To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

pum - Nie 23 Lut, 2014

czemu ogłoszenia o pracę nie mogą wyglądać w prosty sposób:

masz robić to, a to - dostaniesz za to tyle, a tyle. po co ten dodatkowy bełkot?

Bonczek - Nie 23 Lut, 2014

Pum to jest nic - porozmawiaj sobie kiedyś z "wziętym" HRowcem :rotfl: :rotfl: :rotfl:
pum - Nie 23 Lut, 2014

mam nadzieje że nigdy nie będę musiał :)
M - Pon 24 Lut, 2014

Kto pisze takie ogloszenia?
kamil - Pon 24 Lut, 2014

Firma mojego znajomego :) Ogólnie spoko koleś, można na pewno się dogadać i olać bełkot z oferty.
dEF - Wto 25 Lut, 2014

Przecież te 'angielskie' słowa to określenia branżowe...
Nikt by nie zrozumiał, jeżeli w ogłoszeniu byłoby "znajomość zwinnej metodologi" albo "jeżeli nie są Ci obce kompas oraz skrypt kawowy"...
Ogłoszenie jest kierowane do specyficznej grupy i to ona ma załapać o co chodzi...
Ta branża charakteryzuje się tym, że większość materiałów jest w języku angielskim i raczej nie powstają polskie odpowiedniki.

M - Wto 25 Lut, 2014

Def chyba chodzi o formę ogłoszenia czyli bajko pisanie a nie terminy techniczne.
kamil - Wto 25 Lut, 2014

ale to też taka branżowa forma - mediowo/reklamowa
Anonymous - Wto 25 Lut, 2014

Idąc tym tropem ogloszenie w mojej branzy powinno brzmiec
"szukamy frajerow do wiercenia jebitnej dziury w ziemi.tbm herenknecht z wiecznie jebiacym sie erektorem.slurry pipe ujebie was codziennie błotem i woda .... Itd "

kamil - Wto 25 Lut, 2014

Ja bym to przeredagował:
Jeżeli poszukujesz mocnych wrażeń przy wierceniu wielkich dziur w różnych częściach świata, nie boisz się obsługi tbm. Jesteś elastyczną osobą i lubisz zarabiać, ale nie pogniewasz się jak otrzymasz przelew 2 dni później. Jesteś osobą odnajdująca się w nowych sytuacjach meteorologicznych ? Lubisz wyzwania techniczne ? Pewnie tak...więc jesteś osobą której szukamy.

M - Wto 25 Lut, 2014

A nie można napisać tak po prostu bez tego całego nowowarszawskiego bełkotu? :)

Typu:

Szukamy spawacza,
kwalifikacje,
uprawnienia
warunki pracy,
kontakt

?

kosmita - Wto 25 Lut, 2014

Jak słusznie zauważył dEF czasem ciężko przetłumaczyć niektóre wyrażenia np. branżowe, ale z drugiej strony śmieszne jest jak ktoś teoretycznie wykształcony nie potrafi użyć polskiego słowa, tylko używa kejsów, juniorów i innych dedlajnów.
antoś - Wto 25 Lut, 2014

Zgadzam się z M!

Jedyne co zrozumiałem, to to że nie trzeba tam przychodzić w garniturze.

Ale fakt, nie znam się na tym zupełnie.

Pracował ktoś w salonie samochodowym/ASO? Czy jest to praca rozwojowa? Na początek kontrola jakości, potem do góry? Jakie są mniej więcej stawki wynagrodzeń?

PiTT - Wto 25 Lut, 2014

antoś napisał/a:
Zgadzam się z M!

Jedyne co zrozumiałem, to to że nie trzeba tam przychodzić w garniturze.

Ale fakt, nie znam się na tym zupełnie.

Pracował ktoś w salonie samochodowym/ASO? Czy jest to praca rozwojowa? Na początek kontrola jakości, potem do góry? Jakie są mniej więcej stawki wynagrodzeń?

Martin pracuje w aso, ale wspial sie na szczyt kariery i stwierdzil ze z nieudacznikami nie bedzie sie zadawal :/

dzik - Wto 25 Lut, 2014

M napisał/a:
A nie można napisać tak po prostu bez tego całego nowowarszawskiego bełkotu? :)

Lepsze to niż ten wszechobecny urzędowy polski.