Kamilbike - Śro 12 Sie, 2009 P106 i tak napewno bedzie trzeba dorobic jazmo do tego zacisku. Bo nawet od coupe nie pasuje p&p. Takze bedzie trzeba kupic to co bedzie latwiej dostepne, oczywiscie najlepiej byloby kupic zaciski od Fiata coupe, ale tylko z 20V, bo te od 16V sa pod tarcze 288, ale te fiatowskie bedzie jeszcze ciezej dostac iQ - Śro 12 Sie, 2009 Ostatni na allegro byly zaciski brembo od FC 20v za 400zl chyba, dosyc dlugo wisialy z tego co pamietam
EDIT:
moze to Ci sie przyda
To sa wymiary jarzma zeby zalozyc brembo od FC dia punto GTanjas - Śro 12 Sie, 2009
iQ... napisał/a:
EDIT:
moze to Ci sie przyda
ooo, mi też by się przydał album i naklejka z Indianą Jones'em!!!Kamilbike - Śro 12 Sie, 2009 Bo to jest tak ze jak ktos cos chce to nigdy nie ma IQ dzieki Michał - Śro 12 Sie, 2009 zorzumiałem to tak ze nie masz IQ a chcesz mieć iQ - Śro 12 Sie, 2009
właśnie, uważaj żeby warna nie dostać za ciągłe żartowanie Michał - Nie 16 Sie, 2009 M - Pią 21 Sie, 2009 Chcialbym przywolac dyskusje o redstuffach ze podobno takie gówno.
Przejezdzilem pare wypadów torowych i jestem bardzo zadowolony, klocki zuzyly sie tylko do polowy
A tak powaznie naprawde jestem zadowolony z nich. Jedynie to pompe musze zmienic zeby nie trzeba bylo tak deptać.martin.h - Pią 21 Sie, 2009 eM, a jak one wypadają pod względem serii, chodzi mi o skuteczność hamowania? Ja jeździłem na serii, później założono RedStuffy i nie widziałem wielkiej różnicy, a klocki te są pozycjonowane wyżej od GreenStuffów, które są zamiennikiem serii. Zużycie do połowy też nie świadczy dobrze o tym klocku, bo ile mogłeś zrobić na nim kilometrów po torze - 200? Jeśli będzie miał następnym razem okazję to załóż DS Performance lub Carbonne Lorraine RC5/6. Napewno zauważysz różnicę. Zresztą po samych współczynnikach tarcia podawanych dla tych klocków przez producenta można to zauważyć. Różnica na poziomie 0,05 jest duża.
Pompy nie zmieniaj, w tej chwili trzeba deptać, ale masz lepsze czucie hamulca, przydaje się to szczególnie na mokrym.qbus - Pią 21 Sie, 2009 wywal pompe... my w rajdowce nie mamy... szybko sie idzie przyzwyczaic i nie zblokujesz rozgrzanego slicka na suchym
a carbon lorraine sa zajebiste ale strasznie drogie. niemniej ds3000 nie maja w hondzie podejscia.bizon - Pią 21 Sie, 2009 jezdzilem na grinach, teraz jezdze na ds performance, uwazam, ze jest lepiej. choc nalezy zaznaczyc, ze tarcze tez sie zmienily ale brembo max to taki sam szajs jak i ebc, ktore byly z grinami.
moj dostawca hamulcow jezdzi na ds2500 i twierdzi, ze to ostatni klocek z ferodo, na ktorym mozna jezdzic po ulicy i jest ok. jakkolwiek na lubliny i inne radomie to on poleca jednak ds performance. do tego poleca zimmery jako tarcze, bremboszczaki itp (ktorymi tez handluje) odradza.
taka tam opinia z boku martin.h - Pią 21 Sie, 2009 Też słyszałem o Zimmermanach same dobre opinie.