To napisał jakiś całkowity laik... Nie czuc mocy, w zakretach czuc wage, zawias za twardy...
W takim razie czemu te auto na prostej i na torze klepie konkurencje? Nawet jak jezdza nim niemcy z Auto Sport?
Napisała to osoba, która potrafi jeździć, doskonale czuje samochód i wie o czym mówi.
Widocznie Nissan nie robi takiego szału w porównaniu z Evo i GT2.Michał - Czw 12 Lis, 2009
Cytat:
Widocznie Nissan nie robi takiego szału w porównaniu z Evo i GT2.
M - Czw 12 Lis, 2009 majk dziekuje ze mnie wyręczyłeś k-mart - Czw 12 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Napisała to osoba
Kaplan?
Szebla?
Kuzaj?
Holek?martin.h - Czw 12 Lis, 2009 Panowie ja już pisze ostatni post w tym temacie, pie.rdole to.
Prawda jest taka, że większość z nas jeździ zwykłymi gównami i na widok oraz osiągi GT-R'a wali konia. Jednak postawcie się w roli osoby, która na codzień jeździ mocnym Porsche, daje prawie 400 tyś. zł za Nissana i wtedy okazuje się, że ten Nissan to wcale nie tak szybka i perfekcyjna maszyna. Dziękuję. Amen.k-mart - Czw 12 Lis, 2009 No dobra, ale o kogo chodzi?Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 no kufa o Wojewódzkiegowasq - Czw 12 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
Cytat:
mi nie chodzi kto kogo uratowal ale jaki ma wplyw na jego projekty
Gtr to w sumie podrasowane clio sport...
tez latwo skrzynie zarznac Anonymous - Czw 12 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Panowie ja już pisze ostatni post w tym temacie, pie.rdole to.
Prawda jest taka, że większość z nas jeździ zwykłymi gównami i na widok oraz osiągi GT-R'a wali konia.
Marek23 - Czw 12 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Prawda jest taka, że większość z nas jeździ zwykłymi gównami i na widok oraz osiągi GT-R'a wali konia. Jednak postawcie się w roli osoby, która na codzień jeździ mocnym Porsche, daje prawie 400 tyś. zł za Nissana i wtedy okazuje się, że ten Nissan to wcale nie tak szybka i perfekcyjna maszyna. Dziękuję. Amen.
Martin,nie spinaj się. Akurat mnie do evo nie trzeba przekonywac i twierdze, ze biorac pod uwage wszystko nie ma szybszego auta na świecie. Ale gtr na równym suchym lub mokrym torze niszczy system. Zniszczył porsche turbo na Nurburgringu w teście niemieckiej gazety auto sport, dla mnie to wystarcza. Więcej rekomendacji nie potrzebuję.
Co do osoby, która to napisała. To,że ma evo i gt2 i jeszcze sie nie rozwalił nie znaczy jeszcze,że ma pojecie o szybkiej jeździe. Dla mnie ten koleś moze miec nie wiem jakie auta, ale pie.rdoli głupoty. Poza tym co do Porsche gt2, to w polsce jest parę osób, który byłyby w stanie byc szybsze w tym prosiaku niż z gtr. Gt2 to jeden z najtrudniejszych w prowadzeniu samochodow i już widzę, jak ten koleś jest w nim szybszy niż gtr Chyba, że to Kubica czy jakis Szwagierczak. Sam fakt, że narzeka na komfort i spalanie pokazuje jaka jest osobą. 18l i płacze kosmita - Pią 13 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
To,że ma evo i gt2 i jeszcze sie nie rozwalił nie znaczy jeszcze,że ma pojecie o szybkiej jeździe
w miarę ma
Marek23 napisał/a:
Dla mnie ten koleś moze miec nie wiem jakie auta, ale pie.rdoli głupoty.
po prostu ma takie zdanie na temat tego samochodu, na widok Ferrari czy Maybacha też nie każdy się spuszcza.CHRZANEK - Pią 13 Lis, 2009 Powiem Wam że czytam ten temat z ogromnym zainteresowaniem.
Jest to mój ulubiony temat, ponieważ nie mając 500000pln moge zaznać odczuć jakbym posiadał nissana.
Szczerze mówiąc widzialem GTR wyłącznie jak wyprzedzałem lawete która wiozła 2 sztuki i wg mnie wyglada nadzwyczaj ciekawie.
Dzieki Wam wiem również jak jeździ.Marek23 - Pią 13 Lis, 2009 Ok,już wiem kto to napisał. Jest rzeczywiście dobrym kierowcą amatorem,ale jeśli w testach typu Top Gear czy auto sport gdzie testują zawodowi kierowcy wyścigowy Gtr robi super czasy to zdanie szybkiego polskiego amatora jakos biorę z przymrużeniem oka.kamil - Pią 13 Lis, 2009 dziwie się że anonimowo testuje się samochody.
Abstrachując od tego, to po części rozumiem testującego, jest to jego subiektywne odczucie i tyle.nox - Pią 13 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Prawda jest taka, że większość z nas jeździ zwykłymi gównami i na widok oraz osiągi GT-R'a wali konia.