martin.h - Wto 12 Lip, 2011 Ale bym dzisiaj wyku.wił orła jadąc do pracy. Pamiętajcie nie wjeżdżajcie szybko za murek nie mając pewnośc że z drugiej strony nikt nie nadjedzie kubas - Wto 12 Lip, 2011 Dziękuję Martinie, będziemy pamiętać.martin.h - Wto 12 Lip, 2011 Jak chcesz to mogę cię jeszcze nauczyć jak hamując awaryjnie obrócić rower na przednim kole o 90 stopni M - Wto 12 Lip, 2011 Ja już zaliczyłem takie zderzenie zza murka
Róg okopowej i powazkowskiej się kłania.
z mojej strony porada nr 3
- opona roweru nie ma przyczepnosci z boku - dotyczy szybkich nawrotów martin.h - Wto 12 Lip, 2011 Jako, że nie jestem zadowolony z fabrycznych gum w Krossie (ciężkie, duże opory na asfalcie), a pozatym tył się już kończy, jestem przed wyborem kupna jakiegoś nowego kompletu. Rozmiar jaki mnie interesuje to 2.1-2.2, przeznaczenie to w wiekszości asfalt, ale to tylko ze względu na dojazdy do pracy, główne przeznaczenie to teren; szuter, piach itp.
Moje typy to Schwalbe Smart Sam 2.1, Continental Race King 2.2, i Kenda Karma Kevlar 2.2 (jako jedyna nie jest drutówką).
Chyba, że macie jakieś inne typy, opona ma być do XC (fajnie jakby miała też niskie opory na asfalcie), waga max. 600-650 g i cena kompletu do 120 zł.
Jeszcze jedne pytanie jak wygląda prawdopodobieństwo złapania gumy drutówka vs. zwijana ?KarQ - Śro 13 Lip, 2011 Jak na asfalt i dojazdy do pracy to tylko r1r.Qukie - Śro 13 Lip, 2011 Jak wiedziesz na gwóźdź to każdą tak samo przebijesz nawet R1R martin.h - Śro 13 Lip, 2011 Apropo przebitych opon wczoraj "wywołaliśmy wilka z lasu". Wracając dziś z pracy 2km od domu tylna opona zaczęła wydawać dziwne dzwięki, ale na szczęście dokulałem się do domu
Zamówiłem dzisiaj takie coś:
W sobotę pierwsze testy Jaco - Śro 13 Lip, 2011
KarQ napisał/a:
Jak na asfalt i dojazdy do pracy to tylko r1r.
Można by też R888 lekko dociąc KarQ - Śro 13 Lip, 2011 Jaco, nie do końca.
Jeśli ma być cywil na ulicę to r1r.martin.h - Śro 13 Lip, 2011 Pany to ma zadupcać po szutrze i kamieniach A na szutrówce po asfalcie też można jechać Jaco - Śro 13 Lip, 2011
KarQ napisał/a:
Jaco, nie do końca.
Jeśli ma być cywil na ulicę to r1r.
jak tak to sorry , choc uważam, że lekko docięte R888 jest jakąś alternatywą...
Martin, a co z ciśnieniami ? ile na zimnym ile na ciepłym kapciu ?Jaco - Śro 13 Lip, 2011
martin.h napisał/a:
Pany to ma zadupcać po szutrze i kamieniach A na szutrówce po asfalcie też można jechać
hm jak mówi stare japońskie przysłowie jak coś jest do wszystkiego to jest do d***
myślę, że najlepszym rozwiązaniem będą dwa komplety kół martin.h - Śro 13 Lip, 2011
Jaco napisał/a:
Martin, a co z ciśnieniami ? ile na zimnym ile na ciepłym kapciu ?
Co nieco poczytałem o tych oponach i najlepiej ładować nie więcej niż 2 bary martin.h - Śro 13 Lip, 2011
Jaco napisał/a:
myślę, że najlepszym rozwiązaniem będą dwa komplety kół