Maciusiowy - Czw 15 Gru, 2011 co do zachęcającej do uczciwości i prawego postępowania policji taka anegdota:
w mojego ojca służbówkę wjechało kiedyś pędzące, na długo już zapalonym czerwonym świetle, cinquecento...gostek zwolnił, poobracał się i generalnie spie.rdolił. Na policji usłyszeliśmy dwa hasła roku:
1. dlaczego pan go nie gonił? (dobry pomysł biorąc pod uwagę, że nie mieliśmy praktycznie tyłu)
2. nie wie pan, że tam notorycznie na czerwonym jeżdżą?
o żesz! no name - Czw 15 Gru, 2011 Mój przykład z Centralnego, szedłem sobie na siłkę z torbą sportową
i krawężniki zatrzymali mnie i kazali torbę otworzyć. Jako porządny obywatel
zrobiłem co kazali i pokazałem spocone koszulki oraz skarpetki
Po kontroli grzecznie zapytałem dlaczego nie zatrzymują wszystkim znanym
już, złodziei i dilerów którzy żyją i zarabiają na centralnym ?
Usłyszałem że jak ich znam to sam mam zrobić zatrzymanie obywatelskie
Nie wytrzymałem i wybuchłem im śmiechem w twarz budzik - Czw 15 Gru, 2011 A ja wyjebałem się zimą o pendrajwa,w domu zobaczyłem co na nim jest,zadzwoniłem do kancelarii adwokackiej,przyjechał elegancki gosciu i dobrze zapłacił Jacek - Czw 15 Gru, 2011 a ja dziś się mega wkórwiłem. pod klatką stają barany w poprzek drogi i z dwukierunkowej drogi robi się nieprzejezdna zatoczka...
straż miejska zwaliła na zarząd dróg i mostów że nie ma odpowiedniego znaku jak polaczki mają parkować, zarząd zwalił na policję a policja na straż miejską. kółko się zamknęło
po 15 minutach jednak straż miejska się pojawiła i widząc kierowcę avensisa kombi, bo akurat wsiadał do auta, nawet się nie zatrzymali i odjechali.
wystarczy że jeden polaczek tak stanie jak na obrazku i leci to lawinowo Bart - Czw 15 Gru, 2011 z drugiej strony patrząc - ruch tam jest nieduży, a samochodów parkujących pod kątem zmieści się zdecydowanie więcej niż wzdłuż jezdni.Jacek - Czw 15 Gru, 2011 ruch jest właśnie..przy takiej konfiguracji robią się mijanki po kilka aut stoi i trąbią..
oczywiście że tak więcej się zmieści ale to nie metoda a poza tym to droga dwukierunkowa M - Czw 15 Gru, 2011 Jacku nie widzę innej opcji jak przerysowanie wszystkich gwoździem kosmita - Czw 15 Gru, 2011 Jacek - Czw 15 Gru, 2011
M napisał/a:
Jacku nie widzę innej opcji jak przerysowanie wszystkich gwoździem
zatoczę koło i wrócę do czasów podstawówki wtedy oczywiście żart
a karny kutas to za mało Jakarti - Czw 15 Gru, 2011 heheheh,
to wyobraz sobie cala dzielnice - mowa o Wilanowie - gdzie ludzie wlasnie tak parkują. zle.
pewnie z kilkadziesiąt tysięcy ludzi Jacek - Czw 15 Gru, 2011 to swołocz widocznie nie ludzie.
ja wymagam niemieckiego porządku w niemieckim mieście!Yarko - Czw 15 Gru, 2011 Jacek, ile kosztuje ulica w Bytomiu ? może sobie kupisz i problem będzie rozwiązany Jacek - Czw 15 Gru, 2011
Yarko napisał/a:
Jacek, ile kosztuje ulica w Bytomiu ? może sobie kupisz i problem będzie rozwiązany
tak to pomysł. wtedy ją zamknę i zaproszę Cię na fotosesję Bart - Czw 15 Gru, 2011 zależy od dzielnicy, ale przeważnie w okolicy 100-120 złotych się można zmieścić. Razem z infrastrukturą, budynkami i lokatorami.Ryba - Pią 16 Gru, 2011 Jacek,
podoba mi się sposób w jaki panowie drogowcy naprawili Twoją lokalną dróżkę