To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

PiTT - Śro 27 Sty, 2016

pcs napisał/a:
PiTT napisał/a:
http://otomoto.pl/oferta/saab-9-5-aero-kombi-250km-xenon-skory-automat-idealny-serwis-ID6yg1a7.html#eec30614c0
kurde troche daleko zeby sie tylko przejechac i wrocic z potwierdzeniem przypuszczen :D
ale jakby byl na miejscu to bym chyba juz po niego jechal :D

Chopie jak mi dasz 21 tys to ci mojego opedzluje na niebiesko a felgi obejcuje na bialo, przebieg dam na 50tys km i bedziesz i tak do przodtu 10tys na pierwszy serwis i jeszcze 4tys na gaz to razem 14 do przodu.

ale ja nadal czekam na info od Ciebie :)
spokojnie, daleki jestem od wycieczek przez pol kraju zeby kupic odpicowane auto od handlarza ;)

PiTT - Śro 27 Sty, 2016

przejechalem sie dzisiaj saabem
9-5 aero, 230KM manual
wizualnie fura mistrz, dopiescic drobiazgi i auto jak marzenie
mechanicznie niby tez ok, ale ja nie odczulem tej mocy, po prostu gladko i dostojnie sie napedza
jakies duperele do poprawy, ale to raczej drobnostki
nie poczulem jednak tego czegos za kiera... chyba wiecej tego odczulem w volviaku ;) wg mnie lepsza pozycja za kiera jest w volvo
piekne auto, jednak cos mi w nim brakuje
na pewno poczucia niezawodnosci i tej magii ;)
po przesiadce do paska mialem wrazenie jakbym wskoczyl w inna lige...
to mnie smuci bo zaczynam sie zastanawiac czy znajde cos co prowadzi sie jak wspolczesne auta a jednoczesnie ma dusze czego nie ma w nowych
wrazenia nieco podobne jak po outbacku... chociaz saab jednak lepsze zrobil wrazenie :)

106 - Śro 27 Sty, 2016

PiTT zrób jak ja - na codzien normalny zwykły diesel (mam mondeo) + dla funu
i przyjemnosci z jazdy M3. zostaw passata i kup sobie coś co będzie jachało,
duzo paliło i zawsze będzie Cię cieszyło gdy wyjeżdża z garażu. moim zdaniem
nie szukaj kompromisu.... chyba że w okcie rs :D

Jakarti - Śro 27 Sty, 2016

Marek23 napisał/a:
Jakarti napisał/a:
Marek23,
to juz zacny przebieg
jakies usterki w tym czasie?
czy gwarancja w skodzie to ten sam model co np vollswagen?

Na razie bez,ale cos mi sie minimalnie poci pompa wody, oddaje za pare tygodni do ASO.
Poza tym leje wache i wyprzedzam. Pewno na Wilanow by mnie nie wpuscili,ale ogolnie ok auto.

sam rozwazam takie auto w przyszlosci a wilanow i tak jest poza moim zasiegiem :)

Miniac - Śro 27 Sty, 2016

PiTT napisał/a:

to mnie smuci bo zaczynam sie zastanawiac czy znajde cos co prowadzi sie jak wspolczesne auta a jednoczesnie ma dusze czego nie ma w nowych

a ile chcesz wydać?

dzik - Czw 28 Sty, 2016

Jeździłem ostatnio superbem 280KM, zestaw silnik + napęd robi mega robotę, napędza się to solidnie i start zachwyca, tylko kurna wnętrze i fotele. W Pasku lubię to że siedzi się podobnie jak w gti, można sobie opuścić nisko fotel, fotele ultra wygodne, mała kierownica. W superbie siedziałem jak w pks'ie, plecy mnie rozbolały od foteli po 5min.
Tylko dopłata od mojego do 280 w passacie to 40k :wall:

Gdyby to była służbówka to z chęcią brałbym B8 280, ale za swoje wydać >200k na pastucha to przegięcie.

