To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Poszukiwania terenówki/suva (2005-2008)

PiTT - Wto 08 Wrz, 2015

fajnie ze mitsu ma blizniakow w postaci peugeota 4007 i citroena c-crossera
Miniac - Wto 08 Wrz, 2015

PiTT napisał/a:

wolalbym juz kupic forka 2.5xt i go zakuc

ciągnie Cię do tego Forka jak Dzika do Passata ;D

dzik - Wto 08 Wrz, 2015

outlander mi się podoba, ale w poprzedniej budzie, plany nowej kupili chyba na aliexpress
PiTT - Wto 08 Wrz, 2015

nowa buda totalnie nie do zaakcpetowania, poprzednia była ok
xc70 mi sie zawsze podobalo, ale strasznie mnie znajomy zniechecil opowiesciami o awaryjnosci diesla :/

Anonymous - Wto 08 Wrz, 2015

Silniki to volvo ma raczej ok(jak na diesla),problemem są skrzynie

dzik napisał/a:
Justine napisał/a:
Przy Outlanderze brałbym lepiej mitsubishowskie 2.2 DID

PSAowskie

Mam na myśli ten z MIVEC'iem 4N14 ;)

2.2 HDI też dobra opcja, ale jest słabszy o 20 KM i ma upierdliwy mokry DPF ;)

PiTT, jeśli szukasz Outlandera w starej budzie to jakby co to mogę sprawdzić VIN, Outlander ma kilka słabych punktów i warto wiedzieć co Cię może ewentualnie czekać ;D

Miniac - Wto 08 Wrz, 2015

Justine napisał/a:
Przy Outlanderze brałbym lepiej mitsubishowskie 2.2 DID, volkswagenowskie 2.0 to dopiero traktor

Możliwe, ale narobiłem tego dość sporo i do 2.0TDI zawsze były łatwo dostępne i tanie części (skrzynia, dwumas, transfer, wtryski, turbina), od 2.2DID nic nie pasuje i nie ma nawet specjalnie w czym przebierać.

kamil - Wto 08 Wrz, 2015

Ja bym wziął OTB 2009+, ale znając ciebie to nie skończy sie na obdrapanym lakierze bo zaraz będziesz czyścił i pucował auto. Jak chcesz dobrego i taniego SUVa to weź Citroena CCrossera z 2.2 dieslem. Jak ma być terenówka to chyba najlepiej wziąc Jeepa. Najtańszy w zakupie a jeździ coś pomiędzy landkiem a klasycznym suvem. Awaryjnośc podobno mała, więc ważne żeby nieściemnioną fure łyknąc i tyle.
Land C to mój ideał, ale dobra sztuka po 2005 to tak z 70 k.

PiTT - Wto 08 Wrz, 2015

kamil napisał/a:
JJak chcesz dobrego i taniego SUVa to weź Citroena CCrossera z 2.2 dieslem.

czyli to samo co outlander i peugeot 4008
mechanicznie jest to samo?
tak jak bylo w przpadku aygo, 107 i c1, czy jednak kazda marka ma swoje czesci i tylko bryla jest podobna?

kamil - Wto 08 Wrz, 2015

tak, to samo
pcs - Wto 08 Wrz, 2015

forek 2,5 xt jest osiagami z innej planety jak na suva

kiedys tylko cayenne turbo miewalo podobne osiagi, teraz jest sporo takich aut, ale w budzetach 300tys i wiecej i bardzo duzych kosztach utrzymania

wcale nie jest powiedziane, ze sie wysra silnik i trzeba po zakupie jechac do 4turbo i zakuc za 20tys pln. Polecam po zakupie nie jechac do 4turbo.

Jakarti - Wto 08 Wrz, 2015

jechalem dzisiaj MB G AMG.
dzwiek spoko
wygl. zewn. spoko
komfort jazdy raczej mierny - nie jest to auto terenowe :D

zdjęcia odzwierciedlają rzeczywistość

ps. tak Kamil. "jego" :)

karoluPL - Wto 08 Wrz, 2015

ps. do subaru kute tłoki są normalnie z mahle, w całkiem sensownych pieniadzach, dlatego nie ma też co sie tak bać zakucia. Gorzej z pozostałymi bolączkami silników subaru, jakieś panewki czy coś… ;D
Kamill - Wto 08 Wrz, 2015

Ostatnio słyszałem o zalewaniu bloków subaru, polecam poczytać o co chodzi. Lub hasło zamknięty blok. Piękne są te silniki xD Czy czegoś się tam nie wymienia ? :wall:

świec żarowych