kurcze wyprzedzałem go po męsku (do odcinki ) jak na lawecie jeszcze jechali w pierwszą storonę.
Ogólnie było Mega. zobaczyłem wszytkie 4 os.
Calutki dzień wrażeń. droga na ułeż 50 min, a może min mniej
Zresztą w drugą stronę też było podobnie, np podróż z nowym Audi RS6 2 paczki
widziałem dacha, mistrz opcja z 20 sekund z odpalonym silnikiem na dachu, zanim kibice nie przewrócili go na koła.
ogółem zrobiłem 425km
dużo się działo w Rąblowie przy wyciągu mistrz miejscówka i rodzinna miejscowa atmosfera.
na os 3/6 kaleń byłem na spadaniu za startem, przed płotami.
no i w nowodórze byłem w centrum przy mostku, ciekawie miejsce uczyło pokory co poniektórych
Powiem Wam, że jestem zachwycony, po raz chyba pierwszy w życiu udało mi się być na wszystkich odcinkach rajdu nie licząc Barbórki.
Wszystko sprawnie i z dwoma postojami w strefie na ułęży.polll - Sob 12 Maj, 2012 w piątek objechałem oesy dla przypomnienia i ogólnie... stare oesy rajdu ziemi lubelskiej nie to że będę narzekał ale rajd słaby... kilka załóg jechało grubo a w sporej większości to było wożenie się
Bad-i - Sob 12 Maj, 2012
EmerytRs2 napisał/a:
Koto napisał/a:
http://www.rajdy.v10.pl/R...Clio80067.html
kurcze wyprzedzałem go po męsku (do odcinki ) jak na lawecie jeszcze jechali w pierwszą storonę.
Ogólnie było Mega. zobaczyłem wszytkie 4 os.
Calutki dzień wrażeń. droga na ułeż 50 min, a może min mniej
Zresztą w drugą stronę też było podobnie, np podróż z nowym Audi RS6 2 paczki
widziałem dacha, mistrz opcja z 20 sekund z odpalonym silnikiem na dachu, zanim kibice nie przewrócili go na koła.
ogółem zrobiłem 425km
dużo się działo w Rąblowie przy wyciągu mistrz miejscówka i rodzinna miejscowa atmosfera.
na os 3/6 kaleń byłem na spadaniu za startem, przed płotami.
no i w nowodórze byłem w centrum przy mostku, ciekawie miejsce uczyło pokory co poniektórych
Powiem Wam, że jestem zachwycony, po raz chyba pierwszy w życiu udało mi się być na wszystkich odcinkach rajdu nie licząc Barbórki.
Wszystko sprawnie i z dwoma postojami w strefie na ułęży.
Czytając ta wypowiedz mam wrażenie jakbym był na innym rajdzie. Os4 dla przykładu i spadanie do kraweznikow to jakiś dramat, tylko dwa auta odhamowaly jak należy. Os6 to już chyba na dojechanieEmerytRs2 - Sob 12 Maj, 2012 kierowców nie oceniam, to opinia kibica Jaco - Nie 13 Maj, 2012
106 napisał/a:
Jaco silnik skladany w doubleB czyli tam gdzie powstalo moje ITB tam taka kuznia koni mechanicznych jest
to te oplowskie silniki są tak podatne na mody ? troszkę mnie to dziwi, bo zrobienie z 150 konnego silnika 200 koni, czyli zwiększenie mocy względem serii o +/- 1/3 zwykle kosztuje trochę $ i raczej nie można mówić, że ma się prawie serie więc pytam z ciekawości jak to możliwe ? Kenet - Nie 13 Maj, 2012 Takie moce to już granica wybuchu tzw. serii, co się potwierdza qbus - Nie 13 Maj, 2012 To takie moje male podsumowanie. 1 petla dla nas udana, po 3 odcinkach 2 w klasie z przewaga ok. 18 s nad 3 zawodnlkiem. Druga petla to loteria oponiarska, z przodu zostawilismy sredniego slicka, tyl miekki otwarty i 2 medie w bagazniku. Niestety po jakichs 600 m 1 oesu w petli nie pokleilo na hamowaniu z odkreconego 4 biegu do oporu, szczesliwie minelismy sie z hydrantem i nie dolecielismy do ogrodzenia, ja wysiadajac z samochodu bylem pewny ze dla nas to koniec po ok. 2 min auto dzieki pomocy kibicow wrocilo na droge a kola jednak byly na miejscu, jak sie chwile pozniej okazalo przestawilo zbieznosc co utrudnialo jazde. Na 2 i 3 oesie padal deszcz co ze zle prowadzacym sie samochodem nie dawalo zadnej pewnosci w jezdzie. Na serwisie awaria zostala usunieta, na ostatni oes ruszylismy na 4 mediach co bylo bledem bo im blizej Kozienic tym bardziej sucho, nie chcac zbyt zniszczyc opon po prostu ten oes przejechalismy do mety.106 - Nie 13 Maj, 2012 Qbus graty. Doswiadczenie roznie to I zauwazalny progres w jezdzie jest I widac ze kierowniczce honda lezy zdecydowanie bardziej niz saxo :) Duzy plus.
