Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Marek23 - Wto 26 Sty, 2016 Chodzi mi tylko o to,że docieranie i użytkowanie na duży wpływ na to jak silnik sie sprawuje. Miałem gti V i też mi oleju jakoś nie żarł.PiTT - Wto 26 Sty, 2016 jezdzilem jeszcze raz cupra 280 w dsg
podoba mi sie ta fura, dobrze sie napedza
natomiast nie jestem przekonany czy jest warta lekko liczac 150k w takiej opcji jak skonfigurowalem
to juz mozna celowac w bmw 3 z premium sel.
hmm... generalnie jak ktos nie obserwuje cen nowych aut to delikatnie mowiac jest to jakis kosmos
superb w takiej sobie opcji 150k
a4 w fajnej opcji 250+
pasek tsi 220 w rline i dodatkami 190k... wersja 280KM kolejne kilkanascie tysia
kurde... nie chodzi o to ze ta fura kosztuje 150 czy 200k ale mam wrazenie ze zatarla sie granica przyzwoitosci cenowej vs jakosc
wizyta w klasyce gatunku tylko mnie w tym utwierdzila, nie robi sie juz takich aut jak kiedys, wszystko przypomina chinski odlew z metka drogiej firmy
auta bez duszy za duzy worek monet
moze mam zle podejscie do tematu, powinienem pakowac dupe na fotel i po prostu sie przemieszczacPiTT - Wto 26 Sty, 2016 kto szukal?
http://www.4classic.pl/wk...imited-1-of-500
polecam zerknac na inne furyMarek23 - Wto 26 Sty, 2016 ale co z tego ze mozna celowac w 3 z selecta, jak bedziesz mial auto stojace w miejscu. Miales 2 szybkie auta i wiesz,ze to fajne i uzyteczne jak jest moc. Prestiz bez mocy nic nie znaczy, a taki z moca kosztuje wiecej niz 150-200k.Bonczek - Wto 26 Sty, 2016 PiTT, masz bardzo dobre podejście aleeeeee ...
1) zobacz jaki % rejestracji nowych pojazdów osobowych idzie na firme, sa chyba na samarze dane
2) ciagle patrzysz na średnia polke i to na sam jej poczatek (mam na mysli nawiązanie do jakości)
Generalnie rynek jest dość stabilny jezeli chodzi o ceny vs to co auta oferuja.
A poza tym
Marek23 napisał/a:
ale co z tego ze mozna celowac w 3 z selecta, jak bedziesz mial auto stojace w miejscu. Miales 2 szybkie auta i wiesz,ze to fajne i uzyteczne jak jest moc. Prestiz bez mocy nic nie znaczy, a taki z moca kosztuje wiecej niz 150-200k.
Marek23 - Wto 26 Sty, 2016 Widzę Bonczek,że sie rozumiemy. Za 2 tyg jestem obejrzeć seca.PiTT - Wto 26 Sty, 2016 http://www.motofakty.pl/a...anie-wideo.html Walle - Wto 26 Sty, 2016 Użytkowałem ostatnio przez 5 dni F30 330i nowe, od BMW Group. Obszerniejszą relację zrobię w wolnej chwili.
Generalnie moim zdaniem 250 000 za tak skonfigurowane auto z 252 konnym 4garowym twinturbo motorem z bebechami o trwałości silnika z motocykla, to lekka przesada. A już najbardziej w***wiał mnie nie chcący się zamknąć bagażnik z metalicznym pobrzękiem. 250 klocków i brak automatycznie otwieranej/zamykanej klapy? To szczegół, ale myślę, że ten silniczek do 100-150 000 doleci i nara.Marek23 - Wto 26 Sty, 2016 Czemu tylko 252 konie? Jest slabsza wersja 3.0 tt?Kamill - Wto 26 Sty, 2016 Bo elektryczna klapa to podstawa. Powtarzam to od dawna.Walle - Wto 26 Sty, 2016
Marek23 napisał/a:
Czemu tylko 252 konie? Jest slabsza wersja 3.0 tt?
to jest 2.0 na 2 turbinach, dawniejsze 328i (245KM), potem jest 340i z 6 garowym turbo - 326KM i 5.1 do paki - i to już ma jakiś sens..Marek23 - Wto 26 Sty, 2016 Ok, nawet nie wiedziałem...Bad-i - Wto 26 Sty, 2016
Walle napisał/a:
Użytkowałem ostatnio przez 5 dni F30 330i nowe, od BMW Group. Obszerniejszą relację zrobię w wolnej chwili.
Generalnie moim zdaniem 250 000 za tak skonfigurowane auto z 252 konnym 4garowym twinturbo motorem z bebechami o trwałości silnika z motocykla, to lekka przesada. A już najbardziej w***wiał mnie nie chcący się zamknąć bagażnik z metalicznym pobrzękiem. 250 klocków i brak automatycznie otwieranej/zamykanej klapy? To szczegół, ale myślę, że ten silniczek do 100-150 000 doleci i nara.
Trudno sie z tym nie zgodzic, rowniez z opinia PiTTa. Obecnie juz jestem na czasie szukania zastepstwa auta do domu. Obecne po 3 latach ma prawie 150k i oprocz tego ze nic sie nie dzialo nie moge nic pozytywnego powiedziec.
Odwiedzajac ostatnio salony widac ze ceny poszly w gore, nawet sie zastanawialem czy nie wxiac czegos klase nizej ale z mocniejszym silnikiem ale jak popatrzylem co mi oferuja to chyba odpuszcze 😂PiTT - Wto 26 Sty, 2016 a6 3.0tdi 320KM w pakiecie competition kosztuje ok 400k
fakt, wyglada mega, ale 400 tys
pamietam jak dzis jak nowy accord type r kosztowal 140 tys
do 100k mozna bylo kupic na serio fajna fureBad-i - Wto 26 Sty, 2016
kosmita napisał/a:
Panowie, nie sprzedaje ktoś jakiegoś niezawodnego i ekonomicznego kombi albo vana do 40k ? Najlepiej z fv, ale niekoniecznie