To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - s16 vs civic IVT vs CRX DOHC cośtam

pit - Pon 22 Lut, 2010

PiTT, na przód, do przodu, na wprost, z kreski, od świateł do świateł

eM bardzo chętnie, tylko trochę daleko, ale co to wnosi do tej pogaduchy?

M - Pon 22 Lut, 2010

Problem jest taki ze PiT jest po prostu wojującym hondożercą, hondosemitą czy jakoś tak.
I ma prawo do takich przekonań, jednak strasznie wypacza to dysputę.

Barejka - Pon 22 Lut, 2010

p106rallye, masz gdzies szczanie na logo bmw jesli ta to daj na PeWu :]
PiTT - Pon 22 Lut, 2010

pit napisał/a:
PiTT, na przód, do przodu, na wprost, z kreski, od świateł do świateł

;D wiem, żart

pit - Pon 22 Lut, 2010

KarQ, wiesz co nie znam się na tym za bardzo, ale poprostu założyłem dolot i wydech

eM, ja hondosemitą? skądże znowu, jestem honda-owners-semitą i nie bije tu do ciebie tylko 70% posiadaczy tych pojazdów, którzy chodzą w chmurach bo mają rynne z tyłu i stożek pod maską i wszystko inne to gówno, pisałem już to chyba?
Co do rozwiązań technicznych to chyba mogę wyrazić swoją opinię.
peace

KarQ - Pon 22 Lut, 2010

W sohc dzieję się tak samo, napisałem w poprzednim poście.

pit napisał/a:
tylko 70% posiadaczy tych pojazdów, którzy chodzą w chmurach bo mają rynne z tyłu i stożek pod maską i wszystko inne to gówno, pisałem już to chyba?

Dlatego mówiłem, że wiem o co wam chodzi.

M - Pon 22 Lut, 2010

Pewnie ze mozesz i ja tez moge :)
Michał - Pon 22 Lut, 2010

prawda jest taka że jakby tutaj wszystkich było stac na vti ( np: 6gen ) to bez zastanowienia by brali wlasnie H a nie saxo/106

kupiłem saxo z miłości . Teraz, jakbym miał jeszcze raz wydać ten hajs, oczywiscie że bym kupił vti
- większa
- sszybsza
- nowocześniejsza
- wygodniejsza

i nie podlega to żadnej wątpliwości.
HAWK

ps. i tak najlepszy jest akordeon w awtomacie :D

14L na setke a alfa 156 2.0 zrobiła ze mnie wiatrak taki ze na następnych swiatłach MUSIAŁEM bawić się radiem :D

strick - Pon 22 Lut, 2010

pit napisał/a:
Biorąc pod uwagę ilość modów które trzeba wykonać w hondzie (mówie tu o 1.6 dohc, sohc) żeby dorównała pugowi po dolocie i wydechu mnie przeraża. Do to tego nie mam kombinatoryki w pugu (przynajmniej na podstwawowym etapie) wsio jest p&p.

Sorry, ale wydaje mi sie, ze jestes ograniczony...
Albo mowisz o topowych wersjach danych modeli, albo o tanszych...
Porównuj s16 do vti, jak mowisz o innych dohc, shoc to porównaj do rallye, albo puga 1,4...

TomsoN - Pon 22 Lut, 2010

krzywo parkujesz :rotfl:
Michał - Pon 22 Lut, 2010

Cytat:
Porównuj s16 do vti, jak mowisz o innych dohc, shoc to porównaj do rallye, albo puga 1,4...

też racja.
Tylko że saxo a 6 gen to inne klasy ... więc też ciężko porównać

tomson - jak szanujący sie facet, NIE UMIEM PARKOWAĆ :D

pit - Pon 22 Lut, 2010

strick, widzisz i chyba ty jesteś bo nie łapiesz sensu moich wypowiedzi (wsumie sam się też zgubiłem :D )

A więc podsumowując moje PITolenie:
Nie cięrpię posiadaczy 4 i 5 genów sohc,dohc i hgw co jeszcze bo się wożą "szybkimi hondami", zdaje sobie sprawe że to stare auta itd. Ale posiadacze są innego zdania przyjmniej do czasu kiedy przegrają ustawkę.

Ja swojego czasu (po modach) robiłem 5 gen B16A2 czy coś seryjną, do czasu aż se przelot zrobił to wciągał mnie w dolot. W szoku byłem ile dał jej wydech.

Nie jestem miszczem prostej ani fanem 1/4 więc dla mnie nie robi wow ivt które odjeżdza mi powiedzmy trzy długości, myślę sobie trzymam się nieźle a miała mnie zmiażdzyć. Więc może to kwestia poczucia co znaczy objechać i być objechanym. Szczególnie że ma wydłubane 160parę a ja może 130. I tekstów później, ale ci wjebałem, peugeot nie jedzie co. No kufa dziecinada straszna.

btw
4 biały gen , zrobiony w stylu JDM jest fajny :P

saxorulez - Pon 22 Lut, 2010

Cytat:
Nie jestem miszczem prostej ani fanem 1/4 więc dla mnie nie robi wow ivt które odjeżdza mi powiedzmy trzy długości, myślę sobie trzymam się nieźle a miała mnie zmiażdzyć. Więc może to kwestia poczucia co znaczy objechać i być objechanym. Szczególnie że ma wydłubane 160parę a ja może 130. I tekstów później, ale ci wjebałem, peugeot nie jedzie co. No kufa dziecinada straszna.

no właśnie teraz sam mówisz to z czego się smiejesz, jak Honda przegra to ją zmasakrowałeś, jak sam przegrałeś to jest kwestia poczucia bycia objechanym. Naucz się że wygrywanie i przegrywanie jest zero jedynkowe. Albo wygrywasz albo przegrywasz, nie ma przegrania częściowego lun całościowego

nie chce mi sie wklejać wcześniejszych postów więc wale z pamięci:

1) niezawodność tego co masz pod maską - i w jednym i w drugim aucie jest silnik, ale uwierz mi że serwisowane B16A jest jednak mniej zawodne niż TU5J4. Pomijając silnik jest jeszcze skrzynia za którą oddał byś nerkę, bo żadna ze skrzyń serii MA nie jest w stanie zmienić biegu przy 9000rpm a Hondowskie robią to w serii.

2) wyścig na prostej odzwierciedla to co pokazuje hamownia, jedziesz po krzywej wykresu przyśpieszając. Więc przemyśl swoją wypowiedz proszę

3) życzę Ci żeby zlała Cię jakaś honda serio, bo chyba za mało od tych aut dostałeś

4) co do stanu 4 gen i 5 gen, sprawdź stan 106 xsi i Saxo VTS na Polskich ulicach bo chyba nie wiesz jakie śmietniki jeżdzą

Reasumując ja kończę tą jałową dyskusję i dodaje temat do ignorowanych bo wiem że Cię nie przekonam, ale zapraszam na tor czy na drag strip chce zobaczyć jak niszczysz wszystkie Hondy

over

kubas - Pon 22 Lut, 2010

saxorulez napisał/a:
drag strip

narkotyki striptiz ? Gdzie kiedy ?

KarQ - Pon 22 Lut, 2010

:lol2: