Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
PiTT - Czw 02 Sie, 2012
siema napisał/a:
PiTT napisał/a:
WuRC napisał/a:
Gaydek napisał/a:
Diesel czy benzyna?
Diesel Subaru jest niestety problematyczny
ale podobno ten najnowsze 2.0
1. słabe sprzęgło
2. DPF czy jak oni u siebie nazywają filtr cząstek stałych
A oni mają w ogóle jakieś inne diesle niźli 2.0? Czy oby nie powtarzacie internetowych plotek? Serio pytam. Z tego co ja wyczytałem to problem ze sprzęgłem rozwiązywali zmianą oprogramowania- a leżał on przede wszystkim pomiędzy pedałem, a kierownicą. A problemy z DPF to ostre pałowanie albo darmowe czyszczenie w ASO rozwiązywało problem- chyba, że były jeszcze jakieś problemy, o których nie słyszałem.
a wiesz jak wyeliminowali problem?
zmniejszyli moment w nowym sofcie
do tego napisali poradnik dla użytkowników
"jeśli zakopiesz się w śniegu lub błocie, absolutnie nie próbuj się wydostać, zadzwoń po pomoc"
problem był dosyć powszechny i oczywiście jak ktoś jeździł emerycko to nie zaznał tego problemu, ale sprzęgło było zwyczajnie za słabe
o tym problemie było głośno bo spora garstka osób z forum subaru nagłośniła sprawę
troszkę dziwne że nagle kilku "doświadczonych" kierowców ma ten sam problem ze sprzęgłem... tak jakby oduczyli się jeździć
co do DPFu to tam jest tzw. "mokry" i niestety nie zawsze pomaga pałowanie i przepalanie, jak to padnie to koszt ok 12k pln
bardzo dużo można o tym poczytać w sieci
powiem Wam że coś jest na rzeczy z tymi DPFami, mi w lexie wymienili DPF na nowy przy 50tyś km bo czasami puszczał biały dymek i nic nie dawało przepalenie na trasie...
całe szczęście że na gwarancji bo widziałem wpis w karcie serwisowej że koszt robocizny z częściami wyniósł coś koło 8 tyś pln GeKo - Czw 02 Sie, 2012 Nie wiem jak w sieci, ale mojemu kumplowi oprócz sprzęgła to jeszcze 2 razy kapę motoru robili na gwarancji. No cóż Lotos dostawcą oleju dla Subaru WuRC - Czw 02 Sie, 2012
Gaydek napisał/a:
Coś jeszcze?
Clou programu są pękające wały korbowe.
Co do sprzęgieł, to w typowy dla polskiego importera Subaru sposób odwrócono kota ogonem (czyli to użytkownicy nie umieją jeździć, auto jest cacy). A opisywane przez PiTTa remapy to już wisienka na torcie Anonymous - Pią 03 Sie, 2012 a mój ojciec 3 lata śmiga subarowym dizlem i narazie zero problemaJanusz - Pią 03 Sie, 2012 sprawdziłem ceny spręzyna pneumatyczna niecałe 2kpln a amor ponizej 1.5kpln nie wiem skad mi sie wzieło 10 kpln nie mniej jednak unizonym głosem zwracam honor, coś pokiełbasiłem Walle - Pią 03 Sie, 2012 Michał - Pią 03 Sie, 2012 300C na bank ma tańsze amory Janusz - Pią 03 Sie, 2012 to bym tez mogł sprawdzic ale mi sie nie chce ale pewne jest ze w stanach kosztuja nie wiecej niz paczka chipsów i cola w puszcze Kenet - Pią 03 Sie, 2012 Ok, kolega z salonu forda ogarnia mi piękny bolid rocznik 2007 za less than 10k Na początku tygodnia w PMD Janusz - Pią 03 Sie, 2012
Kenet napisał/a:
Ok, kolega z salonu forda ogarnia mi piękny bolid rocznik 2007 za less than 10k Na początku tygodnia w PMD
i dobrze was79 - Wto 07 Sie, 2012 Pany, macie jakieś opinie o dizlu 2.0/140km, konkretnie montowanym w Mazdzie 6 (rocznik 2009)?martin.h - Wto 07 Sie, 2012
was79 napisał/a:
Pany, macie jakieś opinie o dizlu 2.0/140km, konkretnie montowanym w Mazdzie 6 (rocznik 2009)?
Wymiana turbo i luz na wale korbowym i to wszystko tuż po gwarancji
Mocno awaryjny silnik was79 - Wto 07 Sie, 2012 aha, dzięki Kamill - Wto 07 Sie, 2012 Teść szukał ostatnio 6stki w dieslu, jakoś zaskakująco dużo było z padnietym motorem nie bitych i sie rozmyślił Mick - Wto 07 Sie, 2012 A opinie na temat silnika w BMW 2.0 d 122 KM? oznaczenie silnika i modelu 118d. Sypie się to? warto się w to pakować?