HydePark - Sharxhunter - pytania o autka i nie tylko
Anonymous - Wto 24 Kwi, 2007 OK OK!!!
WYŁĄCZAM GO!!!
tera lepiej?? Misiek_lbn - Wto 24 Kwi, 2007 wracając do tematu.. wie ktoś coś o tej astrze KonradMK - Wto 24 Kwi, 2007 brat kumpla ma identyczną tylko ma 60 KM hehe ohydna jestAnonymous - Wto 24 Kwi, 2007
Cytat:
nie no sosna nie przesadzaj... to sa tez samochody....(gsi)
to tak jakbym powiedzial ze kazda celica to ulep ze szpachli z tlumikiem na sznurek...a jezdza nia gogusie...
nie generalizujmy tak...
nie no wiadomo...mam kolege co ma Calibre a z kolei BMW zajefajnie jeźdźi i pożądni ludzie w garniakach też nimi jeżdżą...ale w demokracji liczy sie prawo większości...a większośc kierowców betek to hamidlaki a Calibrą jeżdźi 80% drechów
wracając do Gsi to wejdź na strone klubu tych aut, sharxhunter
ale oplowi z '93 to bym nie zaufał szczególnie takiemu który na pewno często miał gaz w podłodzeMichał - Wto 24 Kwi, 2007 nie sosna, nie pali wiecej niz 1.6si.
Kod:
NALEŻY SIĘ SPODZIEWAC WYŻSZYCH KOSZTÓW UTRZYMANIA
Jeden z większych idiotyzmów jakie słyszałem na tym forum. Człowieku, miałeś kiedyś E11 ? chyba nie , bo pieprzysz takie głupty ze mi czacha dymi ze zdziwienia. W rodzinie były 3 E11 , każda zrobiła ponad 140 tysi i zdana sie ani razu nie zjebała. Jakie kurwa mac koszty utrzymania ? Lejesz bene i jedziesz, i tak 5 lat. Człowieku ...M - Wto 24 Kwi, 2007 Toyota jest jeszcze mniej awaryjna od hondy, a honda sie nie psuje w ogole...KonradMK - Wto 24 Kwi, 2007 a skoda na gaz produkuje paliwoanjas - Wto 24 Kwi, 2007
KonradMK napisał/a:
a skoda na gaz produkuje paliwo
ale nie dużo, max 2-3 litry na 100 kilometrów.Misiek_lbn - Wto 24 Kwi, 2007 mowa tylko a octaviach i fabiach, czy np 110, 120 też KonradMK - Wto 24 Kwi, 2007 skoda 105 produkuje paliwo a konkretnie jego plamy na jezdni Anonymous - Wto 24 Kwi, 2007
Michał napisał/a:
nie sosna, nie pali wiecej niz 1.6si.
Kod:
NALEŻY SIĘ SPODZIEWAC WYŻSZYCH KOSZTÓW UTRZYMANIA
Jeden z większych idiotyzmów jakie słyszałem na tym forum. Człowieku, miałeś kiedyś E11 ? chyba nie , bo pieprzysz takie głupty ze mi czacha dymi ze zdziwienia. W rodzinie były 3 E11 , każda zrobiła ponad 140 tysi i zdana sie ani razu nie wykonujący ruchy posuwiste. Jakie motyla noga mac koszty utrzymania ? Lejesz bene i jedziesz, i tak 5 lat. Człowieku ...
OCHŁOŃ!!!
po co te nerwy
dla mnie idiotyzm to twierdzenie że nowsze auto nie będzie droższe w utrzymaniu od starszego modelu
podzwoń sobie panie Michale po JC albo NIPPONCARSACH i sie popytaj o ceny częsci i ci zmięknie rura...mi zmiękła jak zobaczyłem ile kosztują graty do mojej celi - ale nie dlatego że tak dużo (choc kosztuja nie malo) tylko dlatego ze mi ziomek pokazal ile częsci do nowej celi kosztuja jak mu zaczalem marudzic ze mam drogie auto
DAM SOBIE FIFROKA UCIĄC ŻE MAM RACJE!!!M - Wto 24 Kwi, 2007 Panowie merytorycznie...
jak piszecie ze cos jest drozsze albo tansze to dawajcie przyklady...
Są nowe części w aso i zamienniki, sa drozsze i tansze, lepsze i gorsze.
Przyklady...
Ja zawsze myslalem ze utrzymanie hondy z silnikiem z b-serii jest o 300% drozsze niz d...
a prawda jest taka ze sprzeglo kompletne (zamiennik) do d kosztuje 350 a do b-serii 450...Anonymous - Wto 24 Kwi, 2007 przegub do mojego auta kosztuje 300zł
do nowej celi 450 czy 550...nie pamietam...wiem ze zrobilo wrazenie
nawet plyny byly drozsze do tej nowej niz do mojej
reasumując:
sharxhunter mówił o GSI za 9000 ja mowiłem o 1.6Si w podobnej cenie
potem pojawił się wątek G6 która kosztuje 2x tyle
koszt utrzymania to: spadek wartości, koszty ubezpieczenia, waha i częsci
po 5 latach każde auto straci 50% wartości czyli w 1.6Si tracimy 4000-5000, a przy G6 8000-9000
+ wyższe koszty ubezpieczenia
przy założeniu że palą to samo i psują sie tak samo za tą samą kasę (bzdura ale nieważne)
to mamy w kielni 4000-5000zł
a w końcu to astra Gsi za 9000 zeta była odnośnikiemM - Wto 24 Kwi, 2007 No i dobra saxorulez - Wto 24 Kwi, 2007
sosna8 napisał/a:
psują sie tak samo za tą samą kasę (bzdura ale nieważne)
ale mówisz o 1.6 Si vs G6 czy Astra vs Toya ogólnie?