondeo i myślę o Cuprze ST lub właśnie RS230.
Cuprą pojeździłem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, Octa będzie ciut mniejsza i niestety sporo słabsza.Marek23 - Sob 04 Cze, 2016 Mam Box z Compsportu na 290 koni i 450 nm. Jedzie z rolki ciut lepiej niż a6 bitdi 313 koni.
Cupra ST będzie szybsza ale mniejsza niż Octa. W zasadzie na dniach mam wiedzieć czy Octa po lifcie w Rs tsi będzie miała 4x4. Jak nie to czekam na 300 konna Cupre 4x4, taka ma ponoć wyjsć w 2017. Lepiej chwilkę poczekac. Ale w sumie zawsze można kupić cos co stoi w miejscu ale wytrzyma 3 wojnę swiatowa