Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa Bemowo
Cartoon - Śro 05 Wrz, 2012 Mieszkanie ma 62,8 m2 i tyle jest w akcie z tego co kojarzę.
wycena kosztowała 450pln i taką stawkę podali mi wszyscy rzeczoznawcy w okolicy...
W tym przypadku cena nie wyszła z wykończenia lokalu, a ze standardu osiedla (zamknięte, ochrona, drewniane okna, parking podziemny, lokalizacja itd).
Wg rzeczoznawcy wykończenie jest na poziomie "średnim" GeKo - Śro 05 Wrz, 2012 wykończenie, czy materiały? Bo można mieć włoskie marmury ale pocięte i ułożone krzywo A można mieć OSB na ścianach ale pięknie położoną Cartoon - Czw 06 Wrz, 2012 W sensie, że beton dekoracyjny to dla niej "przecierka", gres polerowany to zwykły gres, a deska berlinecka jest gorsza od zwykłego parkietu, bo parkiet można więcej razy cyklinować GeKo - Czw 06 Wrz, 2012
Cytat:
deska berlinecka jest gorsza od zwykłego parkietu, bo parkiet można więcej razy cyklinować
I tu ma rację na reszcie sie nie znam, a to akurat nie jedyny powód. Deska Barlinecka a zwłaszca słynny Barlinek od Sołowowa.Cartoon - Czw 06 Wrz, 2012 Ja tam cyklinowania nie biorę pod uwagę
Deska była kupiona w opcji "lakierowana na wysoki połysk" i wg mnie przez dobre parę lat nic nie będzie trzeba z nią robić Patrząc na ceny, to jednak jest chyba trochę droższa od parkietu... ale ja tam się nie znam
Dla zainteresowanych kupnem oczywiście jej wycena jest do wglądu - nic nie ukrywamy a jak ktoś kupi mieszkanie to nawet damy jedną kopię, bo dała nam dwie pcs - Czw 06 Wrz, 2012 po co wogóle był Ci ten operat? to nie ma zwykle nic wspólnego z rzeczywistością (coś jak wycena auta przez rzeczoznawce PZM), pani zdecydowanie zawyżyła wartość murów (wystarczy pójść do dewelopera budującego obok) a zaniżyła wykończenia.
mieszkanie jest świetnie urządzone! idealne dla młodego zapracowanego leminga, który nie chce zmarnować sobie 5 miesięcy na wykańczanie, myślę ze będą zainteresowani, nie wiem jak z cena.Michał - Czw 06 Wrz, 2012 garaż w cenie ?
komórka lokatorska jest ?Franek - Czw 06 Wrz, 2012 pcs, dokładnie.
Ktoś pewnie chętnie to łyknie, bo wygląda mistrz.
Dzis w pracy kolezanka sie jarala, ze znalazła "piekne" super zaprojektowane i wykończone mieszkanie. 90m2 za 540K.
Pytam sie gdzie to jest
Mówi, że na Białołęce
Kurwa, jak mozna kupic mieszkanie z pół bani na białołęce?Cartoon - Czw 06 Wrz, 2012
pcs napisał/a:
po co wogóle był Ci ten operat? to nie ma zwykle nic wspólnego z rzeczywistością (coś jak wycena auta przez rzeczoznawce PZM), pani zdecydowanie zawyżyła wartość murów (wystarczy pójść do dewelopera budującego obok) a zaniżyła wykończenia.
Operat miał mi pokazać jaka jest sytuacja rynkowa, a na końcu mam fajną tabelkę z informacją za ile ostatnio zostały sprzedane mieszkania na Bemowie.
Co do bloku obok to, akurat babka robiąca operat kupiła mieszkanie właśnie tam i stwierdziła, że nie ma co porównywać jakości wykonania tamtych bloków do naszego osiedla. Dodatkowo u nas jest to teren zamknięty z portiernią na wejściu, a nie z wejściem "z ulicy".
Cena za metr w stanie deweloperskim jest o 1k niższa na tamtym osiedlu.
Michał, garażu nie ma, komórki nie ma - miejsce w garażu można kupić od developera za (jeśli dobrze pamiętam) 30750pln- jest dużo wolnych miejsc.Vlodarsky - Czw 06 Wrz, 2012
pP napisał/a:
ale ze tak duzo nas mieszka blisko tesco i ani razu sie na pifko nie umówilismy to naprawde łajzy z nas
Musiał bym pracować u kogoś, żeby mieć na to czas. Z Cartoonem, pP, Bonczkiem i każdym kto mieszka 500m w linii prostej umówił bym się bardzo chętnie na piwko - pogadać... Ale co ja zrobię, że jak już mam wolny wieczór to wolę spędzić go z Żoną. Może kiedyś to się uspokoi, a może już tak zostanie - nie wiem.
Mick napisał/a:
rzekł bym słoiczki z Bemowa
Zaglądając w moje pochodzenie mógłbyś tak powiedzieć o sobie Mick - Czw 06 Wrz, 2012
Vlodarsky napisał/a:
Zaglądając w moje pochodzenie mógłbyś tak powiedzieć o sobie
niedoczytałeś chyba dalszej części mojej wypowiedzi
i żeby nie było urodziłem się w szpitalu na Wołoskiej i mój ojciec również w
Warszawie i jego ojciec też Vlodarsky - Czw 06 Wrz, 2012
Cytat:
Dopisz komentarz do postu Wysłany: Dzisiaj 13:30
Vlodarsky napisał/a:
Zaglądając w moje pochodzenie mógłbyś tak powiedzieć o sobie
niedoczytałeś chyba dalszej części mojej wypowiedzi
i żeby nie było urodziłem się w szpitalu na Wołoskiej i mój ojciec również w
Warszawie i jego ojciec też
Mick ja tak pół żartem... luzik W Twoim samochodzie czuć seksem strasznie tak poza tym.
Cartoon to mieszkanko to już własność czy jeszcze w kredycie jakimś jeśli to nie tajemnica ?
Interesuje mnie czy dużym problemem jest sprzedaż/zakup mieszkania mając jeszcze kredyt na to co się sprzedaje i chcąc przełożyć ten kredyt na nowe mieszkanie.Cartoon - Czw 06 Wrz, 2012 Jest w kredycie, ale nie przekładamy kredytu na nowe.
Sprzedajemy, spłacamy co zostało i bierzemy nowy kredyt...Vlodarsky - Czw 06 Wrz, 2012 A no to luz Michał - Czw 06 Wrz, 2012