Młody Papież - Pon 28 Sty, 2008 ja mysle bardziej o ulicy ze sporadycznymi odwiedzinami toru
mnie i tak kusi by przetestować kolejne sztuki Yoko Parady... jakby je troche bardziej oszczędzać, moze właśnie azotem nabić, o czym rozmawialiśmy wcześniej w innym temacie... może by się spisały inaczej...
w sumie poza torem nie zdzierają się za bardzo... jak potrzeba 'wiecej trakcji' to chwila rozgrzewki i mozna latać...
sam właśnie zastanawiam się nad jakimiś oponkami... które się nie wykruszą na torze, a z drugiej strony nie zetrą na ulicy... może GoodYear GS-D3(?)CHRZANEK - Pon 28 Sty, 2008 Yokohama A539 ?? - nie wiem co jest warta bo jeszcze nie testowalem, ale popularny kapeć na zachodzie.rasta - Pon 28 Sty, 2008
Dżon napisał/a:
sam właśnie zastanawiam się nad jakimiś oponkami... które się nie wykruszą na torze, a z drugiej strony nie zetrą na ulicy... może GoodYear GS-D3(?)
No to już wcześniej je polecałem - u mnie już rok przetrwały, a lekko nie mają i na następny sezon upalania jeszcze się nadadzą nox - Pon 28 Sty, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Yokohama A539 ?? - nie wiem co jest warta bo jeszcze nie testowałem, ale popularny kapeć na zachodzie.
również szukam opini na temat tej opony , występuje w małych rozmiarach na felgę 13' i jestem ciekawy czy daje rade .BaRtO_206GT - Pon 28 Sty, 2008 Yoko A539 chyba juz nie produkuja? cos mi sie tak wydaje.. podobno nastepca jest model S.drive czyli ten ktory ja posiadam i jestem z neigo mega zadowolony.GOKART - Pon 28 Sty, 2008
rasta napisał/a:
No to już wcześniej je polecałem - u mnie już rok przetrwały, a lekko nie mają i na następny sezon upalania jeszcze się nadadzą
aż rok przetrwały u Ciebie F1 jedynki ??? , stajesz przed zakrętami czy jak
Jesli chodzi o klejenie na suchym i w miarę długą żywotność w tej klasie to Bridgestonki mi się sprawdzały. Na mokrym mgłaby się lepiej trzymać (po rozgrzaniu w miarę ok) ale takie cuda ty chyba tylko w Erze.
Zamówiłem je sobie ponownie.rasta - Pon 28 Sty, 2008
GOKART napisał/a:
aż rok przetrwały u Ciebie F1 jedynki ??? , stajesz przed zakrętami czy jak
Sezon letni to miałem na mysli nox - Pon 28 Sty, 2008
BaRtO_206GT napisał/a:
Yoko A539 chyba juz nie produkuja? cos mi sie tak wydaje.. podobno nastepca jest model S.drive czyli ten ktory ja posiadam i jestem z neigo mega zadowolony.
jako 195/45/15 teżgrzech - Pon 28 Sty, 2008 ja polecam toyo R888 na suche a na mokre zamowilem rainsport2ade - Pon 28 Sty, 2008 a539 sa ponoc na suchym bardzo ok, no i wlasnie sa w nietypowych rozmiarach, np kumpel ma w alpine turbo i ponoc ok...
ja za to polecam bridgestone re720, moze nie kleja jakos super asfaltu tak jak np t1r, ale sa o wiele sztywniejsze, i autko sie super sucha, na zakretach sie nie skladaja.. ogolnei fajna sprawa tylko ciezko kupic
a jak ktos czesciej po torze lata i na suche nie potrzebuje to mozna np. zastanowic sie nad maxsport - http://www.oponymaxsport.eu/
tutaj sa ceny maxsporta i maja homologacje drogowa!rasta - Pon 28 Sty, 2008
grzech napisał/a:
ja polecam toyo R888 na suche
To się tak naprawdę nie nadaje do jazdy na codzień - powyżej 40 km/h huk taki generują, że przelotowy wydech zagłusza, no i znikają z prędkością światła, a na mokrym to wiadomo....GOKART - Wto 29 Sty, 2008
ade napisał/a:
ja za to polecam bridgestone re720, moze nie kleja jakos super asfaltu tak jak np t1r, ale sa o wiele sztywniejsze, i autko sie super sucha, na zakretach sie nie skladaja.. ogolnei fajna sprawa tylko ciezko kupic
możesz mi kolego powiedzieć skąd masz tak szalenie ciekawą informację że T1R kładą się rzekomo bardziej od RE720... ?
To bardzo ciekawe co piszesz bo widzisz, w/g producenta T1R leją taką RE720 na każdym polu.
Rasta - te Toyki R888, wbrew pozorom, jak nie ma mega dużo wody do odprowadzenia to bardzo ładnie trzymają na mokrymrasta - Wto 29 Sty, 2008 Ale do jazdy na codzień się nie nadają, no chyba, że jest się jakimś masochstą BaRtO_206GT - Wto 29 Sty, 2008 a takie opony ktos zna? http://moto.allegro.pl/it...r16_tanio_.html