To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

Jakarti - Pon 15 Paź, 2012

thx :)
co do Lanci to we Włoszech przejechałem ok 1500km nową Lancią Ypsilon - mistrz fura, mega zawias jak na seryjne auto - brał serpentyny i nierówności mega dobrze, ło taka:

nie wiem jakie tam są silniki ale po włączeniu turbo (diesel) zasuwała całkiem spoko.
spalanie jeszcze lepsze.. z całego wyjazdu 5,1. przy 150/h bylo ok 7. po górach nakurfiałem nielicho więc to mocno zawyżyło wynik.. najlepsze bylo spalanie przy ok 70/80.. max 3 litry :D nie wiem ile te auta kosztują ale serio fajny samochod. mega wygodne fotele, duzy bagaznik no i system start / stop z ktorym trzeba sie nauczyc jezdzic :)

Bart - Pon 15 Paź, 2012

silnik jak u mnie :>

Nowa taka z dieslem pod maską to pewnie w promocyjnych cenach z 50k.

Cytat:
silnik jak u mnie :>

no to mistrz. ile to ma mocy?

najbardziej chyba zaskoczyło mnie to zawieszenie.. mistrzostwo swiata.. najlepiej pokazala to scenka z jazdy po gorach i poprzecznego wgłebienia. na łuku - ok 100km/h, przede mną X5 prawie postawiło bokiem.. dosłownie tył mu się oderwał.. a lancia przejechala jak po prostym.. wieksze nierównosci tez bez problemów. na liczniku przejechane ok 8k km. super auto.. serio.
drugie zdziwienie to fotele.. super pozycja za kierą. super wygodne krzesła :) prawie codziennie po 300/400km i bez żadnego zmęczenia :) wykończenie w środku tez bdb. klimka, radio, szybki.. pod góre samo trzymało hamulce :) fajna sprawa

ogólnie jesli lancia robi takie auta to miło :) nie wiedziałem.
polecam.

Bart - Pon 15 Paź, 2012

w nowej ypsilonce jest 95KM z 1.3 jtd, sprawdziłem - najtańszy diesel 55900zł (ale jak się trafi dobrą promocję to pewnie poniżej 50k się uda).

najlepsze jest to, ze jesli ktos powie, ze Włosi zle jezdza to chyba jest idiotą.. mega dobrzy kierowcy.. moze nie bylem samochodem w centrum mediolanu ale blisko owszem i w kilku innych miastach tez.. autostrada to bajka..

nie ma porownania do Polaków. jezdza szybko i zdecydowanie bez zamulania.. wiekszosc po serpentynach zasuwa starymi pandami tak, ze szok, tato, kupę.. :) a pozniej wyprzadza sie takie auto a tam babcia w srodku... mistrz.

kazdy z kim wczesniej gadałem mowil, ze to zli kierowcy.. 10 min na polskiej drodze po powrocie bardziej mnie wnerwilo niz tydzien w Italii... :)

Marek23 - Pon 15 Paź, 2012

Cytat:
najlepsze jest to, ze jesli ktos powie, ze Włosi zle jezdza to chyba jest idiotą.

Pojechałeś raz do Włoch i już wszystko wiesz :wall:

Bart - Pon 15 Paź, 2012

Ja byłem dwa razy i potwierdzam słowa Jakartiego.

ja 20 i się nie zgadzam
Młody Papież - Pon 15 Paź, 2012

miałem coś napisać... ale marek był jednak wiecej razy...
zefir - Pon 15 Paź, 2012

Ja też dwa razy byłem, tyle że pare lat wstecz i dla mnie jest mega spoko, nie do konca rozumiałem co miało na myśli wielu kierowców w Rzymie ale takto naprawde spoko, bo z zasłyszanych opinii miało to wyglądać o 180 stopni inaczej.
Bart - Pon 15 Paź, 2012

Marek wygrał!
zefir - Pon 15 Paź, 2012

:'( :'(
Anonymous - Pon 15 Paź, 2012

chciałem sie włączyc do dyskusji ale najdalej byłem w Grudziądzu :/
no name - Pon 15 Paź, 2012

Ja tam nie widzę różnicy, Włochy,
Ursus, Śródmieście, jeden uj.

spoko, jak dla mnie włosi zawsze mają problem jak ktoś jedzie szybciej od nich. Jedziesz wolno, problem, wyprzedzasz, bo jedziesz szybciej, jeszcze większy problem i spinka. Oczywiście mówię o południu. Na północy w Tyrolu to nie włosi mieszkają.