To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Hamowanie w KRK

Grzesiek VTS - Pon 17 Mar, 2008

106 napisał/a:
hamowanie 1 auto /hamownia od swiatka/ 100 pln, w kilka taniej, do miesiaca
czasu maja robic jakis dyno day ma byc taniej... pewnie kolo 50 zeta jak w pxs.
jak ustala termin to napisze.

AFRu nie mierza - "znaczy sklad mieszanki na jalowym biegu maga sprawdzic
ale czy na drodze na pelnym obciazeniu nie brakuje to tego nie".

jak cos to ja sie pisze :D PRIMO :D

GOKART - Pon 17 Mar, 2008

Podłącze się pod temacik.
Widzę że hamowaliście się na hamowni by V-tech.
Czy hamownia może nieprawidłowo zmierzyć moc w wyniku spieprzonego softu jakiejś błednej kalibracji ewentualnie złej procedurze samego hamowania ?

Jakiś tydzień temu zmierzyłem się w Szczecinie na hamowni V-techu własnie u dziwnych ludków którzy w jakiś sposób weszli w jej posiadanie ale ogórnie widać że nie ogarniają tematu. Wyszły mi kosmiczne ( w sensie słabe) wyniki.
Nawiew był z dupy (w/g pana operatora nawiew jest tylko potrzebny do chłodzenia silnika, yeah) a w czasie samego hamowania jak auto doszło do odcinki wydaje mi się że powinien pozwolić swobodnie wytracic predkość obrotową do wartosci z której rozpoczynał sie pomiar a pan przyhamowywał żeby skrocić sobie czas.... ?|

Loko - Czw 20 Mar, 2008

Dysponuje ktoś wykresem seryjnego saxo?
matt - Pią 21 Mar, 2008

kurcze, przeoczylem jakoś temat a chętnie bym podjechał zobaczyć ile zostało koników po 14 latach :faja: ..... 50 zł płaci się w projectxs jak jest własnie grupa min. 5 aut?

lewap, moze sie wybierzemy na drugą turę

pozdr.matt

Anonymous - Sob 22 Mar, 2008

matt napisał/a:
lewap, moze sie wybierzemy na drugą turę

Możemy ;) , ale Ja dopiero po 10 kwietnia, do tego czasu pisze mgr'a :/

Janusz - Sob 22 Mar, 2008

jak sie dogadamy jakoś z terminem to tez bym sie pisał... tyle ze to by musiało być wtedy kiedy ja chce.... :D
matt - Sob 22 Mar, 2008

ok panowie, może być po 10 kwietnia, ja musze jeszcze dolocik poprawić i można śmigać sprawdzić, czyli:

1. Lewap
2. Janusz
3. matt
4. ...
5. ...

qbus - Sob 22 Mar, 2008

jak ogarniecie temat to ja jestem chetny, miałbym napewno ze soba jedno Saxo (Mastela) i pewnie jedno Rallye (Mirocha), 10-11-12-13 odpada bo wtedy jest Rajd Krakowski, przed pierwszą Anwą mozemy sie mierzyc :)

a w tygodniu to raczej jak najpóźniejsza pora... przed 17 odpadam.

fydi - Sob 22 Mar, 2008

Ja jeszcze nie wiem jak z terminem, ale wstępnie jestem zainteresowany.
Janusz - Sob 22 Mar, 2008

Ja bym głownie za jakas sobota był, a terminy odpadaja te same co u qbus'a z tych samych powodów ;d
Anonymous - Wto 25 Mar, 2008

Cytat:
Czy hamownia może nieprawidłowo zmierzyć moc w wyniku spieprzonego softu jakiejś błednej kalibracji ewentualnie złej procedurze samego hamowania ?

Najczęstszym błędem na takiej hamowni jest złe przytwierdzenie auta do rolki, która ma za zadanie pomiaru mocy.Przez takie cos,mój jeszcze wtedy 350 konny Nissan mial na takowej hamowni 949,a wiec ciut za dużo.poza tym moze byc ona zle skalibrowana.Gdzie jest ta hamownia,bo koledzy otwieraja filie W Szczecinie i może to ichna?

GOKART - Wto 25 Mar, 2008

To jest hamownia V-techu zamontowana w jakimś serwisie / warsztacie Boscha (okolice ulicy Bandurskiego). Ta hamownia (jako samo urządzenie) była już wczesniej w Szczecinie ale jakiś czas temu to padło i zmieniła wlasciciela. Poprzedniego znalem i wiem że wiedział o co kaman ale obecna obsługa nie zrobiła na mnie dobrego wrazenia , chwila rozmowy i czujesz że goście nie mają pojęcia.

W/g tej hamowni wypluło u mnie jakies 190 HP a sam wykreś i przebieg mocy jest dość dziwny. Bede musial się jeszcze raz sprawdzić w Poznańskim Pol-Carze czy aby napewno nic nie padło . Od ostatniego pomiaru wymieniłem tylko filtr powietrza na "sportowy" oraz mam założoną odmę na intercoolerze (nie ma związku). Nie wiem co o tym mysleć :hm:

Auto było fest przytwierdzone do rolek, nawiew kiepski a podczas pomiaru gdy silnik zlapał odciecie zamiast pozwolić by powoli wytracał prędkośc do obrotów na jakich zaczynał się pomiar facet przyhamowywał sobie - zwróciłem na to uwagę bo zawsze w Pol-Carze auto samo wytracało predkość ale nie wiem czy to ma związek z błedami pomiaru.

Anonymous - Wto 25 Mar, 2008

Spytam się kolegi ,który ma hamownie Vtecha.
ade - Śro 26 Mar, 2008

w projekcie wolnossace auta o malych mocach wychodza wiarygodnie, mozna sie jedynie troche pomylic ustalacja przelozenia... ale jak cos to roznice beda minimalne...
Loko - Śro 26 Mar, 2008

No to całkiem fajnie, a wiesz może co u nich oznacza wartość przełożenia która wpisują pod wykresem, tak żeby można było porównać z seryjnym przełożeniem głównym.