To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Anonymous - Wto 11 Gru, 2007

dzieki wszytkim. zaraz lece zobaczyc jaki mam model i bede cos dzialal. thx :)
Niemy - Wto 11 Gru, 2007

ja takze kupowalem na motoricus i bylem w pelni zadowolony, zamowilem jakos przed poludniem i astepnego dnia przed poludniem byly u mnie, wszystko zgodnie z zamowieniem i dodatkowo przesylka gratis (powyzej 500zl bodajze)
k-mart - Wto 11 Gru, 2007

dobra beje, byl dzisiaj pierwszy snieg, nie za duzo, ale miejscami bylo bialo na pare cm.
Pierwsze wrazenia na nokianach happelite:
kleja jak sukinkoty, wbijaja sie w snieg zostawiajac czarny slad na asfalcie, a hamowanie to frajda.
Za bardzo nie zaszalalem, na tyle mam jakies zdradne miszelinki ktore sie koncza....albo poprostu wcale nie kleja, tyl wyjezdza ze wiec srednio wesolo.

CHRZANEK - Wto 11 Gru, 2007

Ja na nokianach jechalem wyłącznie z kolcami...
Nie wiem jak jest bez kolców...

szymlorek - Wto 11 Gru, 2007

Jimi ja kupowałem dwa komplety w tym roku na baloon.pl Po zalogowaniu dostajesz kolejne 5% rabatu+ wysyłka za free niezależnie od ceny kurierem. Kazda z paczek doszla w 24H także polecam !
anjas - Wto 11 Gru, 2007

Ja też kupowałem kilka razy w baloon.pl i było OK
Bart - Śro 12 Gru, 2007

generalnie do sklepów internetowych nie mam zastrzeżeń (kupowałem opony w baloon i motoricus), ale ostatnio spotkała mnie niemiła przygoda. Zamowiłem komplet opon w motoricusie, dostawa bezpośrednio do znajomego oponiarza, gdzie miały być montowane.
Przyszły następnego dnia po zamówieniu, chłopaki zapłacili i (prawie) wszystko ok.
Przyjeżdżam na montaż a tu klops - 3 opony 215/75R16 i jedna 225/70R15 :( Fakt - nie sprawdzali tego przy odbiorze.
Po wieeelu próbach dodzwoniłem się do pani konsultantki, która była była mocno rozbawiona pomyłką, na szczęście po 2 dniach dostałem brakującą oponę we właściwym rozmiarze.

Marek23 - Śro 12 Gru, 2007

Chrzanek, wiesz coś może?
CHRZANEK - Czw 13 Gru, 2007

Marku powiem Ci że dość trudno coś doradzić bo rozmiar jest specyficzny.
Nokiany trudno dostać...
Dość dobre oceny w klasie performance ma GY oraz Dunlop, ale trudno mi polecać coś na czym nie jeżdzilem...

Co przeglądam test to inna opona zwycieża - nie wiem czy o wynikach decydują walory trakcyjne czy $$$ ?? ?? ??

Bad-i - Czw 13 Gru, 2007

mysle ze pewniej wyjdzie kupic opony u wulkanizatora (oczywiscie dogadac sie). Na 100% bedzie szybciej i pewniej. Kolega zakupil w baloon 2 komplety do Imprezy i do tej pory ich nie dostal (to bylo jakies 8 miesiecy temu LOL )
Marek23 - Czw 13 Gru, 2007

To będę musiał pokombinować... Nie wiem czy nie wezmę po prostu Kleberów, miałem je kiedyś i na śniegu dawały radę...
CHRZANEK - Czw 13 Gru, 2007

Kleber to "tani michelin" - podobnie jak BF Goodridge
Jakościowo nie sa zle.
Ja mialem styczność z bieżnikiem Krisalp3 i byly niezle ale tylko na śniegu.
Na mokrym mialem wrażenie że jade na galaretce :D :D :D

Marek23 - Czw 13 Gru, 2007

Cytat:
Ja mialem styczność z bieżnikiem Krisalp3 i byly niezle ale tylko na śniegu.
Na mokrym mialem wrażenie że jade na galaretce :D :D :D

Ale tu właśie chodzi tylko i wyłącznie o śnieg... Na mokre mam Micheliny, które tam dają na radę, ale na białym są śmietnikami. Kurde, jeszcze obadam co innego na szybko na śnieg można mieć.

Anonymous - Czw 13 Gru, 2007

Baloon.pl chyba najdrozszy ze wszystkich wymienionych, a szkoda bo najbardziej przez wszystkich sprawdzony.

Motoricus.com 220zeta taniej na oponie :O

a oponytanio.pl ponad 250zeta :O :O :O

brac motoricusa bo bardziej sprawdzony? no bo podejrzewam moze byc roznie tez z czasem dostawy itp

Greg - Czw 13 Gru, 2007

A jak jest z wiekiem tych mega tanich opon? To nie są jakieś starocie w których guma nie nadaje sie do niczego? :>