Marek23 - Wto 15 Maj, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=8H3EpxvOn5o
Dobrze ten Płachtyka jeździ...GeKo - Wto 15 Maj, 2012
Dobrze idzie, kurde te hondy pod względem obrotów są Mistrz, parę razy do 9krpm ją dokręca.M - Wto 15 Maj, 2012 Jeśli masz dobre sprężynki to nie problem, reszta ogarnia bez problemu.
U mnie brzęczą przy 8500 ale jakby założyć integrowe to nie widzę przeszkód.GeKo - Wto 15 Maj, 2012 a korby? bo podobno 8600 to granica, tak powiedział gość od strojenia. Nie wiem czy z integry mogą być, bo nie wiem co na to homologacja. Może tylko jakiś aftermarket.Anonymous - Wto 15 Maj, 2012 wielkie mi halo,stare peżoty tez idzie do tylu zakręcić(więcej niż raz)Bad-i - Wto 15 Maj, 2012 Dzisiaj mija pierwszy termin Karkonoszy, kto smiga?qbus - Wto 15 Maj, 2012 Termin wydluzony o tydzien Bad-i - Wto 15 Maj, 2012
qbus napisał/a:
Termin wydluzony o tydzien
Pierwszy termin do poniedziałku WuRC - Śro 16 Maj, 2012 voj2s - Śro 16 Maj, 2012 Tytułem sprostowania nt. silnika astry która obecnie jeździ Szeja
- wał korbowy seryjny odelżony 1,5kg
- kolo zamachowe 100g cięższe niż minimum homologacyjne
- korby seryjne
- tłoki seryjne
- głowica po portingu - zawory, sprężynki, talerzyki , hydraulika wszystko seria
- walki schrick 268
- kolektor ssacy i przepustnica seryjna po portingu
- kolektor wydechowy zrobiony na wzór seryjnego tylko większa średnica rur na końcu kolektora zwężka homologacyjna 49mm reszta wydechu 60mm + katalizator + tłumik końcowy
elektronika seryjne ecu + det3
ostatni setup hamowany 196KM, silnik na rajdzie świdnickim uległ awarii jednak nie z powodu wysilenia .... pękła prowadnica zaworowa i zdemolowała motor po odbudowie nie był hamowany prawdopodobnie nie jest słabszy , proszę nie karmcie mitów typu motor z anglii z WTCC ściągnięty moc minimum 225KM bo już i takie krążąGeKo - Śro 16 Maj, 2012 voj2s, Tu nikt tak nie napisał. Okolice 200KM to chyba blisko 196KM. a ploty o niebotycznych mocach zawsze powstaja, jak ktos robi wynik starszym autem.CHRZANEK - Śro 16 Maj, 2012
voj2s napisał/a:
walki schrick 268
shrick to chyba dość popularne wałki aftrmarketowe do niemieckich samochodów ?
Dobre są ?
voj2s napisał/a:
kolektor wydechowy zrobiony na wzór seryjnego tylko większa średnica rur na końcu kolektora
Domyślam się że mówimy o A grupie, ale to można tak sobie samemu zrobić kolektor ???
O ile dobrze pamiętam w 106 Szeji którą później kupił Bad-i kolektor też nie był oryginalny i okazało się że to nie było w pełni zgodne z przepisami.
voj2s napisał/a:
ostatni setup hamowany 196KM
Wojtku - słyszałem od kogoś kto w Warszawie zbudował kilka rajdówek (niestety nie Miniac) że silniki z GSI (szczególnie na głowicy costcast) mają wiekszy potencjał w A grupie niż OPC pomimo pozornie wiekszej mocy w serii i współcześniejszej konstrukcji.
W latach 90, czyli prosperity klas N3 oraz A7 na polskich OeSach śmigało kilka jeśli nie kilkanaście Astr GSI o mocy +200KMvoj2s - Śro 16 Maj, 2012 z tego co wiem to kolektor jezdzi tam 3 sezon i nie jest ukrywany wiec dawno by ktos zauwazyl ze cos jest nie tak wzgledem homologacji Agrupy
skoro astra teraz wbija sie w czolowke tylko sie cieszyc bo koni jest jeszcze gdzie szukac wiec powinno byc tylko lepiej
opisalem wszystko tylko dlatego zeby byla jasna sytuacja jak bardzo mysla sie Ci ktorzy mowia ze +50KM nie robi sie tak latwo i musi byc grubo w silniku i jest to jego granica mozliwosci
"Takie moce to już granica wybuchu tzw. serii, co się potwierdza "Jaco - Śro 16 Maj, 2012
voj2s napisał/a:
z
skoro astra teraz wbija sie w czolowke tylko sie cieszyc bo koni jest jeszcze gdzie szukac wiec powinno byc tylko lepiej
to ile wytrzymuje taki seryjny dół w Astrze?GeKo - Śro 16 Maj, 2012
voj2s napisał/a:
z tego co wiem to kolektor jezdzi tam 3 sezon i nie jest ukrywany wiec dawno by ktos zauwazyl ze cos jest nie tak wzgledem homologacji Agrupy
To akurat nie jest wyznacznik, kolektor Badiego tam latał 4 sezony, w tym ze 2 właśnie u Szeji i dopiero po kolejnych dwóch u Badiego Nowak zwrócił uwagę, że w teorii można go potraktować jako kolektor od wersji VO pod warunkiem że auto waży 1000kg.