Cartoon - Nie 30 Gru, 2012 Za 800 mogę sprzedać Tonsile Voyager 200 martin.h - Nie 30 Gru, 2012
Yarko napisał/a:
natomiast na "amatorskie ucho" w zupełności wystarczy jakiś zestaw yamaha pianocraft + dobre kable, no i ewentualnie z czasem lepsze monitory np. B&W CM5
Ja właśnie taki gotowy zestaw Onkyo mam, do tego gramofon, dobre słuchawki i póki co nie potrzebuję nic innego. Aczkolwiek jak kiedyś będę miał większą chatę to pewnie pozwolę sobie na coś większego
Bartli napisał/a:
Audiofil oczekuje żeby po prostu jego sprzęt grał tak, jakby się było na koncercie(i nie chodzi tutaj żeby było głośno)
Ale to chyba jest nierealne do osiągnięcia Chyba, że koncert jest z playbacku
Ja mam natomist pytanie czy zmiana kabli rzeczywiście jest odczuwalna na sprzęcie z niskiej półki?Kamill - Nie 30 Gru, 2012
MoRToN napisał/a:
Pitt podjedz sobie do KODY w jerozolimskie. W godzine porównasz na miejscu kode, taga, mistrale czy paradigmy. B&W chyba nie mają.
Maja sprzet onkyo wiec moze cos podobnego do swojego podpasujesz.
Obstawiam, że wyjdziesz z paradigmami
Ja mam paradigmy monitor 3, ale ze wzmaka jestem nie do konca zadowolony (jakiś marantz amplituner do kina domowego), same kolumny wymiatają Yarko - Nie 30 Gru, 2012
martin.h napisał/a:
Ja mam natomist pytanie czy zmiana kabli rzeczywiście jest odczuwalna na sprzęcie z niskiej półki?
jest zdecydowanie odczuwalna, przewody dołączone do zestawu są niestety bardzo niskiej jakości, przy takim onkyo wystarczą przewody za 10 pln/m by poczuć różnicęM - Nie 30 Gru, 2012 A jakie są dobre przewody usb do słuchania muzyki?was79 - Nie 30 Gru, 2012 Najlepsze są mega hiper przewody prądowe pozłacane-posracane, a później yeb do gniazdka, które w blokach poprowadzone są na super jakości kablach.
Audiofile karwa kamil - Nie 30 Gru, 2012 jak szukasz dobrych przodów to tutaj :
resztę możesz olać
a tak na poważnie to za 1800-2000 k można znaleźć dużo zajebistych przodówChloru - Nie 30 Gru, 2012
pit napisał/a:
Na TAGA nie natknąłem się nigdy.
TAGA podobno jest robiona w tej samej fabryce co KODA. Jako, że jestem głuchy to mi wystarcza. Kupowałem w tym sklepie w Jerozolimskich. Z Denonem 1611 + jakims subem Kody dają radę i kosztowały tyle co nic do Evo Sklep polecam. Wypada wcześniej do nich zadzwonić i powiedzieć czego będzie się chciało posłuchać. Chodzi o to, żeby mogli się przygotować.pit - Nie 30 Gru, 2012 a was79, ? po co komu prądowe no chyba że ktoś jest energofilem czy prądofilem PiTT - Nie 30 Gru, 2012 też kupowałem swoje Tagi w Jerozolimskich, wybrałem jakiś "ekonomiczny" zestaw z subem
dokładnie taki
http://polpak.com.pl/prod....2_+_TSW-90_v.2
tylko wtedy kosztował z 4 stówy mniej
słuchałem u ojca tych Jamo 606 w połączeniu z Onkyo i mają zdecydowanie "ostrzejsze" brzmienie
na Tagach jest miekko i ciepło
w takim budżecie za zestaw chyba bardzo dobra opcja, ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia Anonymous - Nie 30 Gru, 2012
kamil napisał/a:
a tak na poważnie to za 1800-2000 k można znaleźć dużo zajebistych przodów
Ale poważnie za 2000 000 znajdę już coś przywoitego ? PiTT - Nie 30 Gru, 2012
dobra, jest akcja, ktoś licytuje
będę miał żeby się nayebać kamil - Nie 30 Gru, 2012 znajdziesz Czesiu.
Kable głośnikowe The Third Mk II Van den Hula za 2 x 2,5 m z końcówkami 21 500 PLNPiTT - Nie 30 Gru, 2012 sprzedany, więc wypi@rdalać z tematu
jak komuś się chce to wydzielić dla audio/zoofiliwas79 - Pon 31 Gru, 2012
pit napisał/a:
a was79, ? po co komu prądowe no chyba że ktoś jest energofilem czy prądofilem