PiTT - Nie 23 Wrz, 2012
właśnie, podobnie z aparatami
mam nikona, ale nie widzę problemu żeby zmienić na canona jeśli byłoby to sensownie uzasadnione
pewnie chwilę bym potrzebował żeby ogarnąć układ przycisków i ustawienia, ale da się zrobić... jednak po wypuszczeniu niedawno modelu D600, nie widzę sensu szukania Canona
a przykładowe "apko" na furze... ciężko komentować, może ktoś ma taki fetysz że lubi powiedzieć że w domu ma tv sony, mikser philipsa, czajnik brauna a lodówkę samsunga...
jeśli daje mu to +10 do charyzmy i +20 do wdzięku to czemu nie zefir - Nie 23 Wrz, 2012 dla mnie najwiekszym problemem ajfona 5, to jest zmiana wejscia do stacji dokujacych
wszystkie poprzednie sprzety nie beda pasowac typu Hifi etc
Yarko a w 4s nie chcesz wejsc?karoluPL - Nie 23 Wrz, 2012 z tym gniazdem, to im się nie dziwie, przez bodajże 10 lat było niezmienione od czasów pierwszych ipodów, więc chyba juz przyszła najwyższa pora zeby coś z tym zdziałać.
dla mnie największą tragedią są mapy, które w ios6 miały być lepsze, a są tragiczne..
j/wBonczek - Nie 23 Wrz, 2012 Maja być niedługo Google'owe ja w piątek korzystalem z ciekawości z nich i w zasadzie to juz bardziej navi niż mapa do przeglądania.PiTT - Nie 23 Wrz, 2012 na animacji jest golfik, więc zapewne korzysta z fabrycznej nawigacji
tak na marginesie bo nie sprawdzałem, czy te mapy służą do nawigowania "na żywo" czy są tylko informacyjnie?
do tej pory korzystałem z nawigacji navigona, automapy czy sygica i zastanawiam się czy ta ajfonowa też nawiguje czy tylko pokazuje jak jechaćdzik - Nie 23 Wrz, 2012 pseudo mapy ajpla są online, więc wpierdzielają dane aż miło, żadna więc rewelacja
co do rysowania się ip5 to mnie nie dziwi, miałem ipoda nano pierwszej generacji, otwieram pudełko, ładna zabawka, z wrażenia posypał mi się łupież na niego, przecieram palcem i.... dwie rysy, moja gruboskórność przerastała wytrzymałość amajzingu.
Po jednym dniu (!) zabawy wyglądał jakby go ktoś przeciągał po betonie.
Mam ipada 3, jako świadomy użytkownik a nie fanatyk wybrałem go dla ekranu, używam go głownie do map googla i internetu w podróży. Do pracy jak niektórzy się zaklinają się średnio nadaje, nawet jak ktoś tylko klepie maile.
Ale, wyszedł nowy amajzing ios6, znając tą firme od lat czekam na pierwsze objawy co spierdzielili, oczywiście nie mało. To że wsadzili na siłę imitację map to jedno, to że się wali wifi (ajplowska specjalność) i nie działa 3g to już przegięcie.
Po kilku dniach od wejścia ios nie można zrobić downgrade do ios5. Ja nie zrobiłem, ale ludzie sie wqrwiają że ich sprzęt stał się cegła w ich zastosowaniach i nie mogą się z tego wycofać.PiTT - Nie 23 Wrz, 2012 na iOS6 działa mi zarówno 3G jaki WIFI, więc nie wiem o co cho...dzik - Nie 23 Wrz, 2012 nie każdemu, ale jest to droga w jedną stronę, jak Ci nie działa to masz pecha
dla mnie fakt że nie ma działających dobrze map a dokładność ajplowskich jest żadna wystarczy by nie zmieniać, nie po to wybrałem ipada dla dużej rozdzielczości ekranu gdzie na mapach googla miało się w ch* informacji by teraz na tym amejzingowym ekranie oglądać miasto jako trzy kreski
ciekawe czu udupią aplikację googla w appstorzePiTT - Nie 23 Wrz, 2012 póki co wpuścili youtube googlowego, więc jest fajnie bo ta fabryczna aplikacja youtubowa była do dupy
co do mapy to z tego co pamiętam że żadna "fabryczna" nie nadawała się do nawigowania
więc trzeba było sobie pomagać zewnętrznymi
stąd moje pytanie o mapy ajfonowe bo nigdy nawet nie zastanawiałem się czy to nawiguje czy nie, po prostu można sobie kupić dobrą nawigację i po temaciedzik - Nie 23 Wrz, 2012 ja używam sygic, kupiony bezpośrednio od nich (apple tak nie pozwala)
mam w ten sposób 5 licencji na dowolne androidy a nie tylko na jedno konto w appstorzekaroluPL - Nie 23 Wrz, 2012
dzik napisał/a:
Po kilku dniach od wejścia ios nie można zrobić downgrade do ios5.
bez problemu da się, i o ile dobrze pamietam, to było tak:
wrzucasz urządzenie w recovery mode, włączasz, podłączasz sprzęt do komputera, włączasz itunes i z bodajże trzymając alt w windowsie i CMD w macu wciskasz odtwórz(albo przywróc?)
- wtedy wybierasz oprogramowanie manualnie z dysku/pendrive, na czym tylko je będziesz miał.dzik - Nie 23 Wrz, 2012 Ta metoda działa aż apple jej nie wyłączy, tutaj już wyłączył.karoluPL - Nie 23 Wrz, 2012 no to pwnage tool i już Qukie - Nie 23 Wrz, 2012 bawiłem się dzisiaj nowym ipadem i jako amejzing jest ciekawą zabawką, ale kilka rzeczy mnie wkurzało, jak na przykład brak opcji wstecz, ale może po prostu nie ogarnąłem
jako ani fanboj ani hejter uważam, że wyświetlacz jest mega, czułość, precyzja super, jakość wykonania urządzenia bardzo wysoki poziom, ale jak na ramkę do zdjęć to trochę drogawe PiTT - Nie 23 Wrz, 2012 cofnij jako takiego nie ma, ale to nie jest problem bo większość aplikacji ma taką funkcję programowo
zawsze można po prostu zamknąć jedynym przyciskiem
potem 2x szybko wcisnąć i masz dostęp wszystkich otwartych aplikacji... z doświadczenia wiem, że może być absolutnie wszystko w tle nic nigdy się nie tnie, to jest mega dobre jak dla mnie
czemu ramka do zdjęć?
może to być w pełni funkcjonalne urządzenie mobilne
intetnet, poczta, fotki, strony, muzyka, filmy, czego więcej chcieć?
aby ominąć itunesa i odtwarzać avi z napisami wystarczy jedna aplikacja, filmy wgrywa się przez wifi, więc szybko i przyjemnie, nawet kabla nie trzeba wyciągać
z tabletów podobno niezłe są samsungi i pewnie bym się na takiego bardziej pisał jakbym miał w głowie wszystkie te ograniczenia aplowe... na szczęście można osrać itunesa i wgrywać po swojemu
dzięki temu nie widzę żadnych ograniczeń w urządzeniach appla