To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RPP] RPP 2012

Koto - Sob 12 Maj, 2012

http://www.rajdy.v10.pl/R...Clio,80067.html
GeKo - Sob 12 Maj, 2012

Koto napisał/a:
http://www.rajdy.v10.pl/Rajd,Mazowiecki,2012,Osowiecki,utopil,Clio,80067.html

Fuck :/

Baran traci średnio 20sek na OS do pierwszego. Porównując do krętego Rzeszowa gdzie tracił 30sek do Pierwszego na OS, krótkie przełożenie ze szperą zrobiło robotę. Patrząc że OSy mają długość około 10-12km to zysk jest na poziomie 0,8-1sek na km OS.
Na krętych rajdach powinno być lepiej, bo ten to chyba sporo prostych?
Zajebiście jedzie Wawrzyczek w bliżniaczej Hondzie, na OSach zawsze przed Piotrkiem i to o parę sekund!!!

Marek23 - Sob 12 Maj, 2012

Jestem troche zdziwiony tym,że Baran aż tyle traci... Tomali Type R ponoć na hamowni miał 210 koni,więc to jakaś potęga nie jest. Kurcze, Pogan na 9, ciekawe czy to max mozliwosci clio na tym rajdzie, czy tez jedzie asekuracyjnie.
GeKo - Sob 12 Maj, 2012

Marek23, od 4 OS pada, Baran na slicku. Poza tym hmmm średnio zyskał 1sek względem zeszłego roku, zobacz że do 15m w generalce są tylko typeR i C2 no i jedna Astra Szeji w której motor ponoć na bogato, o Ogólnie brak aut o mocy mniejszej niż 200KM lub bliskiej granicy tej mocy.

Knopt podobno nie jedzie, Ingram jakieś problemy. Co z Klaudią i Qbusem

Przem_106 - Sob 12 Maj, 2012

Byłem wczoraj na BK tego rajdu i powiem wam jedno. To nie moj swiat :/
GeKo - Sob 12 Maj, 2012

Rozwin prosze?
106 - Sob 12 Maj, 2012

Geko te 200 KM u szeji to na obecnym silniku? Stary 200 konny skonczyl się przed swidnickim, rezerwowy skladany dzien przed rajdem skonczyl się na os1 rajdu swidnickiego.

Kto wygral?
Qbusy swietny wynik na os1 :)

Przem_106 - Sob 12 Maj, 2012

Totalnie większa połowa aut wygląda na wozki TOP wychuchane. Tak jak kiedys podstawa dobrej rajdowki to Bilstein, krotkie głowne i ew porządne opony, to tak teraz prawie kazdy ma Ohlinsa lub co najmniej HP, kłowki, hydrołapy, szpery, kompy SA i w sumie wszystko to co jeszcze niedawno było nieosiągalne lub w swerze marzen. Widząc całkiem niezłe saxo, pucharowke, czy astrę od razu wspołczuje kierowcy, ze nie powalczy o wynik. Wiadomo specyfika rajdu robi swoje no i np Szeja, czy Badi tez mają inną Astrę i Saxo ale ogolnie poziom sprzętowy jest dla mnie nie do dogonienia.
Przykładem jest np Polok, z ktorym trochę pogadałem. Kupił TypeR-a za ok. 40tys, włozył ponad 10tys. i musi wpieprzyc jeszcze conajmniej 20 zeby jakos mu jechał, a auto wygląda na totalny smietnik. I co, jak jeszcze 3 lata temu przyjezdzał 106-tką w okoilicach 20-tki, tak teraz tez jest w okolicach 20-tki :/

GeKo - Sob 12 Maj, 2012

106 napisał/a:
Geko te 200 KM u szeji to na obecnym silniku?

Hold your horeses my lord. :D

Założyłem z góry że pewnie tam są takie okolice, bo poprzedni się skończył, wątpie żeby ten był wiele słabszy, a na seryjnym 150KM z pewnością by takich czasów nie osiągał.

Przem Teraz tak jest w III lidze.

ade - Sob 12 Maj, 2012

106 napisał/a:
Geko te 200 KM u szeji to na obecnym silniku? Stary 200 konny skonczyl się przed swidnickim, rezerwowy skladany dzien przed rajdem skonczyl się na os1 rajdu swidnickiego.

Kto wygral?

Stary nie miał 200 (ale prawie) to jest ten sam po usunięciu usterki:] setup prawie seria z wałkami stage1...

Bad-i - Sob 12 Maj, 2012

ade napisał/a:
106 napisał/a:

Kto wygral?

Stary nie miał 200 (ale prawie) to jest ten sam po usunięciu usterki:] setup prawie seria z wałkami stage1...

Właśnie wróciłem doma, żeby nie Dariano i jego koledzy to uznał bym ten weekend rajdowypuchar za dno. Brzydko pisząc CHOOOOJNIA Z GRZYBIĄ.... Oprócz taty Klaudii i Gryca który wyprzedzał DSa Raczkiwskiego w czasie wolnego przejazdu to nie miał bym nic wiecej do dodania. Wiem ze nie jestem autorytetem i nie wypada mi krytykować ale nikt nic nie pokazał

Jaco - Sob 12 Maj, 2012

ade napisał/a:

skąd takie info ? coś mi się nie wydaje, żeby tak nagle 50 KM wydłubać w setupie "prawie" seryjnym ?

ade - Sob 12 Maj, 2012

Jaco napisał/a:
ade napisał/a:

skąd takie info ? coś mi się nie wydaje, żeby tak nagle 50 KM wydłubać w setupie "prawie" seryjnym ?

bo prawie, że byłem przy składaniu silnika?? :* ja miałem 186, a tu dodatkowo są wałki;] a kumpel ma ponad 200 na takim samym setupie jak astra, którą jeździ szeja tylko w homo jest zwężka w wydechu niestety...

Jaco - Sob 12 Maj, 2012

ade napisał/a:
Jaco napisał/a:
ade napisał/a:

bo prawie, że byłem przy składaniu silnika?? :* ja miałem 186, a tu dodatkowo są wałki;] a kumpel ma ponad 200 na takim samym setupie jak astra, którą jeździ szeja tylko w homo jest zwężka w wydechu niestety...

Hm to jaki jest ten prawie seryjny setup ?

106 - Sob 12 Maj, 2012

Jaco silnik skladany w doubleB czyli tam gdzie powstalo moje ITB :) tam taka kuznia koni mechanicznych jest ;)