HEHEHEHE
Nieźli to mało powiedziane...
Ale autko wizualnie mieli zadbane...M - Śro 14 Maj, 2008 Stefan daj juz spokoj hondzie.
Scigal sie ktos sie i scigal i wygral ten kto wygral, nierozumiem po co to podwazac.Stf - Śro 14 Maj, 2008 co do epińcet to dostałem właśnie potwierdzenie od Mofiego, że to padlina, stała dłuższy czas na sprzedaż i badało ją trochę znawców tematu, więc nie ma sensu o niej wspominać.Anonymous - Śro 14 Maj, 2008 Dobra, Stf, jak się w wyścigach zepsuje auto konkurenta to wygrywasz. Dlatego gratulacje.
Tylko mi nie pisz "sorry mAbZ" bo ta wygrana nie znaczy że Twój Golf jest szybszy od CTR-a,
a jedynie że wygrałeś z tą zepsutą Type-Rką. End of story.M - Śro 14 Maj, 2008 AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!Michał - Śro 14 Maj, 2008 mABZ jesteś marniutki.M - Śro 14 Maj, 2008 Otwieram ten temat.
I teraz tak, jesli chcecie kontynuowac wątek ctra to prosze o
1)argumenty ktore sa potwierdzone w rzeczywistosci
2)brak osobistych wycieczek.
Dziekuje.Anonymous - Śro 14 Maj, 2008 Wytłumaczyliśmy sobie z Stf na PW że żartował tzn. że CTR zepsuty nie był.
W takim razie szacuneczek za wygranie z szybszym autem.
Michał, brzydko się zachowałeś, ubliżając mi w zamkniętym temacie.
Bądź mężczyzną i uzasadnij to.dzik - Śro 14 Maj, 2008
mAbZ napisał/a:
Nie ma żadnych "przewodów od VTEC-a".
Jestem na 99% pewien ze jednak sa, zaleznie ktory VTEC mniej lub wiecej.
VETC jest sterowany cisnieniem oleju, ale cisnienie jest sterowane przez ECU wlasnie kabelkami.
mAbZ napisał/a:
wilgoć w dolocie.
Jak on wykrywa wilgoc?M - Śro 14 Maj, 2008 VTEC jest sterowany z ECU
Ma wewnątrz specjalną bibułę która jak sie zmoczy to robi zwarcie a to zwarcie z kolei daje sygnał to komputera...M - Śro 14 Maj, 2008 chlopaki ...dzik - Śro 14 Maj, 2008
mAbZ napisał/a:
W takim razie szacuneczek za wygranie z szybszym autem.
Czy CTR jest szybszy to wlasnie jest bardzo watpliwe, przy podobnej mocy turbo bedzie czesto szybsze.Anonymous - Śro 14 Maj, 2008
dzik napisał/a:
przy podobnej mocy turbo bedzie czesto szybsze.
To jest jak najbardziej dyskusyjne bo turbo ma turbodziurę.
N/A znacznie szybciej odpowiada na gaz.
A Hondatą można obniżyć załączenie VTEC-a dowolnie
i mieć dużo mocy już praktycznie od obrotów z których się startuje,
a przebieg momentu jest bardzo płaski.
Tylko że Lenny ma K100 którego sam ustawiać nie może- ale to szczegół.
Nie wiem dokładnie jak ECU wykrywa wilgoć, nie jestem mechanikiem.
Ale faktem jest, że to robi.dzik - Śro 14 Maj, 2008 Tylko ze Stf nie ma w golfie przesadnie wielkiej sprezarki, wrecz przeciwnie. Wiec nie wiem czy jakakolwiek turbodziura jest tutaj odczuwalna.
VTEC cudow nie zdziala, silnik wolnossacy jest silnikiem wolnossacym i moc bedzie rozwijal praktycznie liniowo, w zakresie wlasnie nizszych obrotow wolnossacy z turbo zawsze przegra. Stf z tego co widzialem na wykresie ma ponad 240Nm w zakresie 2500-6000 z maxem 280, nie osiagniesz tego u siebie. Wiec dol ma mocniejszy, srednia moc tez bedzie wieksza. Efekt jak widac.