martin.h - Nie 28 Cze, 2009 Tak apropo klocków, to podobno wychodzi nowa mieszanka Carbonne Loraine RC5+. Ma to być coś pośredniego pomiędzy drogowym RC5 (μ=0,4) oraz rajdowym RC6 (μ=0,55). Dla porównania Ferodo Premier ma μ=0,39, a DS Performance μ=0,46. Prawdopodobnie będę miał u siebie coś takiego więc będzie okazja do napisania czegoś więcej o tym klocku. Cholernie jestem ciekaw jak się sprawdzi w 106'tce.Bart - Nie 28 Cze, 2009 co to za współczynnik "u"?martin.h - Nie 28 Cze, 2009 Współczynnik tarcia -> μ - mi Michał - Nie 28 Cze, 2009 palie laka , aż amory sie uginajoBart - Nie 28 Cze, 2009
martin.h napisał/a:
Współczynnik tarcia -> μ - mi
thx, nie wiedziałemLoko - Nie 28 Cze, 2009
bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
Współczynnik tarcia -> μ - mi
thx, nie wiedziałem
Bo w szkole trzeba było uważać, a nie tylko oglądać się za chłopcami z młodszych klas. Greg - Pią 10 Lip, 2009 Mam pytanie, które chyba jeszcze nie padło (a i odpowiedzi na nie nie znalazłem): czy przy setupie: zacisk Brembo z 406coupe i 283mm tarczę da się założyć citroenowską dojazdówkę 15"?106 - Pią 10 Lip, 2009 z wielkim dystansem ... obstawiam ze i 3 cm by bylo malo
(choc bazuje na wymiarach dojazdowki z toyoty )Koto - Pon 20 Lip, 2009 Pany, a słyszał ktoś o klockach OMP Road & Sport?
Czego to odpowiednik, nadają się do czegoś?
Pula pomuków do rozdania bizon - Pon 20 Lip, 2009 w teorii googlowej wygladaja slabiej od ds2500. nie wiem jak z cena.
ale nie uzywalem wiec nie wiem Koto - Pon 20 Lip, 2009 189 przód, 119 tył, jest jakaś alternatywa w tej cenie?
Klocki są w rallyshop.plmartin.h - Pon 20 Lip, 2009 Mamy te klocki w ofercie, chłopaki zakładają do STI i Evo, nikt nie narzeka. Do Puga powinny styknąć, jeśli nie to są jeszcze OMP Racingi.GeKo - Wto 21 Lip, 2009 Za jakieś 260zł DS PerformanceTOXIC - Wto 21 Lip, 2009 A ja zapytam czy ktoś stosował przewody hamulcowe innej firmy niż Goodridge ??
Oczywiście chodzi o ulepszone przewody w stalowym oplocie.
Wygląda solidnie i maja w pomarańczy ale czy się sprawdzi ?Greg - Wto 21 Lip, 2009 Myślę że nie odczujesz różnicy - czy to będzie Goodridge czy coś innego. W obu przypadkach to przewód w oplocie i powinien spełniać swoje zadanie.
PS Goodridge też ma w różnych kolorach skórek. Ale tego i tak nie widać.