Michal Duda napisal sms ze od os3 jechal tylko na trzecim biegu bez sprzegla a startowal z kluczyka :)ade - Nie 13 Maj, 2012
Kenet napisał/a:
Takie moce to już granica wybuchu tzw. serii, co się potwierdza
Może tak źle nie będzie, awaria jak się okazało nie miała związku z mocą samochodu;]
zobaczymy ile teraz pojeździ...
setup chyba nie jest jakąś straszną tajemnicą, wydech 4-2-1, potem niestety zwężka zgodna z homo (chyba 50mm), wydech 2,5 cala, do tego zrobiona głowica i wałki shrick około 270 stopni, strojone ecumaster DET3... to chyba nie jest jakiś komos modyfikacja;]
na ulicę można by jeszcze ITB albo kolektor dolotowy zrobić i wystroić mocniej;]
ponoć na prostej Astra idzie podobnie jak c2r2 i fabia r2 (na krótkiej skrzyni do 170), od type t, którego serwisują ponoć wyraźnie szybszaWrobel - Nie 13 Maj, 2012 co za debiut
os1 wszystko spoko jakby nie to ze w aucie hamuje tylko tył, generalnie same ratowania kierowca sobie z tym calkiem dobrze radzil, a ja costam czytalem
os2 brak interkomu, darlem sie jak opetany czasami costam słyszał +dalej problem z hamulcem
os3 dalej brak interkomu wycieczka w pole auto sie zawiesilo dookoła tylko dwoch safeciarzy, w koncu udalo sie wyciagnac auto i wyjechalismy za Tomkiem Kasperczykiem, w sumie napierdalanie zderzak zderzak za R2 było bardzo przyjemne skoda na prostych szybsza od typeR'a
na serwisie auto sobie chwile polezalo na tarczach z przodu , interkom sie udalo naprawić i druga petla juz w sumie duzo spokojniejsza, auto dalej na hamowaniach latało bokami, raz nas obruciło i zatrzymywalismy sie przy dzwonie i nie widzielismy nigdzie załogi dopiero safeciarz nam pokazał ze ok
2 razy przełożylem sobie 2 kartki na oesie
duzo sie działo, piekna historia...pare lat temu bym tego nie kupił jakby mi ktos mowił ze pojade RPP w typeRze na prawymGeKo - Nie 13 Maj, 2012 Wrobel, Opisuj kartki w ten sposób przykładowo jeśli opisany OS zajmuje 10 stron 1/10 2/10 3/10 itd w prawym górnym rogu. Wtedy od razu wiesz czy wszystko OK Wrobel - Nie 13 Maj, 2012 GeKo, nie planuje grzac dluzszej posadki na prawym, ale dzieki
P.S jakby ktos kiedys mial jakies problemy w biurze rajdu to dzwoncie po Qbusia... poustawial wszystkich do pionu olek - Nie 13 Maj, 2012 jest juz nagranie od oesrecors:
http://www.youtube.com/wa...k&feature=shareGeKo - Pon 14 Maj, 2012 Krótko co się działo u Barana.
1 pętla przegrzewające sie hamulce, (odpięcie serwa i przejście na RC6 to nie był dobry pomysł).
2 pętla w deszczu, na otwartym slicku z przodu i zwykłym z tyłu. Jazda z podpiętym serwem. Walka o utrzyamnie się na drodze i spadek z 3-4 miejsca w klasie na 6.
Ostatni OS wyjechali na deszczówce, jak dojechali na OS to już było sucho.
wg Piotrka w chwili obecnej nie mając okolicy 200KM nie ma się czego szukać w TOP 10 na tego typu rajdach. To muszą być rajdy gdzie jest kręto a maksymalne prędkości nie przekraczają zbyt często 150km/h Jak np Wisła.Przem_106 - Pon 14 Maj, 2012
GeKo napisał/a:
wg Piotrka w chwili obecnej nie mając okolicy 200KM nie ma się czego szukać w TOP 10 na tego typu rajdach. To muszą być rajdy gdzie jest kręto a maksymalne prędkości nie przekraczają zbyt często 150km/h Jak np Wisła.
Oczywista prawda. Baran zajął 14 miejsce i przed nim nie ma słabszego auta, więc i tak ujechał dobry wynik biorąc pod uwagę kłopoty o ktorych wspomniałes.
W TOP 13 mamy 10 aut typu Type R/ C2R2/Fabia R2, Jedyne rodzynki to tylko ASTRA Szeji, Topowe RC Marciniaka i Clio Pogana. Dobrze wiemy, ze ta trojka w "egzotycznych" na te czasy autach ma mega doswiadczenie i są to topowi kierowcy. Gdyby nie kara, to 11 byłby Wawrzyczek i to uwazałbym za super wynik i chyba największą niespodziankę tego rajdu, choc z drugiej strony jego Honda jest blizniacza z Tomaszczykową pod względem Specu.
Dobrze, ze jest jeszcze w cyklu kilka rajdow technicznych, gdzie tak jak napisałes VMax będzie w okolicach 150-160 i tam jeszcze mozna cos ujechac słabszym sprzętem tym bardziej w deszcz. Ciekawy jestem komu się uda w sezonie wejsc do TOP 10 "zwykłym" autem