To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Pimp my motorbike

M - Śro 13 Lut, 2013

Czy trudno zdać A?
Nakręcacie mnie tu na jakiegoś naked bike i się poważnie zastanawiam.

Ryba - Śro 13 Lut, 2013

Go for it!

Zdanie prawa jazdy kat. a to formalność, osobiście znam około 30 osób które posiada tą kategorię, z tego tylko chyba dwie zdały nie za pierwszym razem.
Na pierwsze moto faktycznie polecam SV650, są w cenach od 6.5 do 11 (te od 9 nowa buda).

M - Śro 13 Lut, 2013

Iz bjutiful :love:
W takim razie trzeba będzie podejść, chociaż wiem że powinienem jeździć raczej na rowerze :rotfl: (ze swoją wagą)

mi - Śro 13 Lut, 2013

Ryba napisał/a:
Zdanie prawa jazdy kat. a to formalność

może nie formalność, ale faktycznie prosta sprawa. Powiem tak: mój brat zdał za pierwszym razem. Wystarczy? :]

Pirania - Śro 13 Lut, 2013

Bart napisał/a:
Wracając do rozważań okołoskuterowych. Moim zdaniem skuter ma sens, nawet bardzo dużo sensu. O ile nie jest to dychawiczna 50tka, którą trzeba walczyć z autobusami miejskimi.
Szybki, sprawny skuter w mieście objedzie wszystkie samochody, nie będzie odstawał bardzo od motocykli, a przeciskanie się nim w korku jest łatwe i przyjemne, zaparkować można wszędzie i na upartego można czasem po chodniku skrócić sobie drogę. Ja jestem wielkim entuzjastą skuterów, ale na wiosnę przesiadam się na coś większego.

Musze się niestety w całej rozciągłości z tym zgodzić :D

A co do reszty to...
Za brak kategorii jest teraz 500zł. Na motocyklu w Wawie nie nie ma opcji jeździć bez prawka. Po prostu to się nie kalkuluje, no chyba, że się ciśnie głównie na jednym kole wtedy taniej nie mieć obu kategorii ;-) Skuterów mniejszych, nie dla dziadków (maxiskuterów) praktycznie się nie zatrzymuje.

W zeszłym roku karetka cofnęła się na mnie na postoju łamiąc błotnik. Wina była ich, a ubezpieczalnia nie pytała mnie o kat. tylko zwrócili kasę.

Pitt, już nie przesadzaj z tym gotowaniem się na mieście, to nie jest motocykl. Nawet w butach motocyklowych i kurtce nie jest za gorąco i własnie po to jest mały skuter, żeby nie kiblować w korku :-)

Ryba - Śro 13 Lut, 2013

Troche się rozczarowałem Bart, tym co powiedziałeś.
Patrząc na wygląd tego xmoto, to jest 100% seria, lekkie zadrapania, ori owiewki.
Dzwoniłem do gościa - mówi że wszystko tip top.
Jakby był troche bliżej to bym może się wybrał i zoabczył co to jest.

Ryba - Pon 25 Mar, 2013

Ja pierdziele,
gość łapie takie shimy przy 250 że to jest coś niesamowitego

btw, sezon nadszedł prawie więc jakiś miesiąc temu kupiłem gixxera 750 k2

Anonymous - Pon 25 Mar, 2013

Ryba napisał/a:
btw, sezon nadszedł prawie więc jakiś miesiąc temu kupiłem gixxera 750 k2

Bez zdjęć się nie liczy !

Franek - Wto 16 Kwi, 2013

To się troszke pochwalę.
Wyciągnąłem maszynę z kąta ;)

Wiosno nap....!
:mrgreen:

mi - Wto 16 Kwi, 2013

nie chcę być stary!!! xD

:lol2:
Anonymous - Wto 16 Kwi, 2013

Dawaj rób go na bobbera :faja:

Czesio, nie nie.
Jest dość szybki, więc jak bym jeszcze podniósł kierę i wydłużył widelec to nie było by zbyt wygodnie.
Ma służyć do spokojnego crusingu tudzież na dojazdy do pracy.

Anonymous - Wto 16 Kwi, 2013

Franek napisał/a:
Czesio, nie nie.
Jest dość szybki, więc jak bym jeszcze podniósł kierę i wydłużył widelec to nie było by zbyt wygodnie.
Ma służyć do spokojnego crusingu tudzież na dojazdy do pracy.

bobber ->

btw. polecam tą stronkę , kupa fajnych motorów się tam przewija http://www.bikeexif.com/

Czesio, no to przecież pisze.
Wsiadz na 220 kilogramowy motocykl o pojemnosci 1,2 litra z prosta kiera i siodlem konia i jedz do pracy przez Warszawę :wall:

Jak bym chcial przerobiony motocykl to bym kupil przerobiony, nie?