Techniczne - Anti-lift kit - Whiteline - kto może załatwić
PiTT - Śro 10 Lut, 2010
eM napisał/a:
Wyjdzie Ci jakies 30%, samo cło nie jest hardkorowe ale VAT...
żartujesz? 30% wartości towaru?kamil - Śro 10 Lut, 2010 to co jutro nie idziesz na hambuksy ? M - Śro 10 Lut, 2010
PiTT napisał/a:
eM napisał/a:
żartujesz? 30% wartości towaru?
wartosci jaka zadeklarował sklep na paczce
Powinno byc jakas polowa albo mniej tego co zaplaciles i to masz wpisac.
Zanizona kwota powinna byc na liscie przewozowym ktory powinienes dostac.iQ - Śro 10 Lut, 2010 prawo UE zabrania pobierania vatu od cla. Finlandia musiala placic jakas kare i oddawac pobrany VAT za 3 ostatnie lata PiTT - Śro 10 Lut, 2010
eM napisał/a:
PiTT napisał/a:
eM napisał/a:
żartujesz? 30% wartości towaru?
wartosci jaka zadeklarował sklep na paczce
Powinno byc jakas polowa albo mniej tego co zaplaciles i to masz wpisac.
Zanizona kwota powinna byc na liscie przewozowym ktory powinienes dostac.
no to teraz kolejne pytanie
na paczce jest kwota 153$
ale jak z nimi rozmawiałem to chcą żebym przedstawił im dowód zakup, czyli fakturę która jest na 274$
znając życie będę miał opłatę od tej wyższej kwoty
dodatkowo widzę w piśmie z UC, że faktura powinna być przetłumaczona na j.polski
coś czuję że się wqrwię tam jutro
gdybym miał świadomość tych całych procedur to za chooja bym tego nie ciągnął ze Stanów tylko zamówił gdzieś w EU Jakarti - Śro 10 Lut, 2010 ale kiła..
oszukali Cie. banda decydentow M - Śro 10 Lut, 2010 tlumaczenie faktury? poyebało ich?
Idziesz i mowisz tak: kupilem w internecie, faktury nie mam.
Pan urzędnik strzeli Ci wyklad chu.ju muju poczym zadeklarujesz ze paczka jest warta 153dolary. I od tej kwoty się clisz.PiTT - Śro 10 Lut, 2010
eM napisał/a:
tlumaczenie faktury? poyebało ich?
Idziesz i mowisz tak: kupilem w internecie, faktury nie mam.
Pan urzędnik strzeli Ci wyklad chu.ju muju poczym zadeklarujesz ze paczka jest warta 153dolary. I od tej kwoty się clisz.
mogę tak spróbować a co jak mi powie, że nie wyda paczki w takim razie jak nie ma dowodu zakupu??strick - Śro 10 Lut, 2010
PiTT napisał/a:
mogę tak spróbować a co jak mi powie, że nie wyda paczki w takim razie jak nie ma dowodu zakupu??
Ale jest adresowana na Ciebie, wiec o co chodzi?saxorulez - Śro 10 Lut, 2010 ja za torbę wartą 40 USD gdzie na fakturze wpisali shipping i wyszło jakieś 90$ zapłaciłem 540 PLN z VATEM, cłem, i opłatamiM - Śro 10 Lut, 2010 ja juz tak robilem, i paczke dadzą bo mogles kupic od kogos przez net i co ma CI wystawic odrecznie dowod zakupu?
Nawet jak jest ze sklepu netowego to przeciez ktos mogl nową paczkę odsprzedać tobie.Miniac - Śro 10 Lut, 2010 Cos bym doradził, ale czy to forum jest ogólnodostępne? PiTT - Śro 10 Lut, 2010
Miniac napisał/a:
Cos bym doradził, ale czy to forum jest ogólnodostępne?
jak mi wyślesz PW to nie będzie publiczne rasta - Czw 11 Lut, 2010 PiTT, bez paniki wydawało mi się, że jesteś swiadom, że może byc taka opcja że przyjdzie zabulić 3% cał i 22% Vat.
Jeśli masz napisane, na przesyłce 15x $ to idziesz, że tyle zapłaciłeś na sklepie internetowym. Jak zażądają potwierdzenia to uderzasz do mnie i robimy wydruk z Ebay na tą kwotę (HTML i Photoshoip twoim przyjacielem) i po kłopocie GeKo - Czw 11 Lut, 2010
Powiem tyle