To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - FlockArt - profesjonalne flokowanie - Zapraszamy!

rasta - Śro 13 Sty, 2010

Dyskusja bez sensu, co poradzimy fura już była z szyberdachem...

Waże jak kierownik skręca, a aktualny nabywca jest w tym dobry, i nie jednemy z obecnych tu przesmiewców skopła by tym wiejskiem focusem z szyberdachem i folią na dachu dupę :P

Anonymous - Śro 13 Sty, 2010

być może, ale nie o tym dyskutujemy

luzik, rozumiem że klient nasz pan więc nie ma co sie spinać ;)

anjas - Śro 13 Sty, 2010

Rasta, a czym proponujesz okleić dach w pralce, po wyjęciu mechanizmów i zespawaniu szyberdachu?

Po spawaniu bedzie wyglądało paskudnie, więc czymś trzeba przykryć...

Anonymous - Śro 13 Sty, 2010

proponuje troche szpachli na spawy, wygładzić i nakleić folię(może białą?) - robilem tak kolesiowi w rajdówce i wychodzi to lepiej niż malowanie ( nie trzeba się bać o pęknięcia szpachli ;) )
rasta - Śro 13 Sty, 2010

Właśnie tą folią 3M :) Folia ta jest dość gruba i w dodatku ma fakturę imitującą w 100% CF.

Tańsza opcja to użycie foli z tej samej serii ale w carnym macie tylko tu jest problem z dostaniem bo sprzedsją tylko w rolkach po 80 m2 :wall:

Najtańsza opcja to folia Oracal o jednolitym kolorze ale do niej musi być lakier/powierchnia w idealnym stanie, najmniejsza ryska, pyłek, skaza wyłazi i kiepsko to potem wygląda.

Jaco - Śro 13 Sty, 2010

Mistrz drugiego planu :rotfl:

rasta - Śro 13 Sty, 2010

Jaco, ty to masz oko qarwa, żem tego nie zauważył :lol2:
GeKo - Śro 13 Sty, 2010

rasta napisał/a:
Nie, mam profi opalarkę gdzie mogę seobie płynnie co 10 stopni rugulować temp. wz akresie od 50 do 650 stopni.

Raściak do profi to jej dużo brakuje ;) bo to zielony Bosch. Profi to jest niebieski Bosch, co nie zmienia faktu że dla Boscha niebieską serię opalarek produkuje Steinel. To jest firma profi, ale też nie każdy model z tej firmy jest klasy profi.
Natomiast jeśli ta daję radę to nie ma sensu zmieniać. Pamiętaj tylko żeby jej nie wyłączać rozgrzanej tylko stopniowo schładzać do najniższej temperatury i dopiero wyłączać oraz odkładać ją że tak powiem lufą do góry(nie na boku czy co gorsza dziobem do ziemi), tak żeby ciepło mogło uchodzić swobodnie ze spirali, a wtedy powinna posłużyć długo, mimo tego że to tylko zielony Bosch.

rasta - Śro 13 Sty, 2010

GeKo, dobrze panie profesorze :*
rasta - Śro 13 Sty, 2010

Działalność cały czas rozszerzamy :D

Trochę nie w temacie ale różne rzeczy się robi :D

Dal niewtajemniczonych, w tym miejscu były kierunkowskazy :

saxorulez - Śro 13 Sty, 2010

japa trole :) ja też robie tak dach :P wiec jak ktoś sie zaśmieje to odrazu w kły będzie
rasta - Śro 13 Sty, 2010

I ban ;D
dzik - Śro 13 Sty, 2010

rasta napisał/a:
dzik, a ja uważam, że nie. agro tunng by był wtedy gdyby użyo gównianej świecącej foli za 30 pln, a tu sam folia kosztowała 400 pln.

Spojlery do kolibry tez troche kosztuja, ale to nie zmienia faktu czym sa.

Oczywiscie wazne co sie komu podoba, ale jak dla mnie jest tam delikatna granica dobrego smaku i kiczu. Jak ktos na clio 1.2 laduje zderzaki od sporta i alu felgi to zgoda, ale jak zamienia znaczki na 2.0 i nakleja z tylu sport to juz jest agro.

rasta - Czw 14 Sty, 2010

Tu nikt nie ukrywa, że to jest folia, i tu jest zasadnicza różnica. Poprostu wygląda to lepiej i tyle, ktoś stwiedzi że gorzej trudno, o gustach sie nie dyskutujem, ale porównywanie tego z obwisłymi spojlerami od Calibry jest nieporozumieniem.

Jak obadasz na żywo będziemy mogli podyskutować, to jest ta sama opcja jak teksty typu, że flock tylko do sporu, a jakby się rozejrzeć to codziennie mamy z nim styczność (fakt, że nieświadomie).

saxorulez - Czw 14 Sty, 2010

Nie zrobił bym całego samochodu taką okleiną, ale chciał nie chciał muszę zrobić porządek z dachem, urwałem antenę i mam lekką dziurę w dachu, mogę kupić kolejną antenę ale po co skoro nie mam radia :) mogę to zaszpachlować i lakierować. Wybieram opcję oklejenia, widziałem ten materiał na żywo i jest to coś czego nie będę się wstydził.

Wszystko jest kwestią gustu.