To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

kamil - Pon 10 Mar, 2014

up to you...
anjas - Pon 10 Mar, 2014

Czesiu, kogo prosisz o dołączanie klauzuli? (dół CV)? Tych, którzy będę Cię rekrutować?
Bez klauzuli mają się nie odzywać? :D

Jakarti - Pon 10 Mar, 2014

Cytat:
A CV lepiej wysyłac w wordzie czy pdf-ie ?

a ja bym wysyłał zawsze w formacie zamkniętym czyli PDF.

M - Pon 10 Mar, 2014

Pdf o tyle dobry ze wszedzie wyglada tak samo.

dokladnie,
mozna go otworzyc w telefonie, nic sie nie wykrzaczy, nie rozjedzie..
wystarczy ze ktos ma problem z jakas czcionką i od razu zobaczy dokument inaczej niz bysmy tego oczekiwali. generalnie to "bezpieczeniejsza" forma.

Anonymous - Pon 10 Mar, 2014

Tez mi sie tak wydaje ale ostatnio usłyszałem tekst od pracownika pewnej korpo- "pdf nie kazdy chce otwierac bo moze byc zawirusowany" ,ja tam sie nie znam ale to chyba jakąs bzdura.
anjas - Pon 10 Mar, 2014

bardziej bym się obawiał zawirusowanego .doc'a

wszystko moze byc zawirusowane :)
ale jak ktos mnie nie przyjmie do pracy dlatego ze wyslalem w .PDF a nie .DOC tzn ze tak musialo byc :rotfl:

wyobrazilem to sobie, rozmowa szefa z HR'owcem.
szef: wydrukowalem ogloszenia a kilku nie widze w tych, ktore odrzuciles i rekomendowales
HR: bo tamte byly w PDFie

koniec.
lol :)

M - Pon 10 Mar, 2014

Rabar nie sluchaj ludzi z korpo. (Aka eksperyment z malpami i drabina :rotfl: )
Pirania - Pon 10 Mar, 2014

Pdf jest bezpieczniejszy bo się nigdzie rozjedzie, fajne dokumenty czasem wychodzą jak się na maca wyśle z winda
Michał - Pon 10 Mar, 2014

Powiedzcie mi , mądrzejsi ode mnie w tym temacie.
Czy tekst na dole "zainteresowania" jest w ogóle potrzebny ? Czy ktoś to czyta ?
Generalnie kazdy pisze to samo : książka, film, podróże, sport

Bonczek - Pon 10 Mar, 2014

IMO tylko jeżeli masz jakieś niestandardowe lub jeżeli w Twojej branży/na stanowisku jest to brane pod uwagę - czyt. -> aplikując na analityka w banku ja bym tego nie zamieścił, ale aplikując do jakiejś 'sołszialowej' firmy gdzie szukają świeżaka, jak najbardziej.

EDIT:
Generalnie zawsze kiedy miałem okazję przeglądać CV to wpisane zainteresowania były u ludzi, którzy nie mieli dorobku zawodowego lub jeżeli mieli (jak się okazywało na rozmowie) na prawdę interesujące doświadczenia związane ze swoimi pasjami.

PiTT - Pon 10 Mar, 2014

kiedys na topie byly sporty ekstremalne
z jednej strony dobrze bo czlowiek odwazny i pewny siebie, z drugiej strony kiedys moze nie pojawic sie w pracy... ;D

PieQt - Pon 10 Mar, 2014

Michał napisał/a:
Powiedzcie mi , mądrzejsi ode mnie w tym temacie.
Czy tekst na dole "zainteresowania" jest w ogóle potrzebny ? Czy ktoś to czyta ?
Generalnie kazdy pisze to samo : książka, film, podróże, sport

Zawsze o to pytam i okazuje sie, ze podróże to do wolomina, albo narty to dopiero beda hobby. Jak ktos ma w zainteresowaniach swoja dziedzine "pracy" to nawet nie zapraszam

Znam tez takiego ancymona, ktory w hobby miał ludwisarstwo

Generalnie warto wpisać coś, czym na prawdę się interesujemy. Pozwala to podczas rozmowy wyrobić sobie opinie o człowieku, niestety nawet hobby trzeba sie sprzedac

Anonymous - Pon 10 Mar, 2014

tia,i w większości te sporty ekstremalne to bylo np.nurkowanie w egipcie do głębokości 18m ;D