To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Sprzedam naklejki Hothatch + gratis Clio Sport

Rasputin - Pią 11 Maj, 2012

Niestety nie jest tak Pp jak mówisz,ale fajnie by było :]
Stf - Pią 11 Maj, 2012

oj Pepon - wklejasz linki i źle interpretujesz. wkleiłeś np. to:

"Jeśli nowy właściciel wypowie aktualną umowę na ubezpieczenie OC, ubezpieczyciel powinien dokonać kalkulacji i zwrócić ci składki ubezpieczenia za niewykorzystany okres ubezpieczeniowy"

Powiadamia się ubezpieczyciela po to, żeby w razie szkody nie tracić zniżek a nie żeby wypłacił Ci kasę jeśli nabywca umowy nie wypowiedział. To nie jest AC. W przypadku AC jest tak jak piszesz. W przypadku OC zwrotu nie dostaniesz przy sprzedaży z racji samego powiadomienia. Pewnie dostajesz zwrot bo po prostu dogadałeś się tak z kupującym a on z niewiedzy się przestraszył? i wypowiedział umowę.

Marek23 - Pią 11 Maj, 2012

Kurde, mi sie wydaje,ze jest tak jak Pepon mowi. Poszedłem raz do PZU powiedziec,ze Passat sprzedany i teraz za gti chce zaplacic. Dostalem zwrot za paska i ta suma poszla czesciowo na OC gti. I sytuacja wygladal na to,ze to moje wypowiedzenie powodowalo,ze dostalem zwrot. Moze jestem w bledzie, ale takie moje doswiadczenie.
budzik - Pią 11 Maj, 2012

Dostaliście zwrot, bo kupujący nie chciał mieć ubezpieczenia w waszym towarzystwie/poszedl do innego ;)
kaziu1985pn - Pią 11 Maj, 2012

no dokładnie bo jak mój sport poszedł, zgłosiłem dzień później że sprzedany a kasy nadal brak. kilka mc juz minęło.
kaziu1985pn - Pią 11 Maj, 2012

a tak swoją droga złości mnie te ogłoszenie :p
PiTT - Pią 11 Maj, 2012

wydaje mi się że zwrotu z OC nie ma...
z AC jak najbardziej zwrot się należy bo AC nie przechodz (i nie może) przejść na nowego nabywcę

Maciusiowy - Pią 11 Maj, 2012

+1
zefir - Pią 11 Maj, 2012

PiTT napisał/a:
wydaje mi się że zwrotu z OC nie ma...
z AC jak najbardziej zwrot się należy bo AC nie przechodz (i nie może) przejść na nowego nabywcę

pełna zgoda :)

106 - Pią 11 Maj, 2012

-1

http://ipolisa.pl/Zwrot-p...odu,artykul,246

w mojej firmie wyprzedajac auta z floty nabywca podpisywal dok o wypowiedzeniu
polisy oc, jednoczesnie mial 30 dni na zawarcie nowej juz na siebie.

chyba ze cos w ostanim czasie sie zmienilo ale 2 lata temu bylo tak na bank.

kamil - Pią 11 Maj, 2012

+1 dokładnie tak, tak ja zrobiłem ze 106.
TomsoN - Sob 12 Maj, 2012

Jest tak jak pisze 106. Wczoraj przedłużałem OC w PZU i na miejscu jeszcze o tym rozmawiałem. Trzeba się dogadać z nabywcą auta, że sam zrezygnuje a najlepiej, żeby podpisał nam papier o wypowiedzeniu i sami idziemy po zwrot kasy.
roj - Sob 12 Maj, 2012

podziwiam Waszą determinację w udowadnianiu na tyle sposobów czegoś tak oczywistego :faja:
Stf - Nie 13 Maj, 2012

roj napisał/a:
podziwiam Waszą determinację w udowadnianiu na tyle sposobów czegoś tak oczywistego

+1 :rotfl:

pP - Nie 13 Maj, 2012

łał :)

o czym ten temat w ogole? ładne clio:)