Tak apropo klocków z wyższej półki to polecam Carbone Lorraine. Cała czołówka w RSMP na nich jeździ. Jedynym minusem jest to, że najbardziej agresywne mieszanki potrafią swoim pyłem zniszczyć lakier na felgach i błotnikach Ciekawostką jest jeszcze to, że modele z serii R są użebrowane co pomaga w odprowadzeniu ciepła z zacisku -> http://sklep.4turbo.pl/pr...-zacisk-AP.html
Dystrybutorem na Polskę jest mikołowski XXL.
drobna roznica cenowa Anonymous - Sob 13 Cze, 2009
leon napisał/a:
te same klocki tylko do clio:
Chyba tylko ta sama Markamartin.h - Sob 13 Cze, 2009 No właśnie leon, te klocki co pokazałeć to jaka to mieszanka, bo nie pisze. Nie widzę też żeby były użebrowane. Carbone Lorraine ma różne mieszank jak R5, R6 czy R8. Ta ostatnia jest najbardziej agresywna i jest chyba na tym samym jeśli nie o poziom wyżej niż Ferodo DS3000.qbus - Sob 13 Cze, 2009 Poziom wyzej od DS3000, w hondzie mielismy isc w tym roku w duzy hamulec, w xxl rally doradzili zeby poprostu zeby zrobic kompletny uklad na tytanowych przewodach, korektor sily hamowania, hydrauliczny reczny, wyrzucic pompe i wrzucic najtwardsza mieszanke carbon lorraine. W tamtym roku zazwyczaj po ok 8-9 km oesowych DS3000 sie konczylo, na kazda mete wjezdzalismy z plonacymi klockami. W tym roku przejechalismy juz 2 rajdy i nawet na Kamionkach w dol nie braklo hamulca... sorry spalily sie tylnie klocki po raz pierwszy w zyciu Anonymous - Sob 13 Cze, 2009
qbus napisał/a:
sorry spalily sie tylnie klocki po raz pierwszy w zyciu
Chyba wiem dlaczego Rudello - Sob 13 Cze, 2009 zdecydowanie polecam przewody w opolcie.
Mam goodridge, seria klocek i tarcza, motul 5.1
hamulec ani toche nie "puchnie" za to ostatnio zagotowałem płyn Greg - Sob 13 Cze, 2009
Rudello napisał/a:
zdecydowanie polecam przewody w opolcie.
Mam goodridge, seria klocek i tarcza, motul 5.1
hamulec ani toche nie "puchnie" za to ostatnio zagotowałem płyn
Potwierdzam, mam obecnie taki sam setup i jest malina. rasta - Sob 13 Cze, 2009 Ja ze swojej strony moge polecić jeszcze tarczę EBC Ultimax, która jest w tu kompletnie pominieta. U mnie świetnie się sprawuję, a cenowo na pewno jest przystępna. ATE raczej nie ma do niej podejścia.Anonymous - Sob 13 Cze, 2009 Wytłumaczcie mi : Te przewody są samochodowe , robione pod konkretny model , czy są to przewody Motocyklowe przystosowana do aut . I jak znaleźć takie do Colta ?? martin.h - Sob 13 Cze, 2009
grifin010 napisał/a:
Wytłumaczcie mi : Te przewody są samochodowe , robione pod konkretny model , czy są to przewody Motocyklowe przystosowana do aut . I jak znaleźć takie do Colta ??
Przewody kupujesz w opakowaniu pod konkretne auto. Muszą posiadać odpowiednie złączki do przykręcenia, mieć odpowiednią długość i mocowania do zawieszenia.GeKo - Pon 15 Cze, 2009 Carbonne loraine produkuje klocki dla ferodo albo na odwrót, Lech Wójcik o tym kiedyś mówił.martin.h - Pon 15 Cze, 2009
GeKo napisał/a:
Carbonne loraine produkuje klocki dla ferodo albo na odwrót, Lech Wójcik o tym kiedyś mówił.
To jest akurat nieprawda. Musiało chodzić o coś innego.
Carbonne Loraine i Ferodo produkują klocki np. dla Sparco. Przednie Sparco to CB, a tylne Ferodo.GeKo - Pon 15 Cze, 2009 hmmm, no cóż może faktycznie. lenny - Czw 25 Cze, 2009 Guys - w ostatnich dniach wskoczyły mi na tył nowe tarcze ATE (gładkie) i Ferodo Premier.
Z przodu jak już mówiłem mam Taroxa G88 i teraz muszę dokupić do niego klocki...
jeden z szanownych kolegów z klubu sprawdza dla mnie DS Performance, ale Lech W poleca teraz DS2500...
what do you say?
poleca bo nie ma na stanie Performanców czy faktycznie 2500 można zastosować jako total drogowy klocek.. bo z tego co wiem, na opakowaniu napisane jest, że nie...kosmita - Czw 25 Cze, 2009
lenny napisał/a:
czy faktycznie 2500 można zastosować jako total drogowy klocek