A6 oglądałem, nawet dość zachowawcza konfiguracja wyszła ok 220k, stąło obok competition za 400k, nie wiem gdzie była ta kasa :crazy:

PiTT - Czw 28 Sty, 2016

Miniac napisał/a:
PiTT napisał/a:

a ile chcesz wydać?

nie chcę drugiego auta póki co
przerabiałem to i średnio mi się to sprawdzało...
chcę 1 uniwersalne auto, szybkie, pakowne, wygodne, mało awaryjne :D
no dobra a co w tym mercu poza blachą którą można sprawdzić przed zakupem może się wysrać?
http://klasykagatunku.pl/auta/mercedes-e-50-amg-2/
ceny ceny części i serwisu astronomiczne?
siedziałem w nim i czułem się dobrze, czyli mega nisko, dobrze trzymający fotel i stan wizualny taki że nie ma wstydu na dzielni :)

Kamill - Czw 28 Sty, 2016

Jest to najbrzydsza E klasa ever? Może najbrzydszy merc jakiego wypuścili?
Tomcat - Czw 28 Sty, 2016

PiTT napisał/a:
Miniac napisał/a:
PiTT napisał/a:

a ile chcesz wydać?

nie chcę drugiego auta póki co
przerabiałem to i średnio mi się to sprawdzało...
chcę 1 uniwersalne auto, szybkie, pakowne, wygodne, mało awaryjne :D
no dobra a co w tym mercu poza blachą którą można sprawdzić przed zakupem może się wysrać?
http://klasykagatunku.pl/auta/mercedes-e-50-amg-2/
ceny ceny części i serwisu astronomiczne?
siedziałem w nim i czułem się dobrze, czyli mega nisko, dobrze trzymający fotel i stan wizualny taki że nie ma wstydu na dzielni :)

Na dzielni i tak pomyślą że to taxi :faja:

Kumpel miał takiego. Fajna fura, V8 gada mistrzowsko, popierdala, jakość mega. Generalnie poza spalaniem rzędu 30L/100km przy żwawej jeździe, to ok.

Bad-i - Czw 28 Sty, 2016

106 napisał/a:
PiTT zrób jak ja - na codzien normalny zwykły diesel (mam mondeo) + dla funu
i przyjemnosci z jazdy M3. zostaw passata i kup sobie coś co będzie jachało,
duzo paliło i zawsze będzie Cię cieszyło gdy wyjeżdża z garażu. moim zdaniem
nie szukaj kompromisu.... chyba że w okcie rs :D

Mam takie samo podejscie, PiTT chcesz miec jedno z tymi funkcjami ktore wymieniles to albo RS6 albo kupuj dwa :]

budzik - Czw 28 Sty, 2016

Nie wiem jak e50 ale e55 ma dosyć drogie heble przód, czasem są problemy z EGR no i w mieście na prawdę dużo pali :)
A i skrzynia lubi świrować ale to przy dużo większych przebiegach.

Miałem szatański plan, żeby sprzedaż wszystkie malczany i kupić e55 kombi ale mi przeszło bo nie utrzymałbym auta w należytym stanie :(
Może kiedyś :faja:

Marek23 - Czw 28 Sty, 2016

Jakarti napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Jakarti napisał/a:
Marek23,
to juz zacny przebieg
jakies usterki w tym czasie?
czy gwarancja w skodzie to ten sam model co np vollswagen?

Na razie bez,ale cos mi sie minimalnie poci pompa wody, oddaje za pare tygodni do ASO.
Poza tym leje wache i wyprzedzam. Pewno na Wilanow by mnie nie wpuscili,ale ogolnie ok auto.

sam rozwazam takie auto w przyszlosci a wilanow i tak jest poza moim zasiegiem :)

Mądry wybór:)

Pitt kup tego seata z gorszym wyposażeniem i tyle. Za długo myslisz...

Walle - Czw 28 Sty, 2016

Pitt, to już lepiej rozejrzyj się za M5 E39.
Marek23 - Czw 28 Sty, 2016

Jak Pitt kupi auto to trzeba zamknąć ten temat i wybrać si do Wrocka oblać to
Bonczek - Czw 28 Sty, 2016

Imo nie ma starych (15+) samochodow ktore prowadzą sie jak nowy segment D typu passat.