nie doczytałem, rzeczywiście jeśli fura siadła to zerknałbym na springi, a co do twardości to amortyzator za to odpowiada, więc jak zmieniła się bardzo mocno charakterystyka to tu bym upatrywał problemów
z ta twardością tak naprawdę, to za to odpowiada głownie sprężyna, amor odpowiada za odbicie dobicie itp, ale oczywiście na twardość tez wpływa bo jak za twardy to nie chce tłumic, choć nie tak jak sprężyna wiec może to być wina samej sprężyny.. a może sprężyny i amora... a mogło tez byc tak, ze te sprężyny nie były przygotowane pod tak twardy amor, i po prostu się już poddała i nie ma siły go wyciągnąć...Yarko - Wto 29 Mar, 2011 amortyzator odpowiada za wytłumienie sprężyny, jeśli nagle charakterystyka się zmieniła to oznacza, że to amortyzator nie daje sobie rady ze spreżyną a nie odwrotnie oczywiście sprężyny też po pewnym czasie mogły stracić swoje właściwości, ale to nie dzieje się z dnia na dzień, a raczej w toku eksploatacji i postępuje stopniowoMłody Papież - Wto 29 Mar, 2011 za wysokość/twardość Januszku z tego co wiem to odpowiadają resory!
tak więc japa!Janusz - Wto 29 Mar, 2011
Cytat:
tak więc japa!
przeca pisałem ze chuuuj się znam... ehh..
no dobra, Rabi trza było nie kupować bmw tylko STI, koszta utrzymania takie same...Yarko - Wto 29 Mar, 2011 generalnie musisz sprawdzić wszystko po kolei i tyle, tak jak Janusz napisał, przez internet ciężko stwierdzićM - Wto 29 Mar, 2011 łesoły?Jaco - Wto 29 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
do tego przedobrzyłem negatywem
AMATOR !
Anonymous - Wto 29 Mar, 2011 tez byłem przekonany ze amory nie mają wpływu na wysokosc auta ale po zamontowaniu bila tył wyraznie sie podniósł,teraz wszystko wrociło do poziomu wczesniejszego.Amory nie są wylane ale jutro jade na wymiane oleju i opon to przejrzymy cały zawias.to nie jest tak ze auto sie zle prowadzi,mocno go buja itd,w zasadzie wszystko jest ok ale zrobiło sie wyraznie bardziej mięko a przejechałem na nich raptem ze 3-4 tys km.Gdzies tam slyszalem ze zawias przez pierwsze kilkaset km "układa się",i zastanawiam sie czy to nie cos takiego.kamil - Wto 29 Mar, 2011 poszedł mi tył
mam obniżoną belke, jakie najlepsze B8 czy B6 ?
a może po prostu zakładać KYB ultra sr ? AGX mi cieknie,więc nie wiem czy już chcę...
Mam nadzieje, ze uda się coś jeszcze zrobić z gwarancją, ale muszę wybiec w przyszłość i szukać nowego tyłu.
oczywiście do 106 , a i wożę psa w samochodzie . Więc dwu osobowy jestjarek-malopolska - Wto 29 Mar, 2011
kamil napisał/a:
poszedł mi tył
mam obniżoną belke, jakie najlepsze B8 czy B6 ?
jak by ci ten tył poszedł kilka dni wczesniej to bym ci sprzedał gruubego Billa nowke, ustawionego w promoc cenie..
Ja bym brał w takim układzie b8..
Sprawdzone kilka dni wstecz-o to samo pytałem, na przód jest B6 lub B8, na tył tylko B8 (no i oczywiscie motorsport) kamil - Wto 29 Mar, 2011 tk tez obstawiam...no nic. Zobaczę co Vlodi powie po oględzinach.jarek-malopolska - Wto 29 Mar, 2011
kamil napisał/a:
AGX mi cieknie,więc nie wiem czy już chcę...
dobrze, ze napisałes.. to juz sie wyleczyłem z AGX-a kamil - Śro 30 Mar, 2011 no 11 mcy jeżdżenia z czego miesiąc na obniżonej belce...kamil - Śro 30 Mar, 2011 w MTS wycenili B8 na tył za 600 pln/kpl to chyba dobra cena ?Anonymous - Śro 30 Mar, 2011 Jeśli Jarek tyle dał za zerkopola ,to chyba wolałbym zerkopola http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=8035