Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Bonczek - Wto 26 Sty, 2016 Kamill, jeździłem taka nowa fabia 1.2 tsi z dsg, navi, szklany dach, grzane dupy itd. Na chuj sie to nadaje. Wolałbym golfa 4 w Highline - jest lepiej wykonany i bardziej komfortowy, serio Marek23 - Wto 26 Sty, 2016
Bad-i napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Drogo za fajne auta=żle
Octa RS=źle
Nie znam osoby ktora nie chciala by miec m5 za 200.000 a nie za 450.000 czy ile on tam kosztuje. Chodzi o cene vs to co za to dostajesz.
Moja sluzbowa Octa 2.0 tdi 150 KM i 4x4 to jakies 112.000 pln.
Sorry ale musial bym byc debilem zeby to prywatnie kupic (nawet po flotowym rabacie)
Moja po nie flotowym rabacie 109 000 i mam wszystko procz dsg i 4x4 ktory w rs tsi nie wystepuje. A z drugiej strony kup duze auto 4x4 z dosc mocnym dieslem i dobrym wyposazeniem za mniej. I za rok jak wyjdzie rs tsi 4x4 to dam i wiecej, bo jakosc/cena sie zgadza. A prestiz mnie nie interesuje.
Z drugiej strony patrzac ile wladowales w clio przez 10 lat i co za to dostales to m3 za milion byloby tanie pcs - Śro 27 Sty, 2016
PiTT napisał/a:
http://otomoto.pl/oferta/saab-9-5-aero-kombi-250km-xenon-skory-automat-idealny-serwis-ID6yg1a7.html#eec30614c0
kurde troche daleko zeby sie tylko przejechac i wrocic z potwierdzeniem przypuszczen
ale jakby byl na miejscu to bym chyba juz po niego jechal
Chopie jak mi dasz 21 tys to ci mojego opedzluje na niebiesko a felgi obejcuje na bialo, przebieg dam na 50tys km i bedziesz i tak do przodtu 10tys na pierwszy serwis i jeszcze 4tys na gaz to razem 14 do przodu.Kenet - Śro 27 Sty, 2016
Bad-i - Śro 27 Sty, 2016
Marek23 napisał/a:
Z drugiej strony patrzac ile wladowales w clio przez 10 lat i co za to dostales to m3 za milion byloby tanie
Wypowiedz z serii :"byłes w dupie, goowno widziales"
Skad wiesz ile w clio wlozylem i ile jest warte. O saxo mowiles tak samo, a jednak sa ludzie w kraju ktorzy doceniaja to co kupuja i sa w stanie za to normalnie zaplacic, a nie proponujac polowe wartosci bo tak trzeba.
Wracajac do wartosci samochodow, dla mnie zadna Octavia nie powinna kosztowac wiecej niz 100k. Tak samo zaden golf nie powinien kosztowac wiecej. A np maksymalnie wypasiona BMW serii 3 nie powinna kosztowac wiecej niz 150.000. Dlaczego? Bo poprostu nie sa tyle warte. To takze tyczy sie wyzszych modeli z kazdego segmentu. Tak jak napisal PiTT, A6 w dieslu za 400? Smiech na saliJakarti - Śro 27 Sty, 2016 Marek23,
to juz zacny przebieg
jakies usterki w tym czasie?
czy gwarancja w skodzie to ten sam model co np vollswagen?kaziu1985pn - Śro 27 Sty, 2016
Bonczek napisał/a:
To prawda ale Jaguar np z 2 lata temu powiedział ze 38% ceny ich modeli to koszt marketingu ktory pozwala im prowadzić biznes na określonym poziomie ROI.
Gdyby poprawili jakosć nie musieli by tyle wyrzucać na marketing Bad-i - Śro 27 Sty, 2016
kaziu1985pn napisał/a:
Bonczek napisał/a:
To prawda ale Jaguar np z 2 lata temu powiedział ze 38% ceny ich modeli to koszt marketingu ktory pozwala im prowadzić biznes na określonym poziomie ROI.
Gdyby poprawili jakosć nie musieli by tyle wyrzucać na marketing
Bonczek - Śro 27 Sty, 2016 Nie ma tragedii, juz nie mow.Bad-i - Śro 27 Sty, 2016
Bonczek napisał/a:
Nie ma tragedii, juz nie mow.
W sumie racja, to nie Range Rover 😝Bonczek - Śro 27 Sty, 2016 Znowu referując do rynku obecnie. Jaguara XE z niezłym wyposażeniem możemy kupic bez rabatu za 159kpln brutto (ostatnie cenniki 2015). Oczywiście 2.0 motor 180km diesel lub 240 benzyna. To jest segment 3er, C klasse.Kamill - Śro 27 Sty, 2016 Utrata wartości jest pewnie kosmiczna na takim aucie w porównaniu do c i 3. Czy leasing bierze pod uwagę różnice w utracie? Czy dla wszystkich 3 powyższych leasing będzie porównywalny i można jaga oddać po 3 latach przy podobnych ratach jak c i 3?Bonczek - Śro 27 Sty, 2016 Zależy od CFMu jakie założy ryzyka na wartość rezydualna to jest tak płynne jak rating, zależy komu i za ile Marek23 - Śro 27 Sty, 2016
Jakarti napisał/a:
Marek23,
to juz zacny przebieg
jakies usterki w tym czasie?
czy gwarancja w skodzie to ten sam model co np vollswagen?
Na razie bez,ale cos mi sie minimalnie poci pompa wody, oddaje za pare tygodni do ASO.
Poza tym leje wache i wyprzedzam. Pewno na Wilanow by mnie nie wpuscili,ale ogolnie ok auto.Bad-i - Śro 27 Sty, 2016 Jezeli chodzi i awaryjnosc tez nie powiem zlego slowa. Auto 1.5 roku, przebieg 55.000.
Strzaly na mokrym non stop
Jedyne co gdzies sie dzialo to nie chowal sie do konca jeden spryskiwacz ksenona. Tak tylko lac i latac