CHRZANEK - Czw 22 Lis, 2007 No toż własnie wtedy Panie Marku utrzymujemy tą stałą prędkość asekurując się lewą, a potem puszczamy hebel i auto wyrywa do przodu...
Kurde ja tam nie potrafie praktyki słowami opisać Marek23 - Czw 22 Lis, 2007
CHRZANEK napisał/a:
utrzymujemy tą stałą prędkość asekurując się lewą,
W LBN na torze jadać ostatni przejazd miałem momenty gdzie stałą prędkość utrzymywałem tylko i wyłącznie gazem. Ale był też jeden zakręt gdzie użyłem lewej, bo jakoś czułem, że tam to pomaga.... Musimy się ustawić na wspólnie upalanie, bo dużo wiesz i może coś doradzisz czy to w jeździe oesowej, czy też torowej.polll - Czw 22 Lis, 2007 Marek23, o ktorym zakrecie na torze mowisz ?CHRZANEK - Czw 22 Lis, 2007
Marek23 napisał/a:
Musimy się ustawić na wspólnie upalanie, bo dużo wiesz i może coś doradzisz czy to w jeździe oesowej, czy też torowej.
Wolałbym nie...
Albo sam na sam
Nie chce sie skompromitować przed chłopakami.
Myśle że 106 ma więcej do powiedzenia, a na dodatek macie do siebie względnie blisko...Marek23 - Czw 22 Lis, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Wolałbym nie...
Albo sam na sam
Nie chce sie skompromitować przed chłopakami.
eee, no co Ty... Olać co inni myslą. Ugadamy się kiedyś na tor najlepiej, bo torówki mniej liznołem i muszę się podszkolić.
Cytat:
Marek23, o ktorym zakrecie na torze mowisz ?
Na tej trasie co jeździliśmy to jest ten prawy, który jest jakby najbliżej mety, tylko oddzielony pasem zieleni, na którym sobie zawsze siedzi pan od stopera. Przed zakrętem mamy 30 metrową prostą, a przed również prawy. Mam nadzieję, że Ci wytłumaczyłem...
Wtedy też zrobiłem tam niezły czas jadać pierwszy raz na Toyo R888 z przodu, więc chyba ta lewa tam się sprawdzała. Best Lap 1.03,2106 - Czw 22 Lis, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Myśle że 106 ma więcej do powiedzenia
nie bardzo potrafie opisywac jazde. wsiadam i dzida heh na pewno duzo
widze ze strony pilota bo zdecydowana wiekszosc rajdow przejechalem
na prawym. jako pilot (gawedziarz ;)) moge mowic co da sie porawic a
co jest ok... (moim skromnym zdaniem) tu zawsze sluze rada bo z
roznymi kierowcami jezdzilem :)Marek23 - Czw 22 Lis, 2007
106 napisał/a:
nie bardzo potrafie opisywac jazde. wsiadam i dzida heh na pewno duzo
widze ze strony pilota bo zdecydowana wiekszosc rajdow przejechalem
na prawym. jako pilot (gawedziarz ) moge mowic co da sie porawic a
co jest ok... (moim skromnym zdaniem) tu zawsze sluze rada bo z
roznymi kierowcami jezdzilem
Ok, w takim razie stawię się u Ciebie jakoś w grudniu...CHRZANEK - Czw 22 Lis, 2007 Ja liczę na ten "salmopol"... oczywiscie w celach szkoleniowych Marek23 - Czw 22 Lis, 2007 Salmopol, bardzo chętnie, lokal driver tam nie jestem, ale znam bardzo dobrze pod górkę jak i z górki Może w sobotę clio winter spec odpali to jadę na pierwszy "rekonesans"polll - Czw 22 Lis, 2007 http://rajdowiec.pl/torlublin.jpg
jesli mowisz o omedze na srodku toru to polemizowalbym czy jezdzic tam z lewa 106 - Czw 22 Lis, 2007 moim zdaniem nie ma reguly.. moze pierwsza 3 rsms pojedzie tak samo w tym
samym momencie zmieniajac biegi etc. dla mnie liczy sie efekt koncowy bo
teoria to jedno a praktyka jest inna. czy bedzie lewa czy nie to juz drugorzedne
- trudo o dwa takie same syle jazdy. jezdzilem z kierowca ktory po sliskim jechal
jak kramar - rzucual non stop autem i kierownica - patrzac na czasy bylo to
skuteczne i dobrze sie z tym czol i takim ktory jechal spokojniej duzo z lewa i tez
takim ktory z lewa nie jezdzil... a wszyscy robili stosunkowo dobre czasy np.
tracac na jednych partiach odrabiajac na innych.
poll zaznacz jako mozesz na zdjeciu ktory to zakret i kier / tor jazdy.Marek23 - Pią 23 Lis, 2007
polll napisał/a:
jesli mowisz o omedze na srodku toru to polemizowalbym czy jezdzic tam z lewa
Poll, moze zaznacz ten zakręt, żeby była zgodność... Ja na tym torze byłem raz w życiu przez parę godzin, więc raczej go opanowanego nie mam tak jak Ty. Ale wydaje mi się, że ten zakręt jest jakby troszkę pochyły i auto z niego jakby wypada, szczególnie, że potem jest ważniejszy winkiel w lewo, na którym trzeba grubo rozpędzać. I tak czułem, że akurat troszkę auto doklejałem do drogi. Na pewno nie można było rozpędzać, bo trzeba było raczej wąsko z niego wyjechać. Znasz tor, to napisz jak Ty go bierzesz. A jakie czasy na tej konfiguracji trasy robicie? Bo mój czas jest do pobicia na pewno, szczególnie, że z tyłu miałem deszczowe opony...
106, tu właśnie wychodzi podział na jazdę torową lub rajdową. W torowej w zasadzie nie ma lewej, choć ten zakręt tak trochę brałem. A w rajdowej jak najbardziej, ale za dużo lewej to też niedobrze, bo jak długi oes, to Ci się szybciej hamulce mogą skończyć.
106 napisał/a:
a wszyscy robili stosunkowo dobre czasy np.
tracac na jednych partiach odrabiajac na innych.
No, właśnie... Najlepsi(Loeb) na każdej partii są szybcy, dlatego wygrywają...Stacho - Pią 23 Lis, 2007 Marek jak chcesz to sobie jako tako przeanalizuj przejazd moje Clio
Zapomniałbym dodać wtedy jazda odbyła się na łysych zimówkach:)
bez hamulca ręcznego - nie działał linki pourywane
i przednie hamulce nie działały tzn 1 zacisk łapał na lewe koło i to tylko 1 klocek..Marek23 - Pią 23 Lis, 2007 Nie wykorzystywałeś tarek, widać, że opona nie trzyma, ale ja bym trochę inaczej pojechał... Szególnie właśnie te dwa prawe kiedy mijasz pod prad mete, to troche Cie wynioslo. Tylko sie nie zlosc, ja na poczatku miałem to samo, w sumie pod koniec dnia byłem szybszy o s sekundy.Stacho - Pią 23 Lis, 2007 Wtedy to nie ja kierowałem ja robiłem za pilota
Upalał to mój kolega który jest amatorem nie startuje w żadnych zawodach czy coś..
Z tego co widziałem to u nas mało kto tarek używa bo niszczą straszni opony - takie mity są
Ja mam zamiar od tego sezony coś pojeździć jak doprowadze Clio do ładu całą zawieche i nie tylko