M - Pon 21 Mar, 2011 A myslałeś o tym że te twoje pasy mogą być repliką? Yarko - Pon 21 Mar, 2011 albo, że ktoś wchodził wiertarą w Twój gwint ? Bonczek - Pon 21 Mar, 2011
M napisał/a:
A myslałeś o tym że te twoje pasy mogą być repliką?
O których mowa? kaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 kubas, zauważ że w clio o którym była mowa jest troszkę inne mocowanie i bez wiercenia/frezowania by się nie obyło plus jakoś to zblokować w odpowiednim miejscu Yarko - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
kubas, zauważ że w clio o którym była mowa jest troszkę inne mocowanie i bez wiercenia/frezowania by się nie obyło plus jakoś to zblokować w odpowiednim miejscu
nic nie trzeba wiercić spójrz na górne mocowania od AST
kaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 Yarko, możesz zapodać linka bo jakieś polskie firmy tylko mi wyskakują Yarko - Pon 21 Mar, 2011 http://www.kamracing.co.u...t-clio-mk2.htmlkubas - Pon 21 Mar, 2011 Buu clio ma jakieś dziwaczne to mocowanie górne ale nie zmienia to faktu że da się to ogarnąć kaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 hehe za tylko 200funtów jak zmieniałem amory przysiągłbym że tam jest na tyle ciasno że się nie da przesunąć bez małej obróbki, widocznie z jakimś innym się walnąłem.Yarko - Pon 21 Mar, 2011 tu jeszcze jedno foto z bliska, postaram się poszukać więcej zdjęć
GeKo - Pon 21 Mar, 2011
kubas napisał/a:
co w tym hardcorowego ?
Eeee nic zamontuj do 205 i wjedź w najbliższą dziurę, jak kielich nie wyjdzie górą to dobrze .kubas - Pon 21 Mar, 2011
GeKo napisał/a:
kubas napisał/a:
co w tym hardcorowego ?
Eeee nic zamontuj do 205 i wjedź w najbliższą dziurę, jak kielich nie wyjdzie górą to dobrze .
Będzie twardziej wiadomo ale bez przesady Najwyżej dospawałbym jeszcze na kielichy konkretna blachę... Wiem że w UK nie ma takich dziur ale jakieś są i ludzie jeżdżą na tym i jakoś nie widziałem zdjęcia gdzie kielich wyszedł maską. Wiadomo że to nie rozwiązanie na rajdy Janusz - Pon 21 Mar, 2011 hmmm... zrobiłem sobie 2.0 negata z przodu.... i powiem wam.... ze wrażenie mam na -, wcale nie odczułem poprawy, wręcz wydaje mi sie ze fura gorzej klei... natomiast podejrzewam ze to dlatego ze przy mojej przeciętnej jeździe nie korzystam tak bardzo z całej opony... lecąc sobie na 5 czy 4 po zakrętach przy 3 tysiach.... pewnie jak zacznę mocno kłaść fure to będzie lepiej.. tyle ze zawias mam taki ze praktycznie nie ma przechyłów Yarko - Pon 21 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
hmmm... zrobiłem sobie 2.0 negata z przodu.... i powiem wam.... ze wrażenie mam na -, wcale nie odczułem poprawy, wręcz wydaje mi sie ze fura gorzej klei... natomiast podejrzewam ze to dlatego ze przy mojej przeciętnej jeździe nie korzystam tak bardzo z całej opony... lecąc sobie na 5 czy 4 po zakrętach przy 3 tysiach.... pewnie jak zacznę mocno kłaść fure to będzie lepiej.. tyle ze zawias mam taki ze praktycznie nie ma przechyłów
odebrał już fure po zawiasie ? jak wrażenia ? pracują coś trochę te amortyzatory ? opisz jakoś dokładniej Anonymous - Pon 21 Mar, 2011 cos ty zalał betonem te amory??
ja miałem oprócz negata cos pokombinowane ze zbierznoscią,ale juz nie pamiętam czy zbierznie czy rozbierznie i ile tego było,fachowiec tak zalecił i było lepiej