To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Legenda umarła, czyli nowa Impreza WRC

dzik - Pon 15 Paź, 2007

lagadula napisał/a:
Obrazek

To zdjęcie kojarzy mi sie z wielkim, okrągłym d.u.p.s.k.i.e.m brazylijskiej tancerki :D
Normalnie Hot Sucz :D

Zastawiam sie czy jakby dac ten samochod specjalista od robienia kibla z calibry nie poprawili by troche.
Moze osiem rur zamiast czterech, moze skrzydlo drugie tyle zeby dwa metry mialo.
I te niby gaylooki.

Ten samochod moze i bedzie zapierdalac, ale nikt nigdy nie skrzywdzil tak samochodu.
Kia ceed ma przynajmniej 7 lat gwarancji.

Anonymous - Wto 16 Paź, 2007

Widziałem nową Impreze STI.Fakt faktem wygląda trochę jak lanos/lacetti z kurnikiem na masce,ale ja osobiście nie pogardziłbym .Wole jednak krótsze samochody i gabaryty nowej imprezy hatchback bardzo mi odpowiadają.
Bad-i - Wto 16 Paź, 2007

pytanie z serii technicznych - dlaczego ten samochod ma 4 rury??

Jezeli chodzi o wyglad to wszystko kwestia gustu ;)

Kiedys jak wyszla nowa BMW 3 (moj tato wtedy jezdzil E30 M3) to sie zalamalem. Ale z czasem tez mi sie podobala. Mysle ze za 5 lat taka impreza STI bedzie na tyle dopracowana ze starszy model pojdzie w zapomnienie.

ps - Wto 16 Paź, 2007

Widzialem dzis czarnego WRXa..

Na zywo wyglada znacznie lepiej.
Zaczynam sie przyzwyczajac! :566: :563:

Marek23 - Wto 16 Paź, 2007

Ja widziałem na żywo i stwierdzam, że jest okropna. Nie chcę krytykować dla zasady,ale to nie wygląda. STI z 4 wydechami i tymi lampami, odpust i tyle...
Bad-i - Wto 16 Paź, 2007

Marek23 napisał/a:
STI z 4 wydechami i tymi lampami, odpust i tyle...

jak moze byc wiecej niz jedna rura w "rajdowym samochodzie"??

Bad-i napisał/a:
jak moze byc wiecej niz jedna rura w "rajdowym samochodzie"??

Bad-i też mam takie odczucia, ale Subaru wersją STI chce bardziej dotrzeć do sceny streetracingowej niż rajdowej. Widocznie tam więcej kasy jest do zrobienia. I nie mam z tym problemu... To sprawa firmy, ale dla mnie ten wóz się skończył. Już wsadzenie silnika 2.5 pokazało, że technologiczznie Subaru nie utrzymuje sie przy Mitsubishi, a teraz jeszcze to :563: Szkoda, ale trochę STI wyprodukowano, więc zawsze można kupic wersję poprzednią i się jarać.

gaugan - Wto 16 Paź, 2007

dokladnie Marko, jedyny plus nowej STI to taki, ze ceny starych znacznie spadna

pzdr

Bad-i - Wto 16 Paź, 2007

czy to prawda ze nowa STI ma kosztowac okolo 70.000 pln ?? (u Japoncow)

ja to bym chcial kupic taka b22 i zalozyc kit od WRCa :D

Bad-i napisał/a:
czy to prawda ze nowa STI ma kosztowac okolo 70.000 pln ?? (u Japoncow)

Trochę ponad, tak samo EVO. Szok, no nie. Ale już w usa za np, EVO 9 RS krzyczeli 27 tysięcy dolarów, słabo?
Bad-i napisał/a:

ja to bym chcial kupic taka b22 i zalozyc kit od WRCa :D

B22 była tylko w pierwszej budzie, do tego dwudrzwiowa. Silnik miał 2.2 litra, oficjalnie 280 koni(prawo), ale niektóre źródła mówią, że naprawdę mógł mieć nawet 380 koni. Podobno 100 km/h poniżej 4 sekund, v max 180(krótka skrzynia). Dobrze myślisz Bad-i, bo Solberg mówił, że nigdy nie jeździł ulicznym autem bardziej zbliżonym do WRC. Buda mega sztywna,itd...

Maciek - Wto 16 Paź, 2007

W B22 był jeszcze ten smaczek, że tam nadkola i zderzaki były ze startu takie jak wrc :D
Marek z tego co kiedyś czytałem to te 180km/h to za sprawą elektrycznego ogranicznika.

Bad-i - Wto 16 Paź, 2007

takiego miska ze stanow za 81.200 pln to bym wzial :D

Te 4-ry wydechy to nie wymysł stylistyczny ale niestety wymóg technologiczny. NIe wiem jeszcze jak to dokładnie wyglada, ale z tego co sie dowiedziałem nowy motor ma turbo z przodu, po środku, dlatego zeby kolektory wydechowe były równej długości.W zwiazku z tym, tak przypuszczam ma dwa osobne wydechy. NOwy silnik ma łancuch żeby był bez obsługowy i prawdowpodonie ze wzgledu na temperaturę. NIe wiem co z osprzetem bo gdzie to "powiesili" skoro turbo ma być z przodu silnika.
Problem poprzedniego motoru (2.0) to własnie nie równej długosci kolektory i dlatego słaby boost....Teraz próbują to jakoś rozwiazać.

P.S. Marek, nie chce sie wiedzej kłócic. To bez sensu. Zakopujemy topór wojenny.

P.S.2 Mi sie STI MY2008 podoba.

Bad-i - Wto 16 Paź, 2007

Lagadula ale zamowiles juz takie auto?? ciekawy jestem jaka jest cena tego

Tak, zamówiłem, ale to takie wirtualne zamówienie troche bo po pierwsze najwczesniej bedzie na koniec lutego, nadal nie znam ceny dokładnej (50.000 EUR - ok ???) , nie wiem jakie wyposażenie, i jaki kolor itp... Natomiast z racji bliskich koligacji z Subaru Polska, SPRT i L. Kuzaj mam obiecaną dobrą cenę. Liczę też na lepsze dochody w 2008 :D Co za tym idzie i wiecej "kapusty" na paliwo :D hehehe