P.S. łotwock jest 25km od Wawy - jadę z Otwocka rano do pracy tyle samo co z Targówka ( pracuję w dzielnicy Wilanów).M - Wto 04 Wrz, 2012 Jadę na rowerze 45minut pozatym lubię gnoczczi popijane czianti
O czym jest ten temat w ogóle? kamil - Wto 04 Wrz, 2012 no, a jak zrobią obwodnicę to będziesz w 10 min ! Panowie radujmy się, wiecie jaka piękna będzie stolica za 5 lat ? Wszędzie będzie blisko !M - Wto 04 Wrz, 2012 No przecież... powstaną przedmieścia z prawdziwego zdarzenia a nie to co teraz
Marzy mi się warszawa w stylu UKkamil - Wto 04 Wrz, 2012 i pewnie tak będzie, trzeba tylko poczekać aż obwodnica zatoczy koło Wtedy faktycznie Piździejewo nie będzie złym rozwiązaniemPiTT - Wto 04 Wrz, 2012
kamil napisał/a:
i pewnie tak będzie, trzeba tylko poczekać aż obwodnica zatoczy koło Wtedy faktycznie Piździejewo nie będzie złym rozwiązaniem
chodzi o blachy WPI? MoRToN - Wto 04 Wrz, 2012
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Problem jest taki że jakieś niższe ceny nieruchomości pod wawą zaczynają się od odległości 60-80km od wawy.
M, mijasz się z prawdą... siostra (doprecyzowanie: cioteczna i nie udostępnia zdjęć) kupiła działkę 1200m dwa lata temu za PLN 200k + teraz skończyła po dwóch latach budować dom 140m^2 i całość wyszła ją ~PLN 400k. A lokalizacja to okolice Podkowy Leśnej, więc 33km od centrum a nie 80... chyba, że chcesz jeszcze te ceny podzielić przez 2 to wtedy się zgadzam ale to już prawie Radom
ZA 200 tys postawiła dom z wykończeniem 140 m2 ?
Chyba własnymi rencyma to budowała albo to kartonowy dom do szybkiego montażu.
A gdzie dokładnie w okolicy podkowy ? Żółwin ?106 - Wto 04 Wrz, 2012 za 200 to i ciezko wykonczyc ...PiTT - Wto 04 Wrz, 2012 Kamil, chyba nie sprzedasz tego mieszkania tu na forum... Barejka - Wto 04 Wrz, 2012
M napisał/a:
Problem jest taki że jakieś niższe ceny nieruchomości pod wawą zaczynają się od odległości 60-80km od wawy.
Macieju to ja mieszkam prawie pod wawą Anonymous - Wto 04 Wrz, 2012
MoRToN napisał/a:
A gdzie dokładnie w okolicy podkowy ? Żółwin ?
Tak, znaczną część rzeczy brała z domu w którym mieszkała z rodzicami wcześniej a jej mąż zajmuje się robieniem szaf i kuchni wiec na to też nie wydali kokosów.
Dom jeśli się nie mylę budowali prawie 2 lata wiec rozłożenie tego w czasie zmniejsza cenę znacznie.
Żółwin pcs - Wto 04 Wrz, 2012 za 5 lat to może projekt mostu zrobią a nie obwodnice skończą niestety ...
jeszcze do Alexa, którego Siostra cioteczna zbudowała sobie dom 140m za 200tys w podkowie - nie jest możliwe, nawet jakby w 100% budowała go razem ze szwagierka. Podejrzewam, ze niewiele mniejsze pieniążki to Kamila kosztowało samo wykończenie i umeblowanie sprzedawanego tutaj mieszkania o powierzchni 85m2.
M ma zasadniczo racje, trzeba pokombinować i niestety właśnie z 40-60km od wawy, przykładowo mój mechanik kupił od jakiegoś dziadka za 150tys po 3 latach poszukiwań, oczywiście bez pośredników, pod lotniskiem w Sochaczewie siedlisko 1ha + zabudowania murowane z podpiętymi mediami, za kolejne 150tys kupił materiały i wyremontował sam ze szwagrem, ale nie każdy ma takie zdolności i czas. Ma 100metrowy dom i 100 metrowy garaż Oczywiście nie ma w tych cenach mebli etc. Nie nadaje się tez taka forma zamieszkania do dojeżdżania do pracy w centrum a zona jest skazana na pobyt z dziećmi i psem (mało teraz takich kobiet). Nie wiem czy już mieszka, ale przez rok nie miał kiedy dotknąć niczego przy moim dziadku.
A teraz klu, ja od 3 tygodni mieszkam już w Radości, prawie w środku lasu, dojazd mam asfaltem, do przedszkola państwowego 900 metrów i nie trzeba jak na ursynowie zapisywać dziecka przed urodzeniem, do szkoły 100 metrów dalej (w odległości 2 i 4 kilometrów mam tez 2 topowe prywatne szkoły w Warszawie po drodze do pracy jakby co), dzieciak polowe dnia spędza na dworze, co ewidentnie wpływa na niego pozytywnie, pod domem parkuje 3 auta i goście tez się jeszcze zmieszczą, zamiast gołębi mam dzięcioły, kuropatwy i inne cuda. Ładna pogoda, wiec goście sami się wpraszają, jak zapija to mam ich gdzie położyć, do roboty na Mokotów jeździłem 25minut (do wczoraj , ale z Żoliborza i tak by było dłużej), od tygodnia mam szczeniaka solidnego rozmiaru, który sam się wyprowadza. Wybrałem się już na imprezę, wróciłem w nocy za 50zl bo do końca mam 1 strefę (eko taxi czy coś takiego). Oszczędzam mnóstwo czasu na pierdołach (np. kupuje zgrzewkami mleko i browar bo mam je gdzie schować a wypakowanie zajmuje 10 sekund). Puki co nie widzę minusów, zona i dzieciak tez (pies pewnie tez bo miał iść do apartamentu). Aha, zeby nie było, jakbym był singlem lat 25 to wolałbym mieszkać w centrum
Jak ktoś mimo wszystko szuka mieszkania to polecam zakup ww. wykończonego, sporo problemów z głowy a i pewnie cenowo się opłaci.Walle - Wto 04 Wrz, 2012
AleX_R53 napisał/a:
MoRToN napisał/a:
A gdzie dokładnie w okolicy podkowy ? Żółwin ?
Tak, znaczną część rzeczy brała z domu w którym mieszkała z rodzicami wcześniej a jej mąż zajmuje się robieniem szaf i kuchni wiec na to też nie wydali kokosów.
Dom jeśli się nie mylę budowali prawie 2 lata wiec rozłożenie tego w czasie zmniejsza cenę znacznie.
Żółwin
Rozebrała dom rodziców, a resztę zbudowała z kokosów? Super.
Budowanie przez 2 lata nie zmniejsza ceny, co najwyżej rozkłada ją na raty.
Za 200 wybudować dom z wykończeniem? Pod Warszawą? Zorientuj się w cenach to będziesz wiedział.... ( od lat kilku jestem na czasie jakby co..... ). Same włoskie marmury do łazienki to połowa tej kwoty..... PiTT - Wto 04 Wrz, 2012 pcs mnie zachęcił, serio, fajna opcja
a do wynajęcia coś tam się znajdzie? pcs - Wto 04 Wrz, 2012 akurat im dluzej budujesz tym drozej, bo masz utopiona kapuste w dzialke i to co juz zbudowales (kilkaset tys ...) i nie operujesz tym kapitalem, do tego musisz chronic zeby Ci placu budowy nie okradli, placic za media budowlane duzo wiecej niz za niebudowlane etc.