To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Bonczek - Wto 26 Sty, 2016

Kamill, jeździłem taka nowa fabia 1.2 tsi z dsg, navi, szklany dach, grzane dupy itd. Na chuj sie to nadaje. Wolałbym golfa 4 w Highline - jest lepiej wykonany i bardziej komfortowy, serio ;)
Marek23 - Wto 26 Sty, 2016

Bad-i napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Drogo za fajne auta=żle
Octa RS=źle
:rotfl:

Nie znam osoby ktora nie chciala by miec m5 za 200.000 a nie za 450.000 czy ile on tam kosztuje. Chodzi o cene vs to co za to dostajesz.

Moja sluzbowa Octa 2.0 tdi 150 KM i 4x4 to jakies 112.000 pln.

Sorry ale musial bym byc debilem zeby to prywatnie kupic (nawet po flotowym rabacie)

Moja po nie flotowym rabacie 109 000 i mam wszystko procz dsg i 4x4 ktory w rs tsi nie wystepuje. A z drugiej strony kup duze auto 4x4 z dosc mocnym dieslem i dobrym wyposazeniem za mniej. I za rok jak wyjdzie rs tsi 4x4 to dam i wiecej, bo jakosc/cena sie zgadza. A prestiz mnie nie interesuje.

Z drugiej strony patrzac ile wladowales w clio przez 10 lat i co za to dostales to m3 za milion byloby tanie :rotfl:

pcs - Śro 27 Sty, 2016

PiTT napisał/a:
http://otomoto.pl/oferta/saab-9-5-aero-kombi-250km-xenon-skory-automat-idealny-serwis-ID6yg1a7.html#eec30614c0
kurde troche daleko zeby sie tylko przejechac i wrocic z potwierdzeniem przypuszczen :D
ale jakby byl na miejscu to bym chyba juz po niego jechal :D

Chopie jak mi dasz 21 tys to ci mojego opedzluje na niebiesko a felgi obejcuje na bialo, przebieg dam na 50tys km i bedziesz i tak do przodtu 10tys na pierwszy serwis i jeszcze 4tys na gaz to razem 14 do przodu.

Kenet - Śro 27 Sty, 2016

TYLKO AUTO SŁUŻBOWE

:jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Bad-i - Śro 27 Sty, 2016

Marek23 napisał/a:

Z drugiej strony patrzac ile wladowales w clio przez 10 lat i co za to dostales to m3 za milion byloby tanie :rotfl:

Wypowiedz z serii :"byłes w dupie, goowno widziales"

Skad wiesz ile w clio wlozylem i ile jest warte. O saxo mowiles tak samo, a jednak sa ludzie w kraju ktorzy doceniaja to co kupuja i sa w stanie za to normalnie zaplacic, a nie proponujac polowe wartosci bo tak trzeba.

Wracajac do wartosci samochodow, dla mnie zadna Octavia nie powinna kosztowac wiecej niz 100k. Tak samo zaden golf nie powinien kosztowac wiecej. A np maksymalnie wypasiona BMW serii 3 nie powinna kosztowac wiecej niz 150.000. Dlaczego? Bo poprostu nie sa tyle warte. To takze tyczy sie wyzszych modeli z kazdego segmentu. Tak jak napisal PiTT, A6 w dieslu za 400? Smiech na sali

Jakarti - Śro 27 Sty, 2016

Marek23,
to juz zacny przebieg
jakies usterki w tym czasie?
czy gwarancja w skodzie to ten sam model co np vollswagen?

kaziu1985pn - Śro 27 Sty, 2016

Bonczek napisał/a:
To prawda ale Jaguar np z 2 lata temu powiedział ze 38% ceny ich modeli to koszt marketingu ktory pozwala im prowadzić biznes na określonym poziomie ROI.

Gdyby poprawili jakosć nie musieli by tyle wyrzucać na marketing :D

Bad-i - Śro 27 Sty, 2016

kaziu1985pn napisał/a:
Bonczek napisał/a:
To prawda ale Jaguar np z 2 lata temu powiedział ze 38% ceny ich modeli to koszt marketingu ktory pozwala im prowadzić biznes na określonym poziomie ROI.

Gdyby poprawili jakosć nie musieli by tyle wyrzucać na marketing :D

:rotfl:

Bonczek - Śro 27 Sty, 2016

Nie ma tragedii, juz nie mow.
Bad-i - Śro 27 Sty, 2016

Bonczek napisał/a:
Nie ma tragedii, juz nie mow.

W sumie racja, to nie Range Rover 😝

Znowu referując do rynku obecnie. Jaguara XE z niezłym wyposażeniem możemy kupic bez rabatu za 159kpln brutto (ostatnie cenniki 2015). Oczywiście 2.0 motor 180km diesel lub 240 benzyna. To jest segment 3er, C klasse.
Kamill - Śro 27 Sty, 2016

Utrata wartości jest pewnie kosmiczna na takim aucie w porównaniu do c i 3. Czy leasing bierze pod uwagę różnice w utracie? Czy dla wszystkich 3 powyższych leasing będzie porównywalny i można jaga oddać po 3 latach przy podobnych ratach jak c i 3?

Zależy od CFMu jakie założy ryzyka na wartość rezydualna ;) to jest tak płynne jak rating, zależy komu i za ile ;D
Marek23 - Śro 27 Sty, 2016

Jakarti napisał/a:
Marek23,
to juz zacny przebieg
jakies usterki w tym czasie?
czy gwarancja w skodzie to ten sam model co np vollswagen?

Na razie bez,ale cos mi sie minimalnie poci pompa wody, oddaje za pare tygodni do ASO.
Poza tym leje wache i wyprzedzam. Pewno na Wilanow by mnie nie wpuscili,ale ogolnie ok auto.

Bad-i - Śro 27 Sty, 2016

Jezeli chodzi i awaryjnosc tez nie powiem zlego slowa. Auto 1.5 roku, przebieg 55.000.

Strzaly na mokrym non stop :]

Jedyne co gdzies sie dzialo to nie chowal sie do konca jeden spryskiwacz ksenona. Tak tylko lac i latac